';

B&B met 5 woningen en camping / glamping potentieel te koop Noord Portugal

Kleinschalig vakantie park te koop in Portugal

 

met bed and breakfast accommodaties, meerdere rondstamhuizen en glamping

 

Te koop in het groene Noorden van Portugal:  Kleinschalig vakantieparkje met 6 recent gerenoveerde en nieuwgebouwde en vergunde  B&B  gastenverblijven /woningen en uitgebreide internationale gastenlijst en marketing.  Met  horeca gelegenheid, boerse tuin, ecologisch onderhouden terrein, vele faciliteiten en camping / glamping  uitbreidingspotentieel. Het domein is volledig vrij gelegen op 2,5 hectare in de bergen van het echte authentieke Noord Portugal. Met het mooiste uitzicht ooit!!!

Vrij gelegen midden in de prachtige natuur van de Serra da Cabreira op een hoogte van 860 meter midden in een wandelgebied. Met een zeer goede toegang.  Boordevol (gegarandeerde!) rust en ruimte, met het mooiste en verste uitzicht ooit, en toch maar op 8,5 km van een klein stadje (Cabeceiras de Basto) en de snelweg (bij Arco de Baulhe). Vliegveld porto ligt op 97 km.  Stad Porto, de zee op 1 uur rijden. Guimaraes, Braga, Vila Real op 45 min.

Bed and Breakfast is volledig gerenoveerd, nieuwgebouwd, vergund en instap- en bedrijfsklaar

De 6 verhuuraccommodaties van de B&B zijn verdeeld over 5 volledig gerenoveerde / zeer recent nieuwgebouwde huizen. Namelijk de enorme vierkantsboerderij (2 zelfstandige gastenverblijven, ook te gebruiken als B&B kamers) , 3 volwaarde rondstam bungalows, en 1 simpel Stroleemhutje. Alle bouwwerken zijn volledig vergund, zowel qua bouwen/verbouwen als voor gebruik en toeristische vergunning voor Alojamento Local. (Zelfs de mini-gebouwtjes zoals het dierenstalletje, het terrasafdak, het houthok zijn netjes vergund.)
Daarnaast beschikt het landgoed alvast over extra glamping en venue hire faciliteiten zoals het nieuwe sanitairblok, vlakke kampeerplekken voor toekomstige camping, originele Portugese natuursteenbestrating, hekwerk, terrassen, watervoorziening etc. als voorbereiding voor het aanvragen van de camping vergunning. (Je mag overigens tot 10% van dit hele domein bebouwen, tot 2400 m2 footprint dus – vrij uniek!!)

 

Veel water en een rijke biodiversiteit

Het berg domein wordt gekenmerkt door jaarrond een overvloed aan water -vandaar de altijd doorstromende plonsbak en granieten bak… en het oude molentje-  en wordt al meer dan 20 jaar ecologisch beheerd. Als gevolg kent het ondertussen een rijke biodiversiteit. In de afgelopen jaren zijn er heel wat (fruit)bomen aangeplant, kleinfruit, sierplanten, medicinale kruiden etc.

 

Klimaat Serra da Cabreira

Het klimaat in de Serra da Cabreira is zacht en aangenaam met voldoende regen en zeer veel zonuren ongeveer 3000 per jaar. Veel watervalletjes en riviertjes dus, en altijd voldoende water (ook uit eigen bron, nooit tekort!)  In de zomer is het boven op de berg iets koeler, dus niet te heet waardoor outdoor activiteiten mogelijk blijven. In de koudste wintermaanden een minimum van 6 graden boven nul. Bijna ieder jaar hebben we de mazzel van een dag of wat sneeuwpret (goed voor de boekingen!) maar nachtvorst is uitzondering op ons terrein daar van vroeg tot laat zon hebben. Wel heb je in de bergen natuurlijk sneller weerswisselingen.

3  stoere Mountain Log Cabins for sale  – rondstamhuizen

 

De drie robuuste houten verhuur accommodaties zijn ontworpen en gebouwd met veel aandacht voor comfort voor de gast, duurzaamheid, contact met de natuur, en gemak voor de uitbater.  Daardoor absoluut uniek, als massief houten huisje, in ontwerp, en qua ligging.  Alle huisjes zijn bewust op gepaste afstand van elkaar gebouwd, zodat de privacy gewaarborgd blijft. Hierdoor hadden we natuurlijk wel wat extra kosten (bv. ipv 1 sceptic tank te delen, beschikt nu elk huisje over een eigen biologische sceptic tank. Zo ook met water- en stroomleidingen, gasgeiser, bestrating, terrasmuren etc. ) maar het is het meer dan waard gebleken.

Bovendien maakt dit de mountain log cabins ook geschikt voor middenlang verblijf (1 maand en meer) voor bv. digital nomads,  orienterende ´ik vertrekkers´, rondreizende home schoolers en sabbatical year mazzelaars die even behoefte hebben aan een vaste plek.

Uiteraard is er bij het ontwerp en de bouw ook gefocused op ons mooie uitzicht, heel de dag door! En het mooie goudkleurige binnenvallende licht van de zonsondergang. Daarom beschikken de huisjes rondom over wel 8 ramen en 1 glazen deur, over een joekel van een overdekte veranda, en over extra zijterras en wilde tuin rondom. Waar je ook bent, binnen of buiten, zon of schaduw, voorkant of achterkant, je blijft genieten van het uitzicht!

