Actieve Dreumes vakantie Portugal juni 2019

Dreumes op Avontuur in Portugal – in bewerking

 

´Dreumes op Avontuur´ is een speels, natuurlijk, avontuurlijk vakantieprogramma voor gezinnen met jonge kinderen. Het is ontstaan dankzij ons zoontje Tiago ( 2 jan. 2015).  Samen met hem genieten we dagelijks van al het moois om ons heen. Op simpele wijze. We maken ons niet druk om tijd, schrammetjes, vieze snoetjes of kleren. We spelen, ontdekken, gaan op avontuur. Op eigen terrein, al spelend met water, dammetjes bouwend, insecten bekijken, botten zoeken, hutten makend. Rond het kampvuur, met mooie avond verhalen.  Maar we trekken er ook graag op uit, vaak buiten de gebaande paden. Gaan zwemmen bij oude watermolentjes, plonsen bij de watervalletjes, lopen achter de schapen  aan, klimmen op de grote ronde stenen. Struinen door oude dorpjes, zoeken schatten in verlaten ruines.

Voor ons heel normaal, en buiten het hoogseizoen ook ons dagelijkse leven. ´Wat een droomleven heeft dat kind toch!´ horen we meer dan eens. ´Ach…´ zeggen we dan, ´hij zal later vast hedgefundsmanager willen worden en in de stad wonen´ en halen onze schouders op. Na de zoveelste keer, begon het me te dagen. We mogen sowieso al heel wat gezinnen met jonge kinderen hier verwelkomen, met baby en al. Deze geven we al afgestemde informatie over kindvriendelijke plekjes met een hoog natuurgehalte. Maar veel van de dingen die wij met Tiago ondernemen, kun je niet zo makkelijk op eigen houtje ondernemen. Zonde toch? Wat nu als we het in de vorm van de kinderwandelvakantie gieten, maar dan afgestemd op dreumessen? Alles fijn georganiseerd, geen zorgen en enkel samen in de natuur genieten!

Van, voor, door en met dreumessen

In Portugal wordt iedereen weer kind ….

 

Authentiek Noord-Portugal is namelijk één grote natuurlijke speelplaats, vol avontuurlijke en verborgen plekjes, vaak enkel bereikbaar via spannende wandel- en zelfs geitenpaden. Zeker onze Serra da Cabreira  nodigt uit tot het speels en actief ontdekken van dit ietwat ruige landleven. We hebben de mooiste routes en verborgen plekjes voor jullie  actieve vakantie met de kinderen uitgezocht. Deze tips liggen standaard voor je klaar in je accommodatie om op eigen houtje te ondernemen.

2 x per jaar maken we het nóg leuker: dan kun je met je kinderen deelnemen aan onze georganiseerde vakantie. Geen uitzoekerij, op basis van half pension met volop mogelijheden voor volpension, en…  samen met andere gezinnen op pad. Dus goed gezelschap voor ouders én kinderen, fijne zorgeloze begeleiding en toch lekker stoer in de natuur! Een kijkje in dit fotoalbum kan je al een duidelijke indruk geven van wat je kunt verwachten.

 

No nonsense, quality time met het gezin, midden in de natuur, back to basic met comfort, goed gezelschap voor ouder en kind, stoer, ruig, speels, verrassend, warm en lief tegelijk!

glamping verblijf
dreumes proof
samen koken
outdoor adventure
leuke gidsen
avontuurlijke wandelingen

Wat kun je van een dreumesvakantie bij Quinta Rural verwachten?

Jullie verblijf bestaat uit een aankomst- en vertrekdag, 4 activiteitendagen en 1 vrije dag waarop jullie zelf uitstapjes kunnen maken of activiteiten kunnen ondernemen.

De 7-daagse vakantie op Quinta Rural is op basis van halfpension: inclusief accommodatie, welkomstdiner,  ontbijt, lunchpakket/verzorgde lunch,  drankjes bij ontbijt/lunch, gezonde tussendoortjes en begeleiding/gids.
Voor de allerkleinsten hebben we buik- en rugdragers beschikbaar.

Indien je je niet over eigen vervoer beschikt, kunnen we een taxi voor je regelen. Openbaar vervoer is mogelijk, doch beperkt.

 

speelse wandelingen

Overdag maken jullie samen met een (wandel)gids en andere families prachtige tochten in de Serra da Cabreira.
Tijdens de (wandel-)actviteiten wordt je getrakteerd op een beetje van alles: Ongerepte natuur met magnifieke vergezichten, indrukwekkende kloven, manueel bewerkt boerenlandschap en heel veel groen. Als je veel geluk hebt, zie je nog wilde dieren, zoals paarden, roofvogels en vossen. We lopen over oude ossenkar- en Romeinse paden, langs eeuwenoude waterbevloeiingskanalen (levadas), ruïnes, watermolentjes en bergrivieren. We nemen ruim de tijd om te ontdekken, te leren, te ravotten, te eten, te drinken en uit te rusten. Tenslotte is het voor ieder kind (van 0-99 jaar) vakantie!

