Outdoor in Noord Portugal

outdoor adventure in North Portugal

Quinta Rural is ideally set for active holidays and outdoor adventures. Not only are we located in the beautiful the Serra da Cabreira mountains, but we’re also surrounded by the national parks Peneda de Geres and the Alvao. The area has huge potential for outdoor activities: full of playful paths, hight differences, gorges, granite mountains, waterfalls and a mild sunny climate.

We’ve listed our top 10 outdoor activities here based on our own and previous guests’s experiences.  Check out the offer and remember, you don’t have to be a dare devil to actively enjoy the great outdoors.  A small sense of adventure, the right scene and good instructors make all the difference in what will be some unforgettable experiences.

horseback riding
mountain trails
canyoning
paragliding
mountain biking
 swimming

TOP 10
outdoor adventure  in Portugal

paragliding

paragliding / parapenting

Parapenten in Noord-Portugal, Mondim de Basto, op de (heilige) berg Monte da Farinha, vanaf de mooie Senhora da Graca (kerk/klooster) op zo’n 40-45 minuten rijden van Quinta Rural. Klik hier om de route alvast te bekijken. De tocht daarheen is alleen al de moeite waard. Graag stellen we ook een alternatieve route (via Atei) voor, waarbij je ook langs enkele (te bezoeken) wijnboerderijen komt. Mondim de Basto heeft zelf een klein historisch centrum waar het lekker eten is, een buitenzwembad met goed onderhouden parkje en natuurlijk de Tamega-rivier met een paar hele mooie zwemplekken.

(bron www.paragliding.nl)
Paragliding, ook wel schermvliegen of parapente-vliegen genoemd, komt van het parachute springen. In tegenstelling tot een parachute die er voor zorgt dat de val afgeremd wordt, gaat het er bij paragliding juist om zolang mogelijk in de lucht te blijven, VLIEGEN dus. En het mooiste is dan om ook nog eens een reis door de lucht te maken langs bergmassieven en over valleien heen. Dat noemen we overlandvliegen.

zwemmen

natuurlijke zwemwatertjes

Bij een verblijf in de bergen denk je nou niet meteen aan rivieren, meren en watervallen. En tóch zijn ze er volop. Weliswaar goed verborgen (lees; onmogelijk te vinden zonder goede beschrijving en zelfs dan is het soms nog een avontuur). In jullie info-map vinden jullie een uitgebreide opsomming van ideale plekken voor waterplezier. Bv. Verborgen tussen de kloven van de bergen, kabbelen enkele bergbeekjes voort tot ze samenkomen en mooie watervallen vormen. Mét in de granieten rotsen natuurlijk uitgesleten waterbekkentjes. Een idyllisch meertje omzoomd door bomen.

paardrijden

paardrijden

Spannende paden doorheen de bergen volgen, het heerlijke geluid van hoefgekletter op de oude dorpswegen, een mooie bosrit maken, je rijvaardigheden bijschaven of zelfs zwemmen met de paarden?! Op 20 minuten rijden vindt je erkende én Nederlandstalige begeleiding op ervaren paarden. Alleen de route erheen is de moeite al waard (langs stuwmeren en bergen!).  Neem zeker je zwemkleding mee want hun (zeer authentieke boerderij) ligt pal aan het meer!

Onze eigen paarden (en ezels) hebben hun eigen ruime terrein, grenzend aan de camping. Doch ze komen regelmatig even snuffelen of grazen rondom de camping. Vanuit je tent kun je dan het natuurlijke gedrag van deze dieren bestuderen. Af en toe zorgen ze met de galoppades in hun wei voor wat stof, maar dat maken ze ruimschoots goed door hun prachtige aanzicht. Ze zijn niet geschikt voor ritten, maar gaan wel regelmatig mee op de ezelwandelingen.

mountain biking

mountain biking

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

canyoning

canyoning

Bij het canyoningen maak je al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof (of ‘canyon’) waar meestal water doorheen stroomt. Een canyon is een mooie en indrukwekkende omgeving waar je normaal niet zo snel komt. Naast het genieten van de prachtige natuur geeft de combinatie van hoogte en water een kick tijdens de afdaling. Er is een kloof voor elk niveau, van de allerkleinsten via de absolute beginners tot adrenaline zoekende avonturist. Zelfs voor de jonge avonturiers is er nabij een canyoning-parcours.

Quinta Rural werkt sinds het begin naar volle tevredenheid samen met Vertical Dream.  Ilona en Ricardo zijn uitstekende gidsen; ijzersterk in persoonlijke begeleiding, kalm, kennis van zaken, oog voor kwaliteit, sympathiek én Engelssprekend.

donkey trails

Hover Box Element

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

wandelen

wandelen

Quinta Rural vlakbij het oude herdersplaatsje Juguelhe is een perfecte uitvalbasis om niet alleen de Serra da Cabreira maar ook de natuurparken van de Peneda de Geres en de Alvao te ontdekken. Een fantastisch wandelparadijs met heel wat wandelingen, startend vanaf de quinta of in de nabije omgeving .

Verborgen in het hart van de Minho, Noord-Portugal, ligt de Serra da Cabreira met haar wonderschone natuur. De Serra vormt de poort naar het harde, eerlijke bergleven en het authentieke Portugal.

Tijdens de wandelingen wordt je getrakteerd op een beetje van alles: Ongerepte natuur met magnifieke vergezichten, indrukwekkende kloven, manueel bewerkt boerenlandschap en heel veel groen. Je ziet er nog wilde dieren, zoals paarden, roofvogels en zelfs wolven. Je loopt over oude ossenkar- en Romeinse paden, langs eeuwenoude waterbevloeiingskanalen (levadas), watermolentjes en bergrivieren..en leert dit adembenemend gebied van binnenuit kennen!

De routes verschillen in lengte, stijgingspercentage en niveau. Zo is er voor jong en oud een geschikte route te vinden.

Fervente wandelaars moeten zeker ook eens ons aanbod van groepswandelvakanties bekijken. We hebben ook een speciaal wandelprogramma voor ouders met kinderen (vanaf 8 jaar. Lees ook eens onze tips over wandelen met kinderen)

offroad

Hover Box Element

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

adventure parks

avonturen parken

De directe omgeving van Quinta Rural biedt van nature al heel wat avontuur en grensverleggende mogelijkheden, op eigen houtje of met gids.  Toch zijn de avonturenparken in de regio een mooie aanvulling op dit aanbod. Bv. paddleboarding, canyoning, abseilen, bobslide, bungee varianten, klimparcours, paintball, kano. En de veelbesproken Fantasticable: horizontaal gezekerd aan een stalen kabel, pijlsnel vliegend als superman.

rivierloop

rivierloop / gorge walking

Net zoals bij canyoning gaan we ook hier de oude door water ingesleten rivierbedding volgen. In berggebieden (zoals hier) kent de rivier veel verloop in de vorm van watervallen en bassins.  Klimmend, klauterend, balancerend, springend en zwemmend volg je de oeroude loop van de rivier.

 what more to see and do when staying with us
pick your icon