De Mountain Log Cabins zijn uiteraard volledig ingericht voor de verhuur. Bekijk voor de gehele opsomming even de ´gastenpagina´s van de Mountain Log Cabins´.

 • prachtige locatie en uitzicht (extra toegangsweg, afgravingen en terrasmuren aangelegd hiervoor)
 • veel privacy door onderlinge afstand, gerichtheid en beplanting
 • zeer groot overdekt betegeld terras (veranda) daj aab onderkant afgewerkt met hout
 • Portugees beklinkerd natuurstenen toegangspad alsook terras aan zijkant/achterkant
 • 22 centimeter dikke rondstammen, op maat gemaakt, hout uit Rusland (traag groeiende den, gesloten ringen, veel betere kwaliteit dan Europees hout). Hoge natuurlijke isolatiewaarde.
 • Buitenzijde geverfd met speciale UV-bescherming. Geheel behandeld met anti-beestjes. (Moet om de zoveel jaar opnieuw)
 • volwaardige betonnen/betonblok fundering
 • bruine kwalitatieve dakpannen (gar. 50 jr) om op te gaan in natuurlijke omgeving
 • ingericht op zeer laag stroomverbruik
 • vloer en dak geisoleerd
 • voorzien van hout/pelletkachel welke de huisjes comfortabel weet te verwarmen in de winter
 • geisoleerde onderhoudsvrije aluminium kozijnen in staal kleur. Geisoleerd dubbel glas
 • elk huisje beschikt over warm water middels eigen gasgeiser
 • elk huisje beschikt over afvoer naar eigen biologische sceptic tank
 • water van bron, natuurlijke druk
 • stroom via aftakking van hoofdhuis
 • inclusief complete inboedel: o.a. handgemaakte robuuste en rustieke meubels en keuken op maat, alle inrichting, apparatuur, tuinmeubilair etc.
 • goede ROI (return on investment)
 • Meer info zie de accommodatie pagina van de glamping mountain log cabins.  

Mountain Log Cabin #1

 

Gebouwd en in gebruik genomen in 2018. Mijn absolute favoriet. Gelegen op de grens van het terrein,  aan 2 zijden is de tuin omzoomd met een bergbeekje met mini watervalletjes gedurende minimaal 6 maanden per jaar. Aangevuld met prachtige privé terras – volledig gemaakt door natuurlijke granieten stenen uit de omliggende bergen ( 2022).  Het terras ligt geheel privé (onzichtbaar) aan de achterzijde en geeft aansluiting op een oud wandelpad naar Juguelhe.  Rondom fruitboompjes, kleinfruit, kruiden en planten goed aangeslagen. Voor deze zomer is nog een simpele buitenkeuken en hot tub buitenbad gepland als extra.

Mountain Log Cabin #2

 

Gebouwd en in gebruik genomen in 2018.  Ook Mountain Log Cabin #2 heeft in 2022 nog enkele extra´s gekregen, zoals bestraat zij terras met tuinmeubilair, een zandbak, olijfboompjes, en een robuuste XXL familieschommel.
Vanaf je veranda kijk je – naast je panoramisch ver en wijdzicht- ook  zo over de paardenweide uit, met het kleine stalletje en het groene gras (waterloopje!).   Mountain Log Cabin 1 ligt nog in het zicht, maar je andere buren nr 3 zijn door de inmiddels flink gegroeide bomen en struiken ´onzichtbaar´.  Ook weer een heerlijk privé plekje.

Mountain Log Cabin #3

 

Gebouwd en in gebruik genomen in 2019.  Gelegen aan de interne weg naar de rest van het terrein. Hierdoor kan de auto desgewenst ´naast de deur´ geparkeerd worden. Mountain Log Cabin #3 heeft als enige een pellet kachel i.p.v. een gietijzeren houtkacheltje. Ook heb je vanaf de veranda goed overzicht over bijna heel het terrein.  Daarom wordt deze cabin o.a. vaak geboekt door gasten met kinderen, door wintergasten die er veel op uittrekken, en door de absolute stadsmens die een houtkachel niet aandurft 🙂
Mountain Log Cabin #3 heeft ook een extra beklinkerd terras aan de zijkant, met simpele zandbak voor de kindjes.

Te koop Quinta Rural Bed and Breakfast B&B glamping Eco Lodge in Noord Portugal midden in natuurgebied de Serra da Cabreira. Rondstamhuisjes met adembenemend uitzicht. Regelmatig worden we letterlijk boven de wolken wakker.
Houten eco lodges in het mooie groene Noorden van Portugal. Boers, rust, ruimte, vrijheid en veel om te ontdekken. Eco resort, natuurlijk terreinbeheer. Huisdieren toegestaan.

Vierkants boerderij te koop in Noord Portugal

 

met 2 autonome b&b verhuur woningen, bar, keuken en nog veel meer

 

Deze enorme vierkantshoeve bestaat grotendeels bestaand uit dikke granieten muren, is recentelijk helemaal gerenoveerd en heropgebouwd in de kenmerkende robuuste en warm uitnodigende stijl.  Het heeft grondoppervlakte van meer dan 400  m2 en een gebruiksoppervlakte van zo een 600 m2.

Sinds aankoop in 2012 is de boerderij stapsgewijs grondig gerenoveerd met o.a. heel veel leidingwerk (water en stroom en afvoer), volledig nieuw dak in 2020, alle ramen en deuren vervangen door onderhoudsvrij met dubbel glas, isolatie in de woongedeeltes, zowel exterieur en interieur, complete verdiepingen eruit en vernieuwd, nieuwe muren, complete drainage etc. Met de laatste eindrenovatie (Loft Studio) in 2023. 

