Rustieke natuur camping in noord Portugal

Niks beter dan…. SLAPEN ONDER DE STERRENHEMEL
 • Nederlandse eigenaren met passie

 • 15 mei – 15 september

 • enkel op reservering

 • v.a. 20 €/nacht incl. 2 pers.

 • 5 ruime kampeerplekken

 • Schoon sanitair & heerlijk hete douches

 • 1 plek voor kleine vouwwagen/busje
  géén caravans/campers.

 • zomervakantie 1 week min. verblijf

Kleine rustieke camping
in Noord Portugal

Welkom op ons kleinschalige camping en glamping paradijsje in de noord Portugese bergen. Kamperen op natuur camping Quinta Rural is uniek en veelzijdig. De kleinschaligheid garandeert de rust en ruimte. De persoonlijke aanpak staat voor een vrije, ongedwongen sfeer mét de beste tips voor uitstapjes en een keur aan activiteiten.

 

Rust, ruimte, natuur…

….. een wonder wijds uitzicht en eigenwijze boeren gezelligheid onder de sterrenhemel.Hier gaan het authentieke boerenleven, geschiedenis & wilde natuur hand in hand. We hebben er dan ook bewust voor gekozen het terrein zo natuurlijk mogelijk te houden. Graag gidsen we jullie door dit ruige bergleven, de mooiste dorpjes van Portugal, de natuurparken, brengen we jullie in close contact met de lokale bevolking, de gewoontes en tradities. Ook ligt er een complete infomap voor jullie klaar met de bijzondere plekjes van het noorden.

Opgelet! 
Enkel op reservering
Kamperen mogelijk van 15 mei tot 15 september

 • 5 hectare natuurlijk terrein

 • prachtig uitzicht

 • rustiek berglandschap

 • speels & avontuurlijk

 • honesty bar & zomer barbecues

 • wandelparadijs, puur natuur & authentiek bergleven

 • Ezels, paard, pony & honden.
  Knuffelmaatje of wandelgids.

Rustiek kamperen

Quinta Rural is een rustieke camping. Karaktervol, kleinschalig kamperen in een persoonlijke, informele sfeer; (bijna) Alles mag, niks moet. Rust, ruimte en gezelligheid. En daarmee voor elk wat wils. Vrijheid voor mens, dier en natuur. Een huishouden à la Jan Steen. Wil je meer weten over de faciliteiten van Quinta Rural, klik dan hier. 

nature retreat camping and glamping Portugal Quinta Rural
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boerderijcamping

Het is nog net geen kamperen bij de boer, maar je mag ons gerust een boerencamping noemen. We delen ons terrein namelijk met een kudde Portugese ezels, paarden en veehonden.  De ezels komen graag naast je tent knabbelen, de paarden houden zich netjes bij het gras en onze honden zijn ondertussen waardevolle wandelgidsen gebleken. Natuurlijk zijn ze allen naast ondeugend, ook zeer aaibaar.

minicamping met ruime kampeerplekken

Verspreid over 2,5 hectare vindt je  5 grote staanplaatsen voor tenten, gedompeld in stilte, gelegen in een prachtig glooiend landschap, verdeeld over enkele grote terrassen, volledig ommuurd en met een adembenemend wijds uitzicht. Iedere plek heeft zijn eigen unieke kenmerken.
Verder deel je dit stukje Portugal met de gasten van de glamping accommodaties, onze Boeren safaritenten, de eco-Lodge en de Mountain Log Cabins.

DSC03829
hondvriendelijke kampeerhoeve in de bergen van authentiek Noord Portugal

Natuurkampeerterrein

We durven ons graag een natuurcamping noemen. Vanwege onze natuurlijke ligging, in de bergen met niets dan rust en ruimte om ons heen. Ver van alle drukte. Vanwege de kleinschalige opzet, de eenvoudige comfortabele voorzieningen en de ruime plekken. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Zelfs in de piekperioden tijdens de vakanties, wordt er alles aan gedaan om alle gasten zoveel mogelijk ruimte te bieden.

Onze natuurkampeerders zijn over het algemeen rustzoekers. Daarom zul je bij ons geen last hebben van lawaaierige speeltuinen, kantines, radio’s of auto’s op het terrein.

