Braga

Braga

Braga wordt als één van de mooiste steden van Portugal gezien vooral vanwege de kenmerkende imposante barokke bouwstijl.
Persoonlijk vind ik zelf enkel de historische binnenstad ( meer dan 2000 jaar oud) de moeite waard; de stad is snel (en niet altijd mooi) gegroeid.

Met meer dan dertig kerken is Braga het religieuze hart van Portugal. (Zoals wij de uitdrukking gebruiken ´Ben je soms in de kerk geboren´ wanneer iemand de deur vergeet te sluiten, vraagt men in Portugal dan of je soms van Braga bent.) Het meest bekende bouwwerk is toch wel de Bom Jesus kathedraal. Tijdens belangrijke feest- en gedenkdagen worden er verschillende processies in de stad gehouden.

Bezienswaardigheden in Braga

  • Santuario do Bom Jesus do Monte.  5 km buiten Braga. Prachtig heiligdom met spectaculaire barokke toegangstrap en verhalende beeldentuin.  (en ouderwetse kabelbaan voor wie de trappen niet kan of wil nemen).
  • Sé kathedraal. Prachtige kathedraal met fraai orgel op een levendig plein met allerlei kleine winkeltjes.
  • Sao Frutuoso de Montelis. 3,5 km noordwesten van Braga. Overblijfselen van architectuur uit pré-romaanse tijd.
  • Palacio dos Biscainhos. Monument uit de 16de eeuw met mooie terrassentuin. Museu Etnografico Artistico.
  • Praca da Republica

Festiviteiten & evenementen in Braga

De processies (romarias) en volksfeesten spelen een belangrijke rol tijdens bepaalde feest- en gedenkdagen in Braga.

  • Met name bij de Goede week, Semana Santa genaamd loopt de hele stad uit om de processies, optochten en andere rituelen te bekijken. De stad veranderd ineens in een enorm openluchttheater. De eerste dag van Pasen is tevens het begin van de stierengevechten.
  • Tijdens Pinksteren, Festa do Espirito Santo, worden de treden van de trap van Bom Jezus beklommen door zonderaars.
  • In juni vindt het feest Sao Joao plaats. Dit festival omvat verschillende markten, danspartijen en veel indrukwekkend vuurwerk.
Reistijd vanaf camping Quinta Rural: 56 minuten met de auto, 75 km. Klik hier voor de route