Momenteel biedt de boerderij plek aan :

 • De Hoeve woning met 2 ruime slaapkamers, badkamer en leefkeuken
 • De Loft Studio appartement met badkamer en kitchenette
 • De grote Kook of Workshop ruimte
 • Een gezellig patio

In een andere vleugel van de boerderij vind je tevens

 • de ENORME bar(n) – een historische open granieten schuur van oorspronkelijk 2 verdiepingen hoog, met  groot overdekt buitenterras
 • een aparte grote ruimte met zolder, nu in gebruik als de linnenkamer en opslag – grotendeels gerenoveerd en aangepast om extra accommodatie te worden.
 • de grote werkplaats

Verder vind je her in der nog allerlei  granieten ´kleine spannende ruimtes´  onder het hoeve appartement – te laag om te volledig te staan maar érg handig. Zo zijn ze in gebruik als zoals ketelhok, een ander voor de wasmachines en drogers, een opslaghok, het kippenhok en het hondenhok. En aangebouwd nog een houthokje.

Rondom vind je verder nog allerlei beplanting, zitplekken, terras, tuin, plonsbak, antieke granieten waterbak, jaarrond lopend beekje etc.  Aan de voorzijde van de voortuin is er een ´largo´ een grote open plek die we allen (ook de gasten) als parkeerplekken benutten.

Mochten al die ruimtes en  vierkante meters van de boerderij toch niet voldoende zijn, dan valt er indien gewenst makkelijk (vergunningsgewijs en bouwtechnisch) uit te breiden.  Bv. door de oorspronkelijke verdiepingsvloer in de Bar(N) weer te installeren. Of door het binnenhof te overdekken. Of door een gehele nieuwe aanbouw aan de kant van het terras/het terrein.

Woning # 4:   Hoeve woning
2 B&B kamers, badkamer, leefkeuken en tuin met water element

 

Energie certificaat A+

 

 • antieke Portugese handgemaakte plavuizenvloer
 • 2 ruime slaapkamers waarvan 1 met voor- en achterkamer, en 1 met mini badkamer en suite
 • Binnenwanden slaapkamers geisoleerd en afgewerkt met hout (2021)
 • badkamer : nog verouderd. Met klein ligbad met uitzicht, wasbak, toilet. Materialen reeds voorhanden, tijd ontbreekt momenteel.
 • leefkeuken : binnenwanden geisoleerd en afgewerkt met gipsplaat, grote houtkachel.
  Handgemaakte boerenkeuken, hout en zwart graniet uit Angola
 • ruime gang: plek voor leuk zitje, bureautje etc.
 • handgemaakte artesenale Portugese plavuizen vloer
 • veel lichtinval in de hele woning
 • omheinde privé -tuin
 • smal balkon aan de voorzijde met tuin uitzicht
 • vanuit de woning uitzicht over voortuin, zijtuin en patio (binnenhofje)
 • !!! Buitenwanden volledig rondom geisoleerd, gestuuct en geverfd in 2020
 • Natuurstenen vensterbanken buitenzijde 2020
 • Houten vensterbanken binnenzijde 2020
 • Alle ramen en deuren zijn in 2014 en 2015 en 2021 vervangen door onderhoudsvrije aluminium kozijnen met dubbel glas
 • Centrale verwarming met radiatoren en warm water aangesloten op recente ´recuperador de calor´ (uitgebreid systeem van c.v. en warm water via houtkachel – 2015 ).
 • Tegelijkertijd warm water en centrale verwarming op een nieuwe (eind 2019) dieselketel. Uiteraard regelmatig onderhoud, bepaalde onderdelen netjes vervangen.
 • Oude waterleidingen en stroomleidingen vervangen
 • Nieuw dak. Betonplaat plafond boven dit woongedeelte dus nog heel veel onbenutte bergingsruimte erboven – momenteel enkel bereikbaar via ´De Linnenkamer´.
 • Kan zowel gescheiden als geschakeld met het Loft appartement als één grote woning functioneren.

 

De wilde voortuin

 

 • robuuste omheining (2018) met poort voor privacy
 • oprit in kiezel. Geeft plaats aan 3 auto´s, of aan allerlei fijne zitplekjes
 • een antieke granieten waterbak met constante doorstroom dus altijd het heerlijke geluid van water
 • slingerend mini beekje en wild gras
 • mini moestuin met ´stone henge perkjes´en verhoogde bakken
 • schaduw van de boswilgen
 • appelboompje,  pruimenboom, kleinfruit
 • afkapping voor houtopslag (2018)
 • omheining hondenren
Grote vierkantsboerderij quinta met nog 4 huizen op het terrein in Portugal te koop

Woning # 5 : Loft Hoeve Studio – yoga / meditatie studio

Energie certificaat A+

 

De Loft heeft daadwerkelijk een diepgaande renovatie/reconstructie gekend. Alleen de muren stonden nog en het antieke dak was zichterbaar vanuit 1 verdieping lager (de grote keuken /workshop ruimte).  Het was een langdurige renovatie, gezien de ingrijpendheid. Uiteindelijk is zelfs een deel van de metersdikke muur eraan gegaan om een panoramisch raam (dubbel glas, onderhoudsarm, uiteraard) te maken.
We hebben bewust voor een open vloer plan gekozen:  Door de polyvalente indeling kan de loft zowel dienst doen als accommodatie en als yoga studio / meditatie / coachings / workshop ruimte.