Daar we zelf dagdagelijks zo van de natuur genieten, is onze uitgebreide infomap en ons excursieaanbod gericht op een ultieme natuurbeleving. Graag delen we al dit moois met jullie!

Kindvriendelijk

Kamperen in Portugal met kinderen is heerlijk. En daar wij van Quinta Rural zelf nog een beetje speels zijn, is onze plek dat ook. Bijgevolg worden onze gasten dat ook al vanzelf; alle ´Quinta Rural´ jeugd wordt hier weer écht kind, gaan op onderzoek en avontuur uit, wandelen, ravotten, bouwen brem-hutten, doen bommetjes in het zwembadje, spelen spannende weerwolf spellen bij het kampvuur, doen aan boogschieten, hagedissen vangen, tekenen de wereld door hun ogen, helpen bij de dieren, in de groentetuin en zelfs bij de barbecues etc.

Het allermooiste is dat dit niet ten koste van de rust gaat.  Rustzoekende gasten zonder kinderen voelen zich hier minstens zo goed thuis. Wil je als koppel of alleenreizende toch liever een adult only camping? Dan kom je best niet in de zomerse schoolvakantie.

camping met restaurantje

eco camping Portugal

Zwemmen

In ons zwembadje (de bioplonsbak) van 7 x 4 x 1.50 kun je een heerlijk verfrissende duik nemen. Met een constante doorstroom van natuurlijk fris stromend bergwater. Daarnaast zijn er nog tal van natuurlijke zwemwatertjes in de buurt, al dan niet in combinatie met een wandeling. Bergbeken, meertjes of rivieren.

camping-met-zwembad-960x450_c

Praktische info

Autovrij

Tijdens de zomervakantie is de camping (m.u.v. laden en lossen) autovrij.  Rustiger, mooier & veiliger. Parkeren kun je gratis aan de voorzijde van de boerderij.  Kamperen bij Quinta Rural doe je het best met een tent; het terrein is niet geschikt voor campers of caravans.  Wel beschikken we over 1 kampeerplek speciaal voor een kleinere vouwwagen of kampeerbusje (bv. VW busjes).

water & stroom

Op het terrein vind je ook nog een aantal eenvoudige watertap-punten,  ook te gebruiken als ‘boeren buitendouches’, 100% zonverwarmd; ecologisch verantwoord douchen met het beste uitzicht ooit.

Verspreid over het terrein zijn een tiental stroompunten. Als je stroom nodig hebt, neem je best je eigen verlengkabel mee.  Grote stroomvreters zoals waterkokers en föhns kan onze stroomvoorziening helaas niet aan.

Nieuw & schoon sanitair

De vroegere veestal is in 2012 omgebouwd tot een mooie sanitairruimte met karakteristieke kenmerken. Ruime warme douches zónder douchemuntjes. En natuurlijk toiletpapier. Je moet er wel even flink de benen onder zetten, want het sanitair bevindt zich dus in het hoofdgebouw, bovenaan het terrein.

Om het jullie makkelijker te maken, is er voor de ´nachtelijke´ uitstapjes een composttoilet beschikbaar, een ouderwets bouwsel a la grootmoederstijd.

Eten/drinken

Bij de rustieke Adega (honesty bar/bistro) kun je (enkel in juli en augustus) terecht voor info, gezelligheid, een verrassende barbecue, volledige maaltijd of een tussendoortje.  Verder zijn er enkele restaurants te vinden binnen een straal van 5 km. Voor de grote boodschappen kun je naar Cabeceiras de Basto (8 km) of één van de lokale markten.

Bereikbaarheid

De toerit tot Quinta Rural is uitzonderlijk in Portugal; al die rust en ruimte en tóch direct bereikbaar vanaf de doorgaande weg. Hoewel een typische (relatief smalle) bergweg, is deze goed bereikbaar met de auto.  Zie google maps, Quinta Rural Farm Camp.
Met openbaar vervoer vanaf vliegveld Porto kun je tot op 8,5 km komen, tot Cabeceiras de Basto.
Wil je makkelijk meer van de omgeving zien, dan is eigen vervoer aan te raden.