Faciliteiten kleine rustige groene natuur camping in Noord Portugal

Deze pagina wordt momenteel bewerkt

Faciliteiten en services

 

Welke faciliteiten en services we daadwerkelijk kunnen aanbieden, is sterk afhankelijk van het seizoen, het aantal gasten en vooral, of we over voldoende  ´mankracht´beschikken. Hier boven op de berg is het namelijk zeer moeilijk, op momenten zelfs onmogelijk om personeel te krijgen, laat staan echte goede hulp.  Dus,  liever dan dingen te beloven die we niet kunnen waarmaken, benoemen we hier enkel de faciliteiten die we met zekerheid kunnen bieden. Krijgen we tóch goede hulp? Mooi, dan kunnen we weer een extra maaltijd op het menu zetten, of met gasten, paarden en ezels de bergen intrekken.

Voor je vakantieplezier mag het geen verschil maken; we hebben een uitgebreide info map voor je waarmee je zelfstandig je weg kunt vinden. Deze staat namelijk boordevol lokale tips, leuke uitjes, mooie routes, lekkere restaurantjes, outdoor activiteiten, verborgen zwemplekjes en nog veel meer, compleet met GPS coordinaten en afstand tot Quinta Rural.

Hoogseizoen

Tijdens de zomervakantie kunnen we, door de hogere bezetting, makkelijker een lekkere maaltijd of een wandelexcursie bieden (op inschrijving). Natuurlijk kun je er ook dan eenvoudig op eigen houtje op uit trekken met hulp van je info-map.  Hoe meer hulp we hebben, hoe meer we kunnen aanbieden. Weet jij toevallig nog een geschikte vrijwilliger, medewerker of mini ondernemer? Laat het ons weten!

Laagseizoen = rust, ruimte en self-catering

In het laagseizoen zijn de accommodaties en camping vooral self-catering, oftewel zelfvoorzienend,  en is de adega gesloten. Die zelfvoorzienendheid vertaalt zich in sterk verlaagde prijzen t.o.v. het hoogseizoen. En als extra krijg je nog meer rust en ruimte voor jezelf. Wie het ruim op voorhand aangeeft, kan dan een bijzondere privé-excursie boeken. Wil je toch 24/7 bediend en van animatie voorzien worden, dan is Quinta Rural Mountain Glamping waarschijnlijk niet jouw ideale vakantiestek.

 

Tik of klik op de foto’s voor meer uitleg

Biologisch zwemmen : de plonsbak

 

Bereid je voor op een frisse duik in onze infinity plonsbak.
Een simpel biologisch zwembadje met constante doorloop van helder, vers bergwater uit eigen bron. Volledig vrij van chloor en andere chemicaliën.

Heerlijk dobberend geniet je ook nog eens van het beste uitzicht ooit! Het zwembad lijkt zó in het niets te verdwijnen.

Afmetingen 7 x 4 meter, 1.20 – 1.50 m hoogte.

Zomerse barbecues en gezamelijke maaltijden op Quinta Rural

 

Hoewel de accommodaties self-catering zijn, kun je in het hoogseizoen bij voldoende animo 2 x per week ’s avonds aanschuiven  aan één van de overheerlijke maaltijden of barbecues. Lekker vers bereid met lokale ingrediënten, in de traditie van de Portugese keuken.  Gegeten wordt er meestal buiten, op het terras, in de schaduw van het afdak, bij het zicht van de ondergaande zon. Hebben we onverhoopt een dag minder weer, dan biedt de adega een gezellig alternatief, mét de snorrende houtkachel op de achtergrond.

Omdat we een kleinschalige camping zijn en lekker vers willen koken, werken we met een inschrijvingslijst, waarop jullie je uiterlijk de avond van te voren kunnen inschrijven. Vanaf 19.00 uur kun je dan aanschuiven aan ´de lange tafels´ voor een avond van goed eten & gezelligheid. Na de maaltijd wordt een handje hulp bij het afruimen en/of afwassen zeer gewaardeerd.

Vegetarisch koken is mogelijk mits ruim op voorhand doorgegeven.

Portugese streekgerechten

Het Noorden van Portugal staat vooral bekend om zijn (h)eerlijke vlees; gekocht bij de kleine slagertjes die op hun beurt weer van de lokale veeboeren kopen. Geen intensieve bio-industrie maar koeien, schapen en geiten die samen met hun herders een leven van vrijheid hebben gekend. Ook in fruit en groente proef je deze kleinschalige kwaliteit, gegarandeerd door het grillige berglandschap die geen grootschalige artificiële kweek toelaten.