D.m.v. twee afsluitbare tussendeuren kan de Loft ook  i.c.m. de hoeve woning als één zeer ruime gehele woning worden gebruikt.

De Loft beschikt over een privé ingang via de patio (het binnenhofje) welke ook een metamorfose heeft ondergaan in 2022 dankzij goede afwateringstechnieken, cement, natuurstenen bestrating. De antieke oude doorgang vanuit de voortuin is bewaard gebleven, maar er wel uitgehaald om dieper en beter te leggen en onderhoudsvrij te maken. Nu is het een mooie extra chill out plek geworden voor de gastenkamers / bistro.
De Loft kan ook via de bar bij haar eigen ingang komen indien gewenst.

 

Gerenoveerd / vervangen / nieuw

 • Gehele dak vernieuwd in 2020
 • Gehele verdieping inclusief vloer en draagbalken verwijderd en nieuw geplaatst.
 • Houten vloerdelen in het appartement, antieke Portugese plavuizen in de gang.
 • Isolatie van wanden, dak en vloer, afgewerkt met gipsplaat
 • Authentiek stenen muur zichtbaar gemaakt en gevoegd
 • Alle ramen en deuren zijn 2021 vervangen door onderhoudsvrije aluminium kozijnen met dubbel glas.
 • Het geheel is voorzien van elektrische aansluiting (vernieuwd 2016 en 2021)
 • Gehele leidingwerk vervangen 2021 door dupla camada (geisoleerde)
 • stromend water van eigen bron d.m.v. een waterpomp
 • warm water en centrale verwarming met radiatoren op dezelfde recente (eind 2019) dieselketel als de hoeve woning.
 • eigen krachtige pellet kachel (halverwege 2023) als verwarming maar tevens nieuwe radiatoren als laatste in lijn aangesloten op de verwarming van de hoeve woning.
 • gevelaanpassing met groot panoramisch raam in loft appartement (2021)
 • Badkamer met wasbak, toilet en ligbad geinstalleerd en aangesloten halverwege 2023.
Vakantie appartement studio digital nomads tijdelijk wonen in Noord Portugal bij Quinta Rural

Quinta B&B Portugal te koop met eigen historische Bar / Bistro en panoramisch terras

 

De meest indrukwekkende ruimte van de quinta is toch wel de celeiro, de vroegere opslagschuur van de boerderij. Metersdikke granieten muren. Het is het oudste gedeelte van de vierkantshoeve en toont duidelijk haar geschiedenis. Ooit bestaande uit 2 verdiepingen, is het nu een hoge open ruimte met een muurhoogte van ongev. 6 meter en een nokhoogte van 7,5 meter.

Hier vind je nu de ruime rustieke bar en eetgedeelte. Doet nu dienst als ´honesty bar´ en gemeenschappelijke ´huiskamers´met boeken, spelletjes, houtkachel. In de zomer worden er regelmatig barbecues en andere maaltijden op inschrijving voor de gasten georganiseerd en draait het een aardige extra omzet. Daar de eigenaren geen ´horeca tijgers´zijn, is deze ruimte niet ten volle benut. Immers beschikt het over een gouden ligging, charme en uitzicht voor het exploiteren van een exclusieve bistro. Daarom wordt deze ruimte nu regelmatig verhuurd t.b.v. vieringen van kleine groepen (familie reunies, vernieuwen geloftes, vriendengroep, wandelgroep, mountainbikers) of als onderdeel van gehele venue hire.

Wederom voorzien van 2 ingangen –  hoofdingang via de zijkant / parkeerplaats, extra ingang via het binnenhofje. Makkelijke toegang voor bevoorrading (met auto letterlijk voor de deur stoppen).

Net om de hoek van de bar, vind je het uitgebreide terras met panoramisch uitzicht, veel vlinder-aantrekkende beplanting,  een overdekt en bestraat terras met rustieke eetmeubels,  een rustig hangmat gedeelte en alles voor ´primitief koken´ , slowfood of koken op hout (barbecues, houtgestookte pizza/brood/ovenschotel oven,  steengemetselde vuurkring met gril en driepoot. Zie meer bij de beschrijving van de tuin en het terrein.  Vanuit de bar en het terras kun je gebruikmaken van de bijbehorende sanitairruimte, ook in de vierkantshoeve. Ook deze kom je later op deze pagina uitgebreider beschreven tegen.

 

Gerenoveerd / vervangen / nieuw

 • Dak vernieuwd 2020
 • Drainage (tevens voor de rest van de boerderij) 2018
 • Onderhoudsvrije aluminium kozijnen en dubbel glas (2015)
 • Bar, receptie, scheidingswand
 • Stroomleidingen
 • Waterleidingen en afvoer
 • Handgemaakte rustieke tafels, boekenkast, bardisplay
 • Volledig betegeld

Keuken / provisie / workshopruimte / extra woonruimte

 

Open ruimte van 50 m2, tot nu toe deels in gebruik als keuken en provisie/mini winkel. De ruimte grenst aan de bar,  is tevens via het binnenhof te bereiken en bevindt zich direct onder het nieuwe appartement op de 2de verdieping.
Deze ruimte heeft tal van mogelijke bestemmingen, afhankelijk van het ondernemingsplan van de eigenaar. Wie niet van plan is om een officieel restaurant/bistro te starten en de ruimte hiervoor in te richten en  vergunning aan te vragen,  zou deze ruimte bv. bij de loft kunnen trekken. Of gebruiken als workshop/vergader/kantoor /creatieve ruimte.

