';

Bijzondere overnachtingen in de bergen van Noord Portugal

 

Wie op zoek gaat naar unieke en bijzondere accommodaties komt al snel uit bij de kleinschalige camping en glampings, al dan niet met jaarrond huisjes huur klaar. Alleen daar, weg van de massa, vind je de aandacht en voel je de passie. “Bewust bijzonder vakantie vieren in het trage ritme van het Portugese platteland” , dat proberen we jullie middels een verblijf op onze kleinschalige vakantieboerderij te bieden. Op hoogte, genieten van een panoramisch uitzicht, en soms zelfs met je hoofd in de wolken. Quinta Rural ligt namelijk op 865 meter hoogte, aan de rand van het Serra da Cabreira gebergte.

Mountain Log Cabins

 

Bovenop de helling vind je onze 3 robuuste Mountain Log Cabins.  De één parmantig boven de terrasmuur uittorend, de ander onopvallend genesteld aan de rand van een bergbeekje, maar allen gezegend met prachtig uitzicht. Vrijstaande autonome natuurhuisjes met keuken en badkamer, ingericht voor 1-5 pers.

Kom jaarrond van de rijke natuur genieten in deze zelfontworpen en – gebouwde houten huisjes. Met aandacht voor duurzaamheid, ecologie, minimalisme, comfort en  in constant contact met buiten. Grote overdekte veranda,  wilde tuin met beklinkerd terrasgedeelte en overal lekkere zit-, lig- en hangplekken. Aangevuld met een grote partij ramen, snorrend kacheltje en een kleine barbecue voor het laagseizoen. Fluitende vogeltjes, ruisend beekje, koeienbellen in de verte en verder enkel luisteren naar de stilte van de berg.
De Mountain Log Cabins kun je direct online boeken, makkelijk en automatisch.  En natuurlijk direct bij de eigenaar, altijd met de laagste prijs garantie.

quinta rural bijzondere overnachtingen noord-portugal met natuurhuisjes, eco lodges en mountain log cabins
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
Mountain Log Cabin #2
Mountain Log Cabin #3
Available
Booked
Changeover 1
Changeover 2

DE LOFT: HOEVE STUDIO

 

De Loft is een romantisch en zonovergoten studio appartement, onderdeel van de historische vierkantshoeve uit 1673. Recentelijk volledig heropgebouwd – op de metersdikke buitenmuren na – is het nu een romantische en zonovergoten accommodatie met een eigenwijs privé badkamertje mét ligbad. Ruim, gezellig, met prachtige panoramische uitzichten over berg en dal.  Wederom rustiek en comfortabel ingericht, standaard met slaapplaats voor 1-5 personen.  Te reserveren via ons praktische online boekingssysteem.

In het laagseizoen is de Loft ook beschikbaar voor:

  • middellang verblijf tegen sterk gereduceerd tarief
  • in combinatie met de Bar(N) / workshopruimtes
  • als onderdeel van venue hire
  • groepen
Quinta Rural Quinta Noord Portugal met accommodaties, gastenverblijven en natuurhuisjes

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
The Loft

Zomer accommodaties in het Noorden van Portugal

 

Van halverwege de lente tot halverwege de herfst kun je nog dichter bij de natuur verblijven. We blijven kleinschalig, met rust, ruimte en vrijheid. Maar met een paar zomerse extra´s. Qua faciliteiten, mogelijke activiteiten én verblijfmogelijkheden. Voor de ware kampeerders zijn er ruime plaatsen. Hou je van back to basic maar vind je rechtop kunnen staan en slapen in een echt bed toch wel prettig, dan is een ingerichte tent of het natuurhuisje ´t stroleemhutje´misschien wel iets voor jou. Wil jet toch liever iets minder back to basic? Kijk dan toch even bij de Mountain Log Cabins en De Loft.

* Juli / augustus min. verblijf 1 week

Let op! Reserveren van de ingerichte tent en kampeerplek kan enkel via mail. 

ingerichte tenten

 

Onze back to basic ingerichte tenten zijn handige accommodaties voor als je dicht bij de natuur wil kamperen maar ´lichtbepakt wil/moet  reizen´. Midden in de natuur, met mooi uitzicht. Bedden opgemaakt, handdoek ligt klaar, koelkastje staat aan: je kunt meteen beginnen met genieten.
Standaard ingericht voor 4 personen. Beschikbaar tussen 15 juni en 15 september. Enkel te reserveren via mail.

