op vakantie naar Noord Portugal

Zelfstandig je reis plannen heeft altijd wat voeten in aarde. Autohuur, vliegtickets, openbaar vervoer, of tol en routes.
Of je nu met je eigen auto naar Quinta Rural reist of met het vliegtuig, goed voorbereid is het halve werk.

Als je van plan bent om met het vliegtuig te komen en misschien ook een auto te huren, zorg dan dat je dit zo vroeg mogelijk regelt. Naarmate de zomer nadert, worden de prijzen duurder.
Je kunt heel wat besparen door onderlinge prijzen te vergelijken, maar ook door vroeg te boeken.

Met eigen auto

Route

Klik hier om je route te berekenen tot aan camping Quinta Rural in Juguelhe.

Tol

 

Ferry

Als alternatief kun je ook een stuk van de route met de ferry afleggen: tussen het Franse St. Nazaire en het Spaanse Gijon.

Vliegtickets – vliegen op Porto

Sommige gasten vliegen op  Spanje wanneer ze naar Quinta Rural komen. In het hoogseizoen is vlucht+huurauto regelmatig goedkoper via deze route.

Hier enkele prijsvergelijkende sites. Let op, niet allen vermelden prijskraker Ryanair. Moet overigens gezegd worden dat het prijsverschil tussen Ryanair en bijvoorbeeld Transavia steeds kleiner wordt naarmate de zomer nadert.

Vliegveld – Quinta Rural (Cabeceiras de Basto) met bus

a. vanaf het vliegveld de Getbus
nemen naar Guimaraes + vanaf Guimaraes het gewone openbare vervoer naar Cabeceiras de Basto nemen.
b. vanaf het vliegveld de metrotrein nemen naar centrum van Porto, uitstappen bij station Trindade. Hier bij de hoofduitgang (met een plein aan de voorzijde) naar buiten lopen, rechtsaf gaan, trappen op, rechtdoor lopen, onder een autowegbrug door lopen, nog
zo´n 200 meter je weg vervolgen, aan de rechterkant is er een doorgang, die lijkt op een parkeerplaats achter de gebouwen, maar welke een busstation is. 5 minuten lopen, 400 meter.  Zie kaartje.  Hier neem je de bus naar Cabeceiras de Basto (www.transdev.pt)

Site van Transdev is een ramp – graag sturen we op verzoek een PDF met de tijden.

In Cabeceiras de Basto kun je dan een taxi nemen voor de laatste 8 km naar Quinta Rural.  In het laagseizoen zijn wij soms in de gelegenheid om je/jullie op te pikken.

een taxi vanaf het vliegveld

Dit is vooral interessant wanneer jullie met meerdere mensen komen aangezien de kosten voor een enkele rit al gauw op zo´n 90 – 120 € liggen voor een persoonswagen ( 3, max. 4 personen met beperkte/normale bagage) of 125 – 140 € voor een busje (max.  8 personen).

Buiten bij het vliegveld staan altijd taxi´s gereed om je naar je bestemming te brengen. Wanneer je zelfstandig een taxi neemt, zorg dan dat je het adres van Quinta Rural bij de hand hebt, liefst met een close-up van google maps waar Cabeceiras de Basto / Arco de Baulhe opstaat, en ons dorpje Juguelhe.  Kunnen ze ook niet verkeerd rijden.