De Quinta Rural keuken wordt om beurten bestierd door Natascha en Luisa, een uitstekende kokkin van oude traditionele streekgerechten. Af en toe organiseren we ook een informele en praktische workshop Portugees koken.

Honesty Bar(n) – hoogseizoen/groepen

 

Onze historische bar(-n) uit 1673 is een lust voor het oog, en één van de redenen dat ik verliefd werd op deze boerderij.
Na serieuze renovatie – eeuwigdurend – waarbij we de oorspronkelijke elementen zoveel mogelijk bewaard hebben, is deze oude hooi- en graanschuur onze Adega Bar het gezellige ‘meeting point’ dat we voor ogen hadden en zijn we erg blij met deze indrukwekkende binnenruimte; lekker koel in de zomer en goed schuilen bij minder weer.

Je kunt hier terecht voor o.a. brood, ontbijtmand, barbecues, boeken, receptie en informatie en de honesty bar.

honesty bar

Met 5 hectare terrein, 12 dieren, 1 peuter, 11 accommodaties en een maximum van 70 gasten, kan het zo maar zijn dat wanneer je zin in een koud drankje hebt, ons team hard aan het werk is… elders. Geen zorgen: je kunt gewoon de koelkast induiken en je consumptie noteren op je persoonlijke lijst. Boerenvertrouwen noemen we dat.

groepsaccommodatie

Komen jullie met een groep (vanaf 3 accommodaties) dan kun je ook gebruik maken van de adega en de keuken als gemeenschappelijke ruimte. Geef dit dan wel even op voorhand aan. Bij een verblijf van minimaal 1 week is dit zelfs volledig gratis.

 

Rustige natuurcamping Noord Portugal met bar en bistro

Ontbijtmand bestellen

 

Je kunt bij reservering een heerlijk uitgebreide ontbijtmand bestellen. Met jam, chocopasta, vleeswaren, kaas, fruit, tomaat, ei, granen, cereals, yoghurt, koffie, thee, melk, sinaasappelsap of appelsap, en brood voor de eerste dag. Volop keuze voor een goede start van de (actieve) dag.

Het best bestel je de onbijtmand bij reservering. In ieder geval op voorhand, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij het bestellen van de verse ingrediënten.

OUTDOOR & AVONTUUR

 

De directe omgeving van Quinta Rural biedt van nature heel wat avontuur, van rustig wandelen tot grensverleggende mogelijkheden, op eigen houtje of met gids. Door onze nauwe samenwerking met lokale gekwalificeerde gidsen, kun je tijdens je vakantie in Portugal gerust genieten van o.a. canyoning, abseilen, raften, paardrijden, 4×4 rijden, ezelwandelen, raften, mountainbiken, rivierloop en paragliden.

Daarnaast zijn er nog enkele grote avonturenparken op 3 kwartier rijden met o.a. fantasticables (slides) bobslee, cano, klimmuren etc.

AUTHENTIEKER WORDT HET NIET

 

Bij Quinta Rural is het woord ‘authentiek’  niet zo maar een loos lokkertje dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Noch de phrase ‘ waar de tijd heeft stilgestaan’ .  Goed, ook hier heeft het moderne leven zijn intrede gedaan. Geen boer zonder mobieltje, tractor of auto.
Maar ook nog steeds granieten middeleeuwse dorpen van 12 inwoners, herders met hun kuddes,  handwasjes bij de gemeenschappelijke wasplaatsen, aardappelen rooien met de hele familie, zelfvoorzienend leven en vooral, doen wat je moet doen en overal de tijd voor nemen.  Het pure bergleven. Quinta Rural zit er midden in.

Graag wijzen we jullie de leuke dorpjes aan, de mooie routes, of nemen jullie zelfs mee op sleeptouw naar bijzondere inwoners.

RUIG MAAR KINDVRIENDELIJK

 

Vooral in de zomervakantie verwelkomen we hier vele stoere kinderen en hun ouders.  We zijn dan ook kindvriendelijk op een ruige manier. Hier geen veiligheidshekjes, rubbertegels, verbodsbordjes of een heel animatie team.  Maar wel volop ruimte en gelegenheid om te ravotten, gras, zand, water, bergen, stenen muurtjes, rotsen en een heleboel dieren. Goede boeken, uitdagende wandelingen, spannende outdoor activiteiten, allemaal op kinder- en jeugdmaat.

