Ultieme natuur accommodaties in de bergen van Noord Portugal

Bijzondere accommodaties in de bergen van Noord Portugal

 

Wie op zoek gaat naar unieke en bijzondere accommodaties komt al snel uit bij de kleinschalige camping en glampings, al dan niet met huisjes. Alleen daar, weg van de massa, vind je de aandacht en voel je de passie. “Bewust bijzonder vakantie vieren in het trage ritme van het Portugese platteland” , dat proberen we jullie middels een verblijf op onze kleinschalige vakantieboerderij te bieden. Op hoogte, genieten van een panoramisch uitzicht, en soms zelfs met je hoofd in de wolken. Quinta Rural ligt namelijk op 865 meter hoogte, aan de rand van het Serra da Cabreira gebergte.

 

Nature Retreat

 

Onze gastenverblijven zijn stuk voor stuk door onszelf bedacht én gebouwd/gerenoveerd en zijn daardoor uniek, bijzonder en gastvriendelijk. En altijd in contact met de natuur. Of je nu kiest voor een vakantie in één van onze duurzame natuurhuisjes, verblijft in een hoeve kamer uit 1673,  of helemaal back to nature gaat met onze boerenleeftenten of ruime kampeerplaatsen.

De accommodaties liggen ruim verspreid over ons terrein, dat in totaal 5 hectare beslaat. Daar we aan ecologisch terreinonderhoud doen, zetten we de paarden en ezels regelmatig in als grasmaaier, ook op het ´gastengedeelte´. Hier dus geen strakgemaaide gazonnetjes, kunstmest, asfalt, chloor zwembaden of pesticides.  Wel zandpaden, een plonsbak met puur bronwater, een wilde tuin en één en al (on)kruid, bloemetjes en beestjes. We zien  hierdoor een steeds rijker wordende biodiversiteit. Het zoemt, zingt en springt hier ondertussen al aardig.

 

Zelfstandig en self-catering

 

Al onze accommodaties zijn volledig zelfstandig en self-catering. In de  robuuste keuken of kitchenette (tenten) kun je zelf heerlijk aan de kook. Heb je geen zin om te kokkerellen, dan is het dichtstbijzijnde restaurant op 4 km.  Elke accommodatie en kampeerplaats beschikt overigens ook over een zéér uitgebreide info-map, zodat je makkelijk zelfstandig de mooiste en leukste verborgen plekjes kunt ontdekken, wandelroutes kunt volgen of outdoor activiteiten kunt boeken. Zowel ´ouderwets´op papier als digitaal.

Mountain Lodges

Met onze natuurhuisjes bieden we als enige jaarrond luxe glamping in Noord Portugal. We hebben onze bijzondere en duurzame mountain lodges gedroomd, ontworpen en gebouwd met als doel binnen én buiten een prettige open leefruimte te hebben waarbij het contact met de natuur en het uitzicht behouden blijft.  De 3 robuuste rondstam bungalows zijn robuust en comfortabel ingericht voor 4-5 personen en beschikken net als de Loft over een in-house privé-badkamer met wastafel, toilet en ruime douche.

De Loft: ooit de Oude Hooizolder

Op de bovenverdieping van een vleugel van de historische vierkantshoeve uit 1673 vindt je de recent heropgebouwde Loft.  Een ruim en gezellig studio appartement met privé badkamer en prachtige panoramische uitzichten over berg en dal.  Wederom rustiek en comfortabel ingericht, standaard voor  2 personen, uit te breiden tot 4.

Glamping eco lodge Norte de Portugal

Eco-Lodge ’t Stroleemhutje’

Helemaal onderaan ons terrein vind je ons allereerste natuurhuisje en onze meest duurzame verblijf, de eco-lodge, wederom enige in zijn soort in Noord Portugal. De muren bestaan uit gestapeld strobalen, goed geperst en gepleisterd, rondom een houten binnenwerk. Ook hier geen overbodige luxe glamping,  maar terug naar de basis.  Met o.a. een warm, welkom gevoel en véél ramen om ook binnen van het mooie uitzicht en de natuur rondom te genieten.  Standaard ingericht voor 4 personen.  Beschikbaar van 1 juni tot 1 oktober.

kamperen & ingerichte tenten enkel van 15 juni tot 15 september

Back to basic natuur glamping tenten

Onze ingerichte boerenleef tenten – ook wel safaritent of glamping genoemd – zijn ideaal voor als je dicht bij de natuur wil kamperen maar ´licht moet of wil  reizen´. Zo heb wel de lusten, niet de lasten. Wel het beste van een heerlijke camping vakantie in Noord Portugal … dicht bij de natuur, met mooi uitzicht. Maar geen gesleep en gedoe met te kleine tentjes op het vliegtuig,  complete vouwwagens achter de auto of gedoe met ellendige luchtbedden. Alleen maar aankomen en genieten!
De boerenleeftent is een simpele, ruime huurtent, compleet ingericht en met de bedden al opgemaakt, ook hier geen overbodige luxe.  Je maakt gebruik van 1 van de 2 recent gebouwde sanitair gebouwtjes, telkens op een steenworp afstand. Standaard ingericht voor 4 personen. Beschikbaar tussen 15 juni en 15 september.

Quinta Rural natuurcamping en glamping eco camping in Noord Portugal

natuur camping plaatsen

Onze enige 2 kampeerplekken zijn exclusief beschikbaar voor de ware natuurvrienden. Gesitueerd op het onderste terras en wederom ruim, met pracht uitzicht en schoon, recent sanitair op steenworp afstand.  De natuur kampeerplaatsen zijn onderdeel van ons duurzaam concept Travel4Nature.  Dit betekent dat alle winst ten bate komt van ons lokale “earth restoration project” .  Om teleurstelling te voorkomen is vroegtijdig reserveren noodzakelijk.  Geopend van 15 juni tot 15 september. Minimum verblijf 1 week.