Gedane werkzaamheden

 • stroom, watertoe- en afvoer
 • betonvloer, betegeld 2021
 • nieuwe deurkozijnen, dubbel glas, geisoleerd, onderhoudsvrij 2021
 • voorzetwand en afwerking 2021
 • muren volledig opnieuw gevoegd 2021
 • nieuw plafond 2021
 • Nog te doen: plafondafwerking

Linnenkamer / Toekomstige kunstenaars studio

 

In dezelfde vleugel als de adega vind je de ´Linnenkamer´.  Een mooie grote ruimte met niet enkel granieten muren rondom, maar ook een originele granieten dorsvloer. De linnenkamer heeft 2 ingangen: 1 via het binnenhofje – waar ook de Loft, de gemeenschappelijke keuken en de bar op uitkomen-  en 1 volledige privé ingang aan de buitenzijde van de boerderij. Daar het tot nu toe een facilitaire ruimte was, had deze de minste urgentie en is dus vooral stapsgewijs over de jaren heen telkens een beetje meer vernieuwd of gerenoveerd, met de bedoeling om hier uiteindelijk een wederom een fijne woon- en gebruiksruimte van te kunnen maken.    Door de tussenstal eventueel samen te trekken met de werkplaats, kan er ook een ruime woning van worden gemaakt of gedacht worden aan een kunstenaarsstudio. Zowel op de eerste als de tweede verdieping is er reeds een kleine verbinding.

 

Gerenoveerd / vervangen / nieuw

 • Dakpannen en dakbalken vernieuwd 2020
 • Verdiepingsbalken en verdiepingsvloer vernieuwd 2019
 • Rustieke houten trap 2019
 • Opening op maat in buitenmuur met geisoleerde buitendeur met lichtinval 2020 (´aanpassing in gevel´ en vergund op bouwtekeningen bij gemeente)
 • Stukje bestrating voor nieuwe deur
 • Granieten wanden benedenverdieping rondom gevoegd 2022
 • Granieten wand bovenverdieping gevoegd 2022
 • Antieke dorsvloer oude voegen verwijderd opnieuw gevoegd 2022
 • Nieuwe stroomleidingingen, stopcontacten, lichtpunten aangelegd en in voeg (werkend natuurlijk)
 • Start simpele isolatie en afwerking met gipsplaat bovenverdieping 2023/2024

Workshop – werkplaats, opslag, atelier of extra woonruimte

 

Ruime werkplaats van ….. m x  ….. m  en …. m hoog. Wederom met originele granieten dorsvloer doch nog niet in de mooie gerenoveerde staat van de Linnenkamer.

2 ingangen: 1 ingang aan de kant van de voortuin via een houten toegangsdeur.  Andere ingang middels een brede dubbele ijzeren poort aan de zijkant van de boerderij, ideaal toegankelijk voor laden en lossen van materiaal en gereedschap. Of als privé ingang mocht je deze ruimte later ook willen inzetten als accommodatie, gastenverblijf voor je vrienden en familie, tiny woonst of gemeenschappelijke ruimte voor de gasten / woongemeenschap. De ruimte heeft dan een hoog plafond of ruimte voor een  messanine/halve tussenvloer. Maar is ook samen te trekken met de naastgelegen Linnenkamer voor het creeeren van een ruimere woning.

 

Gerenoveerd / ingericht

 • Dak vernieuwd 2020
 • Enkele licht en stroompunten
 • Robuuste beklimbare opbergrekken van pallets over 1 wand, 3 etages
 • Stevige werkbank, pallets en osb met ophangplaat
 • Groot zeer stevig werkeiland van pellets en osb plaat
 • 1 wand voor hangend werktuig en aan de wand hangend resthout en ijzer voor volgende projecten
 • Gereedschapsovername is bespreekbaar

Sanitair voor bar & terras

 

De voormalige varkensstal is in 2012 omgebouwd tot het eerste campingsanitair.  Robuust,simpel, makkelijk schoon te houden, en onderhoudsvrij,
Beschikt over 3 toiletten, 3 wasbakken, 2 zeer ruime douches. Warm water via de dieselketel van het hoofdhuis, water op natuurlijke (flinke!) druk van de hoofdbron, of geholpen door de waterpomp bij meerdere ´douchers´ tegelijkertijd. Aangesloten op de originele sceptic tank van het hoofdhuis.

Bereikbaar via de zijkant middels een bestraat en verlicht paadje, met een aangesloten kleine ommuurde zijplaats, bereikbaar via het kampeerterrein/picknicktafels/ terras/plonsbak en via de parkeerplaats aan de voorzijde. Tevens onze kleine dienstingang doorsteek, wanneer we van wasmachine via het binnenhof naar de waslijn bij de kruidentuin gaan.  Met achtergelegen ongerenoveerd opbergruimte (poetsmiddelen, klein tuingereedschap, etc.).

Diverse kleine opslagruimtes

Bereikbaar via binnenhof of buitenzijde. Hardhouten deuren gerenoveerd (2021). Geen volledige staansruimte, wel handig voor allerlei machinerie en opslag. Voorzien voor stroom, stopcontacten en/of lichtpunten.