niveau

De wandelingen zijn maximaal 4 km, op het gemak. Gestimuleerd door de aanwezigheid van de andere kinderen, door de wandelhonden die mee lopen en spelen, door de avontuurlijke route
lang en goed te doen voor kinderen vanaf 8 jaar & hun sportieve ouders. Sommige wandelingen zijn korte loop-trails. Andere wandelroutes doen we gedeeltelijk, in combinatie met alternatief of gemotoriseerd transport. Zo doen we ook een gedeelte al abseilend, springend, zwemmend wanneer we de loop van een bergrivier volgen en gaan we met de ezels, veehonden en paarden op stap.

 terug op de boerderij

Terug op Quinta Rural kun je genieten van ‘ back to basic at its best’ zoals het een natuurcamping betaamt. Geen overbodige luxe maar wel prachtige natuur, gastvrijheid, rust en een ongedwongen sfeer. Kortom; genieten van de vrijheid en de natuur in het trage ritme van het Portugese platteland.

´s Avonds kun je je eventueel inschrijven voor een gezamelijke maaltijd, gezellig aan grote boeren picknicktafels. Overigens zijn alle Boerenleeftenten , de mountain log homes en de Eco-lodge uitgerust met een basis keukentje, zodat je ook zelf aan het kokerellen kunt slaan.
In de Adega kunnen jullie terecht voor een tussentijds hapje of drankje. Hier staat ook de goed gevulde boekenkast aangevuld met allerlei gezelschapsspelletjes en een stevig Portugees tafelvoetbalspel.
Een eenvoudige plonsbak (7×4 meter) met puur vers bergwater (dus zonder chloor!) zorgt voor heerlijke verfrissing tijdens de warmere dagen.
En een hele kudde ezels, paarden en hun veehonden wachten op het naburige terrein op aandacht.

Accommodatie

De accommodaties van Quinta Rural zijn back to basic, comfortabel, simpel maar goed en gezellig. Een Jan Steen huishouden compleet met diens hartverwarmende gastvrijheid.  Je kunt kiezen tussen een verblijf in één van de ruime boerenleeftenten, in het stroleemhuisje of in een heuse mountain log cabin.

Maaltijden

Aanschuiven aan het ontbijt kan tussen 08.00 en 09.00 uur. Tijdens het ontbijt zijn ook alle ingrediënten aanwezig om je eigen lunchpakket samen te stellen. Bij enkele activiteiten hoeft dit niet daar er gekookt wordt of we zelf worstjes gaan grillen.

’s Avonds kun je kiezen tussen zelf koken, op restaurant gaan of op Quinta Rural gezamenlijk dineren rond 19.30 uur met heerlijke & eenvoudige gerechten met een Portugees tintje.
Op de avond van aankomst is een welkomstmaaltijd inbegrepen en kun je direct aanschuiven.

Om alles soepel te laten verlopen, helpt iedereen een beetje bij het tafeldekken, afruimen en afwassen.
Eventuele diëten en allergieën kun je bij reservering aan ons doorgeven.

Herfstversie wandelvakantie

De herfstversie van onze wandel- en outdoorvakantie op Quinta Rural is uiteraard aangepast aan het jaargetijde. De rivieren staan mogelijk laag en de bergmeertjes zullen al behoorlijk fris beginnen te worden. Ook is het dan al vrij rustig op Quinta Rural en is het gunstige laagseizoenstarief van toepassing op de accommodaties. Dat geeft ons weer de ruimte om een extra mooie wandeling toe te voegen: eerst met de lokale 4×4 pick ups off road de bergen in, dan te voet op zoek naar wilde paarden en wolven, om te eindigen in een typische streekbistro.
Ook voor de outdoor activiteit hebben we een leuk alternatief: mocht canyoning niet doorgaan (waterstand, temperatuur) , dan wijken we gewoon uit naar het avonturenpark, paardrijden of paragliden.

Meenemen

Wees voorbereid op zon én regen want Portugal is verrassend, ook qua weer. Zeker de bergen staan bekend om haar wispelturigheid wat weer betreft. Hoewel de kans op regen in augustus zeer klein is, kun je je ’s morgens zo maar met je hoofd in de wolken bevinden om een uur later de mist te zien optrekken. De zon breekt in al haar glorie door en je fleece-vest is allang vergeten wanneer je in het bergmeertje zwemt.

 • Strandhanddoek  (douchehanddoeken event. te huur)
 • Zwemkleding
 • Bescherming tegen de zon: hoed of shawl & zonnebrandcreme
 • Bescherming tegen wind/regen: fleece vest, regenjas (of poncho)
 • Prettig lopende wandelschoenen met goed profiel. Liefst stevig genoeg om de ruige paden te trotseren.
 • Goede sokken
 • Schoenen die nat mogen worden i.v.m. canyoning. Afgedragen sneakers of gesloten zomerschoenen (dus geen sandalen) doen het al prima.
 • Rugzak
 • Zaklamp(jes)

Wil je meer lezen over hoe je wandelen leuk en uitdagend maakt voor kinderen, lees dan ons blogartikel.

De reis

Alle nuttige informatie en aanbieders rondom je reis naar Quinta Rural proberen we hier te verzamelen. O.a. route, vliegtickets, autohuur en openbaar vervoer.

Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • LinkedIN
Share