Safaritent glamping op één van de mooiste plekken van Portugal met het meest bijzondere uitzicht. Kleinschalig, in de bergen, het verborgen verblijf
Unieke kampeer vakantie in Portugal kleinschalig, rustiek, rustig, wijds uitzicht. Bijzondere accommodaties en ruime plaatsen.

natuur camping plaatsen

Voor de ware liefhebber van kleinschalige rustige boerderij en natuurcampings: Verspreid over de onderste terrassen van het ruige ecologisch beheerde domein vind je 6 ruime kampeerplekken  met pracht uitzicht en schoon, recent sanitair.  Enkel op reservering.  Autovrij m.u.v. daktenten en kleine campertjes/vans. Van 15 juni tot 15 september. Enkel op reservering – aanvragen beschikbaarheid graag via ons contactformulier.

Eco-Lodge ’t Stroleemhutje’

Een gezellig & simpel hutje van stro, gedompeld in het groen van de natuur. Ideaal om even helemaal af te schakelen en tot rust te komen. Je ligt volledig vrij, helemaal onderaan het natuurdomein van Quinta Rural ~Eco Lodge Cabreira. Buiten word je omringd door een grote wilde tuin met eikenbomen, brem en andere bergstruiken. Met o.a. een warm, welkom gevoel en véél ramen om ook binnen van het mooie uitzicht en de natuur rondom te genieten.
Direct online te boeken via onze site.

kleinschalige vakantie portugal: bijzonder overnachten in een natuurhuisje in de bergen. Kijk ook eens naar onze andere bijzondere accommodaties.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
D
V
Z
Z
M
D
W
Straw Bale Cabin
Safaritent # 2

The Bar(N)

 

De Bar(N) was vroeger een boerenschuur – a barn – en is dat nog steeds. Maar doet nu o.a. dienst als bar. In juli en augustus is deze ruimte standaard voor alle gasten geopend als honesty bar met af en toe een georganiseerde barbecue op het achtergelegen terras. Naast een gevulde koelkast en wat knabbels, vind je hier ook een selectie aan boeken, spellen, tekenspullen en enkele muziekinstrumenten. En natuurlijk de receptie.

The Bar(N) kan i.c.m. de Loft gehuurd worden voor je eigen groepsreis, je workshop of persoonlijke feestje. Al dan niet aangevuld met andere accommodaties afhankelijk van je groepsgrootte en behoeftes.

Bij de Bar(N) horen natuurlijk ook de grote workshopruimte / keuken, het gezellige binnenhofje, het overdekte terras en aangrenzende tuin. Wil je de beschikking over het hele domein hebben? Zonder andere gasten? Informeer dan naar de voorwaarden voor volledige venue hire.

Nature Retreat in het Groene Noorden

 

Onze gastenverblijven zijn stuk voor stuk door onszelf bedacht én gebouwd/gerenoveerd en zijn daardoor uniek, bijzonder en gastvriendelijk. En altijd in contact met de natuur. Of je nu kiest voor een vakantie in één van onze duurzame natuurhuisjes, verblijft in een hoeve kamer uit 1673,  of helemaal back to nature gaat met onze boerenleeftenten of ruime kampeerplaatsen.

De accommodaties liggen ruim verspreid over ons grote domein. Daar we aan ecologisch terreinonderhoud doen, zetten we de 2 paardjes regelmatig in als grasmaaier, ook op het ´gastengedeelte´. Hier dus geen strakgemaaide gazonnetjes, kunstmest, asfalt, chloor zwembaden of pesticides.  Wel zandpaden, een plonsbak met puur bronwater, een wilde tuin en één en al (on)kruid, bloemetjes en beestjes. We zien  hierdoor een steeds rijker wordende biodiversiteit. Het zoemt, zingt en springt hier ondertussen al aardig.

 

Zelfstandig en self-catering

 

Al onze accommodaties zijn volledig zelfstandig en self-catering. In de  robuuste keuken of kitchenette (tenten) kun je zelf heerlijk aan de kook. Heb je geen zin om te kokkerellen, dan is het dichtstbijzijnde restaurant op 4 km.  Elke accommodatie en kampeerplaats beschikt overigens ook over een zéér uitgebreide info-map, zodat je makkelijk zelfstandig de mooiste en leukste verborgen plekjes kunt ontdekken, wandelroutes kunt volgen of outdoor activiteiten kunt boeken. Zowel ´ouderwets´op papier als digitaal.