City trips Noord Portugal

city trip Noord Portugal

 

Of je nu voor camping, glamping tent, eco-lodge of mountain log cabin op ons kleinschalig vakantiepark hebt gekozen, er komt altijd een ‘stad-momentje’. Wanneer je even genoeg hebt van al die mooie natuur, rust en ruimte om je heen en weer behoefte hebt aan wat stadse levendigheid, gekruid met cultuur en historie. Ook dan zit je goed bij Quinta Rural. Hoewel het in eerste instantie lijkt alsof we aan het einde van de wereld zitten, zijn de mooiste steden van Noord Portugal op 45-60 minuten rijden gelegen. Zoals Porto, Braga, Barcelos, Amarante, Vila Real en vooral ook Guimaraes. Om daarna weer heerlijk thuis te komen op Quinta Rural.

Hier alvast een indruk en beschrijving van de 4 grootste en bekendste steden, al zul je zelfs in Porto, de tweede grootste stad van Portugal (na hoofstad Lissabon), een bijna dorps gevoel ervaren.

musea
kerken
geschiedenis
architectuur
 winkelen
 wine+dine

De cultuurhistorische steden van het Noorden

De Noord Portugese steden ademen een en al historie uit, en soms ook een beste portie vergane glorie. Heerlijk dolen en dwalen door de oude achteraf steegjes van Porto, de oude havenstad, bekend om zijn lange portwijn traditie. Beklim de vele treden naar de bekende Bom Jesus kerk in het religeuze Braga. Ontdek de bakermat van Portugal en geniet op de vele hofjes in het gezellige Guimaraes, UNESCO werelderfgoed-stad. Of bezoek de grootste markt van Noord Portugal in Barcelos. Er valt nog meer te ontdekken wanneer je ook de kleinere stadjes zoals Vila Real, Amarante, Chaves etc. gaat verkennen.

Ontdek, verken, ervaar, voel en beleef Noord Portugal

Kies je accommodatie