 • verwarmingshok met dieselketel en waterpomp
 • washok met aansluiting en afvoer voor wasmachine en droger
 • opslagruimte (nu voor tenten en meubilair)
 • poetshok
 • kleinvee hok
 • hondenkennel

Back to Basic Glamping

Quinta Rural, Vakantie boerderij met een simpel off grid stroleemhutje

 

Het stroleemhutje krijg je er als het ware gratis bij omdat het in de huidige staat een korte levensduur zal kennen. Dit natuurhuisje was ons eerste huisje van natuurlijke materialen, passende binnen ons eco concept.  Ook hier wilden we de gasten het beste van kamperen in de natuur geven, maar met jaarrond back to basic comfort.  Het stroleemhuisje is gebouwd 2013 i.c.m. met een workshop, instructeur, lokale krachten en internationale deelnemers. Gedurende de workshop zijn er helaas kleine fouten in de bouw gemaakt – bij de fundering – wat maakt dat het stroleemhuisje aan de voorzijde langzaam begint te verzakken. Dit kan tegengegaan worden, niet al te duur, maar toch een investering. Of je laat het zoals het is en benut de ruimte in de tussentijd op zijn best. Het is ondertussen bouwkundig netjes vergund als polyvalente ruimte. Voor meer informatie, zie de accommodatiepagina over het stroleemhuisje. 

Kampeerplaatsen

 

Deze locatie heeft de potentie om een volwaardige natuurcamping te worden, mits voldaan wordt aan de vergunningsvoorwaarden. Zelf heb ik hier vanwege de gewenste kleinschaligheid hier niet voor gekozen. Wel heb ik hier in de afgelopen jaren naartoe gewerkt. Zo zijn er mooie vlakke kampeerplaatsen gecreeerd, waarvan enkele voor kleine campers en camperbusjes, zijn er meerdere waterpunten op het terrein, zijn er meerdere toegangen tot het terrein gecreeerd en is een gedeelte voorzien (een gemeen stukje helling) van Portugese cobble stone bestrating voor grip en gemak.  De faciliteiten zijn uitgebreid en er is een sanitairblok gebouwd (en natuurlijk ook weer vergund!).
Deze ´gebruiksklare plekken´ zijn in het verleden meer dan eens handig gebleken, o.a. bij venue hire of eigen retreats/programma´s.

Bekijk de camping pagina voor meer infomatie.

Sanitair gebouwtje

 

Om de afstand naar het sanitair (in de hoeve) te verkleinen, is vlak voor het zomerseizoen van 2019 een extra sanitairblok gebouwd. Degelijk, robuust, goed doorlucht, simpel in onderhoud.  2 douches, 2 toiletten, 3 wasbakken,  1 facilitaire ruimte.  Warm water middels gasflessen,  water op natuurlijke druk, verlichting middels solar lampjes. (Electra is tot nu toe niet nodig geweest doch indien gewenst makkelijk te realiseren daar de tent platforms rondom ook voorzien zijn van stroom.)  Eigen grote 2800 liter biologische sceptic tank volgens de vergunningsnormen (en gekocht ´op de groei´  met oog op uitbreiding in de toekomst). Ingegraven en ommuurd.

Veel uitbreidingsmogelijkheden, rust gegarandeerd

 

Omliggende terreinen zijn reserva écologica nacional volgens het bestemmingsplan, dus blijvende rust en vrij uitzicht gegarandeerd want hier mag je nagenoeg niks. Op eigen terrein daarentegen mag er in totaal tot 10% van het totale terrein bebouwd worden en ook het aantal accommodaties mag nog uitgebreid worden. Dat is in totaal meer dan 2400 m2! Van maximaal 2 verdiepingen. Ook op het gebied van toeristische accommodaties kun je. nog groeien. Ietwat binnen de huidige Alojamento Local vergunning. En natuurlijk nog veel meer mocht je het glamping / camping potentieel willen benutten door te vergunnen.

Ruim 2,4 hectare wild berg tuin

 

Je eigen stukje paradijs in Noord Portugal

 

Ook op het terrein zelf is al heel veel gebeurd en vooruitgang geboekt.  Sommige kleine speelse elementen of grote aanpassingen zie je meteen. Maar eigenlijk is een groot gedeelte onzichtbaar (soms letterlijk, onder de grond, soms omdat het lijkt alsof het altijd al zo was). Sommige zaken praktisch, gemakkelijk, of kostenbesparend, andere vooral fijn voor de gasten, en andere zaken doen we juist weer voor de natuur, om de vergroening wat op gang te helpen, de biodiversiteit helpen terug te komen.

Veel eigen water

Het terrein beschikt jaarrond over veel eigen bronwater, zelfs met constante doorstroom en al die gasten, zelfs in de zomer. Geen waterrekening dus. Wel zelf je voorzieningen bijhouden. Daarnaast zijn er van oudsher nog allerlei winterbeekjes en stroompjes die voor zo een half jaar per jaar, minstens, voor een heerlijk geluid én voor extra gratis en gemakkelijke bevloeiing van je terrein zorgen.

Veel zonuren

De zon komt aan de voorkant van de boerderij op, en hoeft alleen maar over een klein heuveltje heen om ook ´s morgens ook al over de rest van het domein en de quinta heen te schijnen. De rest van de dag, tot zonsondergang, mogen ze haar elke dag weer aanschouwen tot ze – in vol zicht – ondergaat.  Tenzij het bewolkt en mistig is in de winter, dan zijn al die zonuren ineens verdwenen.