JE PERSOONLIJKE GIDS

 

Herken je dat? Aangekomen op je vakantiebestemming kom je erachter dat je voorbereiding toch ietwat ‘magertjes’ is. Je bestelt een drankje, ploft in gezelschap van 3 dikke klappers en een berg folders neer op het terras… en raakt al snel ontmoedigd.

Leuk al die informatie, maar wat ligt waar, hoe kom je er, is het wel iets, ligt er een leuk restaurantje in de buurt of een mooi zwemplekje? Een halve dag verspillen aan het doorploeteren van al die info, of ‘het er maar op wagen’ en misschien mooie ervaringen missen?

En hoe zit het met het authentieke en het pure? Leuk dat dit overal van de daken wordt geschreeuwd, maar waar vind je het, dat échte contact met de lokale bevolking, de kneuterdorpjes en de paradijselijke watervalletjes?

Wij lopen hier op vakantie in ieder geval telkens tegenaan en dat willlen we jullie graag besparen. Dus geen gedoe met losse foldertjes, maar een duidelijke infomap voor elke gast, boordevol tips, tricks & inside information.

Na reservering zenden we jullie de info map alvast toe, een beetje vakantie-voorpret. Bij aankomst ligt deze voor jullie klaar, aangevuld met o.a. kaarten en wandelingen in de omgeving. Overzichtelijk en duidelijk.

VOOR DE (ALLER-)KLEINSTEN

 

 

Soms is het best lastig, met kleine kinderen op vakantie in het buitenland. Zelden is je vakantieplek zó kindvriendelijk ingericht zoals thuis, met daarnaast nog een keur aan activiteiten en speelparken. Toch is juist het vermaak van deze kleintjes zó makkelijk, zeker in een natuurlijke omgeving als de onze.

Op ons terrein kunnen ze zich alvast heerlijk uitleven met natuurlijke materialen. Zand, steen, water, hout. Ook zijn al onze dieren zeer kindvriendelijk en aaibaar. Daarnaast hebben we nog een keur aan speelgoed, boekjes, knutselspullen en praktische gebruiksvoorwerpen, van kinderbed, tot eetstoel, wandelwagen, autostoel, rugdrager etc.

Natuurlijk wil je ook op stap. Daarom hebben we voor jullie een overzicht gemaakt van een paar kleine ‘tussendoor’ plaatsjes die vooral voor de jongsten leuk zijn en op relatief korte rijafstand liggen.

Zorg in ieder geval dat je oude kleren mee hebt, waar ze lekker vies in mogen worden. En schoenen voor in het water!

WIFI VRIJ onthaasten

 

Even afschakelen van de dagelijkse drukte doet een mens goed; géén rinkelende of piepende telefoon, geen honderd-en-een mailtjes en niet blijven plakken op facebook….zalig!

Vanuit onze filosofie is er geen wifi aanwezig. Quinta Rural is de afgelopen jaren gegroeid tot een plek waar mensen tot rust komen, genieten en tijd voor zichzelf en elkaar hebben. Er wordt weer contact gemaakt, gepraat, gespeeld en gelachen. Dit willen we graag zo houden.

TOCH INTERNET NODIG?

We zijn soms zo verweven met mobiele communicatie, dat we niet altijd zonder internet kunnen. Daarom is gratis een vaste computer met internet beschikbaar: onze Info-Zuil. Tevens boordevol toeristische informatie.  Daarnaast heeft zowat elk cafe, bakkertje en tankstation gratis wifi. En sinds juni 2017 kost mobiel internet gebruiken in het buitenland (roaming) hetzelfde als thuis in Nederland/België.

MASSAGE & REIKI (OP AFSPRAAK)

 

Of het nu puur ter ontspanning is, ter ondersteuning van een genezingsproces of om je vermoeide spieren na een stevige bergwandeling te verwennen, een goede massage doet altijd wonderen. Nu hebben wij op Quinta Rural het geluk dat er twee maal per week, op afspraak, een ervaren & erkend massage-therapeute aan huis (of aan tent) komt.

Naast de standaard ontspanningsmassage is zij, dankzij een 7-jarig verblijf in India aangevuld met meervoudige opleidingen, de aangewezen persoon om specifieke persoonlijke klachten (al dan niet lichamelijk) te behandelen. Hiervoor zet zij ook reiki en cranio sacrale therapie in.

