georganiseerde vakanties in Noord Portugal:

 

Een paar keer per jaar organiseren we bijzondere georganiseerde vakanties, kleinschalige groepsreizen en retraites op onze kleinschalige vakantieboerderij in Noord Portugal.  Deze thema vakanties zijn gericht op het beste wat onze directe omgeving te bieden heeft: natuur, wandelen, rust en ruimte, outdoor, actief genieten met je kinderen op vakantie,  het authentieke Portugese bergleven, fotografie vakanties (van al het eerder genoemde), af en toe aangevuld met een interessante workshop op het gebied van natuur regeneratie en natuurlijk bouwen.

 

natuur retraites, wandelvakanties, actieve gezinsvakanties, groepsreizen en outdoor vakanties 2020

Archief workshops, events & vakanties

 

Hieronder vind je een gedeeltelijk overzicht van workshops en georganiseerde kleinschalige natuur vakanties uit het verleden die ofwel eenmalig waren – zoals de workshop Stroleem hutje bouwen uit 2013, of de Permaculture Hydrology Earthworks uit 2019 –  ofwel op een nieuwe datum of een aangepast programma wachten vooraleer ze weer op de agenda komen.

 

vakanties 2020

 

  • Wandelvakantie: 5 – 9 april & 10 – 14 mei & 7 – 11 juni  & 27 september – 1 oktober  &  4 – 8 oktober
  • Dreumesvakantie: 21 – 25 juni   &  13 – 17 september
  • Womens only relax natuurvakantie:  14-18 juni   &   20-24 september 2020

 

In de planning voor 2020/2021

 

  • modulaire workshops gastenverblijf in het buitenland starten
  • fotografie vakantie: natuur & ruines & terug in de tijd & ´mooie koppen´
  • stilte & natuur retraite
  • outdoor yoga vakantie ´Boeren Buiten Yoga´
  • kinderwandelvakantie
  • workshop voedselbos

ZOVEEL TE ZIEN EN TE DOEN

in noord portugal

Wandelen door verlaten dorpjes, onder de waterval zwemmen in een kloof, lokale keuken uitproberen, abseilend van de rotswand, boek lezen bij de ondergaande zon, de boerenmarkt afstruinen,  wandelen met een ezel, wijntje aan de kade in Porto?

Door onze ligging op 865m hoogte hebben we naast een adembenemend uitzicht, ook een ideaal klimaat voor zowel een actieve outdoor als een relax vakantie. Aangevuld met een mooi aanbod aan avontuurlijke of speelse wandelingen en outdoor fun.

Gelegen bij een middeleeuws, bijna verlaten dorpje, op de grens van twee werelden; het liefelijke Tamega-dal met haar wijngaarden enerzijds en het rauwe pure berglandschap van de Serra de Cabreira met haar herdersdorpjes en loslopende kuddes anderzijds. Oftewel op de grens van de Minho streek en Trás-os-Montes.Graag delen we onze liefde voor het natuurlijke Portugese bergleven met jullie, ´any which way we can’. Vergeet ook de lokale flora en fauna niet. Van vogels tot wolven spotten. Van mos tot orchidee.

Daarnaast hebben we ook goede tips voor mooie uitstappen op max. 1 uur rijden: de zee, en de nationale parken de Peneda de Geres en de Alvao, de cultuurhistorische steden van het Noorden, zoals PortoGuimaraesBraga en Barcelos.