Terras met groot afdak

 

Het buiten terras  met panoramisch uitzicht -om de hoek van de bar/receptie- heeft in 2014 een  50 m2 groot afdak gekregen. Waaronder je meerdere rustieke houten eettafels en zitbanken, 2 stenen eettafels en ton barbecues vindt. Aangesloten vind je de vuurkring met zitjes en de nieuwe pizza oven wordt ook hier geplaatst.
In mei 2022 is de terrasruimte onder het afdak voorzien van Portugese natuursteen bestrating en is ook het pad naar de bijbehorende toiletten bestraat – met lokale bergsteen.
Voorzien van buitenverlichting.

 

Plonsbak

 

Altijd een bron van verkoeling, vermaak, gegil en versterking, onze plonsbak. Geen typisch zwembad maar een plonsbak van 7 m x 4 m,  hoogte 1.40 ‘  1.60 m.  Gevuld met koel bronwater met een constante doorstroom op natuurlijke druk (geen waterpomp nodig). 100% biologisch.  Officieel is dit een ´watertank´ waardoor deze geen vergunning behoeft en ook niet de zwembadbelasting van toepassing is. Omheind en ommuurd. Gebouwd in 2012. Moet nu even opnieuw afgesmeerd worden /voorzien worden van zwembadzeil. Volledig fuctioneel maar het oogt leuker. Zo liggen de natuurstenen platen voor beplakking aan de buitenzijde ook reeds klaar voor toepassing.

 

Vuurkring met barbecue en driepoot

 

Voor de vuurkring hebben we het natuurlijk afhellende terrein flink moeten aanpakken: eerst omzoomd met grote rotsblokken en stenen en gevuld met wat we over hadden nadat er een flinke diepe en brede drainaige om de boerderij heen gelegd is. Omgevuld met enkele vrachtwagens grond, opnieuw beplant, kiezel en we hadden de ruimte klaar. In eerste instantie bestond de vuurkring uit wat losse stenen, inmiddels is hij professioneel met stenen uit berg opgemetseld, inclusief driepoot voor de heksenketel en verschillende niveaus voor de grilplaat.

 

Zandbakken

 

Bijna iedereen -jong en oud-  vindt het lekker om in zand te scharrelen. En omdat de zee op een uur rijden is,  vind je meerdere robuuste zandbakken op het domein. Zo is er eentje Aan de bij de ingang van de bar/receptie. Een kleine simpele zandbak onder de schaduw van de berkeboom met kerkbanken en zitjes.  En eentje onderaan de terrasmuur bij Mountain Log Cabin 2. Lekker op de zonverwarmde stenen zitten. En bij Lodge 3 – naast het bestraatte terras met tuinmeubilar.  Ook helemaal onderaan, op de vlakke brede terrassen, in voorbereiding op een toekomstige camping, vind je er alvast één dicht bij het sanitair gebouw.

 

Hangmat en picknick gedeelte

 

Bovenaan het terrein, inn het verlengde van het terras, met uitzicht op het ´kampeerterrein´ , in de schaduw van de grote (wederom aangeplante) populieren vind je enkele picknicktafels en hangmatten voor algemeen gebruik.
Maar ook het toekomstige camping en glamping gedeelte is voorzien van pick nick tafels, en hangstoeltjes bij het sanitairblokje. En ook de accommodaties, zoals de mountain log cabins en zelfs binnen in de Loft, hangen bij zomers weer de hangmatten en stoeltjes op, en staan de tafeltjes weer verdekt op allerlei fijne zitplekjes.

 

Vlinder- en bijenvriendelijke beplanting

 

 • specifieke aanplant/bescherming van wilde bloemen, kruiden, vlinderplant
 • waardplanten voor rupsen
 • boswilgen
 • 100-jarige olijfbomen in 2016 aangekocht en laten planten
 • geen pesticiden, biologisch terreinbeheer
 • water verspreiden over het terrein

 

Schommels

Over het landgoed verspreid vind je meerdere robuuste kwalitatief handgemaakte landleven schommels. Eentje verstopt boven een vakantiehuisje, tussen de wilgen en de grote coniferen, naast de bessenstruikjes, onder het waterloopje.  De andere lekker in het zonnetje, op het toekomstige camping terrein. En weer een andere XXL familieschommel hoort bij Mountain Log Cabin 2.

Molentje

In een mini, lelijk gebouwtje, inmiddels verscholen tussen de berk en de wilg, vind je de originele molenonderdelen, inclusief complete molensteen, waterrad en toevoer. Niet meer functioneel – zou wel makkelijk kunnen vanaf de plonsbak.

 

Bestrating

Na jarenlang met kiezel (en veel onkruid trekken want we spuiten niet) toch besloten voor het praktische en blijvende karakter (en het ziet er mooi uit ook) van degelijke bestrating. Passend bij het karakter hebben we gekozen voor Portugese calçada, bestrating met natuursteen, graniet, in ´soort van vierkantjes´, van de zagerij dus. En een gedeelte puur natuurlijke vorm steen, rechtstreeks uit de bergen, handwerk dus. Ondertussen (2023)  ligt er al meer dan 300 m2 bestrating, rondom de quinta,  als toegang en terras tot de houten huisjes, en als goede toegang tot het toekomstige potentiele kampeer terrein of mini camping. Ik wou er jarenlang niet aan, maar ik moet zeggen, het is er wel mooier, praktischer en makkelijker van geworden.