GEORGANISEERDE THEMA VAKANTIES (LAAGSEIZOEN)

 

Sinds 2013 organiseren we ook regelmatig mooie, bijzondere en verzorgde vakantiesWandelvakanties, maar ook outdoorprogramma’s en interessante workshops.

OP SLEEPTOUW DOOR HET BINNENLAND

 

Een op maat gemaakte uitstap waarbij we onze voor- en achtertuin ontdekken.  Landelijke routes, ontmoetingen met authentieke bergbewoners,  de mooiste wandelroutes, de leukste markten of de lekkerste wijnroute.

Wil je ook graag een bijzondere excursie met privé-gids in het laagseizoen? Geef dan bij boeking je wensen duidelijk aan, dan komen wij t.z.t. met een leuk voorstel.

MOUNTAIN BIKES HUREN

 

Voor de echte die-hards hebben we enkele mountain bikes te huur.
En voor wie het halverwege zo´n fietstocht in de bergen  écht niet meer ziet zitten, het telefoonnummer van een taxi.  Maar serieus: het is een prachtige regio om te verkennen, zeker ook op de mountainbike waarbij je toegang hebt tot alle kleine paadjes en trails. De niet geringe hoogteverschillen maken echter dat je  ofwel goed getraind moet zijn, ofwel over veel tijd en doorzettingsvermogen moet beschikken.

Wie met eigen fiets komt, verwijzen we graag naar de eco-pista op 10 km van de Quinta; een oud smalspoor treintraject dat is omgetoverd tot fietspad.

VOGELS, WOLVEN EN WILDE PAARDEN SPOTTEN (LAAGSEIZOEN)

 

Mei en Juni zijn de allerbeste maanden voor vogelliefhebbers. Voor al onze vogel- en natuurliefhebbende gasten zijn we begonnen aan een mooi overzicht van het lokale wildleven. Van wolf tot vlinder.

Terras en Tuin

 

Elk jaar maken we weer meer zitplekjes voor jullie; In de gezellige bar, in de zon aan het zwembad, naast de vlinderstruik bij de vuurkring of onder de olijfboom, in de halfschaduw onder de bomen, of in de schaduw onder de terrasoverkapping maar altijd met dat fantastische uitzicht. Wel vragen wij om geen eigen drank/spijzen te nuttigen in de adega of op het adegaterras.

ZWEMMEN IN NATUURLIJKE WATERTJES

 

Bij een verblijf in de bergen denk je nou niet meteen aan rivieren, meren en watervallen. En tóch zijn ze er volop. Weliswaar goed verborgen (lees; onmogelijk te vinden zonder goede beschrijving en zelfs dan is het soms nog een avontuur).  Bv. Verborgen tussen de kloven van de bergen, kabbelen enkele bergbeekjes voort tot ze samenkomen en mooie watervallen vormen. Mét in de granieten rotsen natuurlijk uitgesleten waterbekkentjes.
Of op het einde van een mooie tocht door de bergen, bij een sereen klein meertje, omzoomd door bomen en zoals gebruikelijk in Portugal, voorzien van een barbecue en picknick banken.
Jullie info map staat boordevol dergelijke plekjes, compleet met GPS coordinaten en landkaart. Jaarlijks ontdekken we telkens weer nieuwe plekjes, die we graag weer met jullie delen.
Vergeet vooral niet om waterschoenen – of oude gympen die nat mogen worden-  in te pakken.

JULI & AUGUSTUS AUTOVRIJ

 

In het hoogseizoen zijn we een autovrije camping: mooier uitzicht, geen stof, geen lawaai en veiliger voor de kinderen. Laden en lossen is natuurlijk toegestaan en parkeren doe je gratis aan de voorzijde van de boerderij.  In het laagseizoen is de keuze jullie.

WANDELEN MET KINDEREN

 

In de zomer organiseren we een aantal speelse, avontuurlijke en stevige groepswandelingen met een leuk gezelschap, begeleid door onze wandelgids en -honden, met leuke beloningen halverwege en achteraf (zwemmen, ijsje, lunch, waterval, achterin de pick up, drankje, lekkers).  Zo wordt wandelen met kinderen ineens weer leuk.

Overigens vindt er ook minstens 1 x per jaar een compleet georganiseerde Quinta Rural kinderwandelvakantie plaats.