Waterpunten

Over heel het domein verspreid liggen ondertussen kilometers aan zwarte buis, koppelingen, verdelingen, kranen etc. Om de accommodaties en sanitairblok van water te voorzien. Maar ook verder verdeeld over het terrein: Als watertappunt voor de gasten, om nieuwe aanplant te kunnen besproeien, om de paarden water te kunnen geven. Om de tuinslang op aan te kunnen sluiten. Een gedeelte ligt onder de grond, een gedeelte (nog) boven de grond.

Brandveiligheid

Helaas moet je in Portugal, Spanje, Frankrijk etc. tegenwoordig wel realistisch rekening houden met hoe brandveilig je volgende huisje is. Het komt regelmatig voor, is zelfs een brandbestrijdingsmiddel en terreinopschoonmethode, ruikt zelfs gezellig, en hoort erbij. Maar je wil wel graag rustig kunnen slapen en weten dat jij , de jouwe en je bezittingen gewoon veilig zijn, no matter what.

Quinta Rural is op zoveel vlakken zó gelukkig gelegen wat brandveiligheid betreft.  Geen eucaluptys of dennenboom plantages om ons heen, maar weides, waterstroompjes en helaas, brem. (brandt makkelijk maar onvoldoende om echt iets groters in lichterlaaie te zetten. Vaak brandt de overheid de brem eens in de zoveel tijd af in het juiste seizoen om gedoe te voorkomen).  Daarnaast hebben we rondom vrije en brede natuurlijke ´brandgangen´ : bv, de hoofdweg, de parkeerplek, de weg die rondom de quinta gaat , onze hoge stenen muren. Ook hebben we buren die hun terreinen goed schoon houden. En op het terrein houdt je het het ook zoveel mogelijk bij – op ons wilde natuurhoekje na – maar dat heeft dan weer natte weide als buffer rondom.

En toch.. toch hou ik er rekening mee. In het kader van ´beter voorkomen dan genezen´  heb ik de uitloop onderaan de plonsbak laten aansluiten op dikke buizen, en deze dan weer, steeds smaller wordend om de druk te behouden ook als alle punten openstaan, verdeeld over 4 punten.  1 bij elk rondstamhuisje, en 1 bij het potentiele kampeerterrein / stroleemhuisje.  Altijd druk, een hele grote bak met heel veel duizenden liters extra bluswater indien nodig. En zolang het niet nodig is, geef ik er af en toe de bloemetjes water mee.

Over het verkoop proces van deze Quinta met B&B in Portugal

 

 

De huidige marktwaarde voor het onroerend goed is door experts ingeschat op 878.000 euro (Dat is dus excl. waarde inboedel, websites, bedrijf etc.) waarbij o.b.v. ervaringen met soortgelijke objecten, rekening mag worden gehouden met een gemiddelde verkooptermijn van maximaal 2-3 jaar. Momenteel overweeg ik een ietwat lagere verkoopprijs om een snellere verkoop te stimuleren (rekening houdend met wanneer mijn zoontje overgaat naar ´de grote school´).

 

Info, bezichtigingen en verkoop via makelaar

 

Quinta Rural komt binnenkort exclusief via een makelaar op de markt (makelaarscourtage Portugal 5% excl. 23% btw te betalen over notariele verkoopwaarde). Alle verdere informatieverzoeken en afspraken tot bezichtigingen verlopen dan ook via de makelaar.

Het is ABSOLUUT NIET MOGELIJK  om op de bonnefooi ´even de boel te komen bekijken´ – dit schept te veel onrust voor zowel gasten, mijn werk en mijn persoonlijk leven. Deze pagina heb ik puur gemaakt om zoveel mogelijk inside informatie kunnen verschaffen voor een goed inzicht/overzicht.

Ben je alvast geinteresseerd en staat de link naar de advertentie van de makelaar hier nog niet vermeld? Stuur gerust een mail met je vragen – dan stuur ik deze graag alvast door naar de desbetreffende (Nederlands, Portugees en Engelssprekende) makelaar.

 

Uiteraard worden wel alle bestaande reserveringen van dit seizoen (2024) gerespecteerd – al dan niet met mijn hulp (meteen een mooie ´overdracht/inwerkingsperiode voor de nieuwe eigenaar).

Complete inboedel desgewenst ter overname

 

Het hieronder omschreven onroerend goed kan inclusief inboedel verkocht worden. Denk aan alle meubels van de accommodaties, tig koelkasten, magnetrons, tafels, stoelen, tuinmeubilair, lampen, beddengoed, meubels etc. etc. Maar ook het benodigde gereedschap voor onderhoud en creatie. En de zeer uitgebreide professionele marketing, zoals bv. 2 goed rankende uitgebreide meertalige websites en bijbehorende actieve social media accounts (1 specifiek voor de Portugese markt, 1 voor de Nederlandse. Internationale vindt bij beide aansluiting), beeldmateriaal, nieuwsbrieflijst, desgewenste airbnb en booking.com vermeldingen met goede rankingen (superhost bij airbnb), google bedrijfsvermeldingen, en alles om zelf per direct een vliegende start te kunnen maken bij overname. Desgewenst kan ik nog een tijdje part time aanblijven om jullie alle ins en outs te laten zien en alles correct over te dragen.