Natuur Camping

Niks beter dan…. SLAPEN ONDER DE STERRENHEMEL
 • Nederlandse eigenaren met passie

 • 1 mei – 15 oktober

 • enkel op reservering

 • v.a. 20 €/nacht incl. 2 pers.

 • 5 ruime kampeerplekken

 • Schoon sanitair & heerlijk hete douches

 • 1 plek voor kleine vouwwagen/busje
  géén caravans/campers.

 • zomervakantie 1 week min. verblijf

Natuur camping Quinta Rural, Noord Portugal

Welkom op ons kleinschalige camping paradijsje in de bergen

Mini-camping geopend van 1 mei tot 15 oktober.

Kamperen op natuurcamping Quinta Rural in Noord-Portugal is uniek en veelzijdig. De kleinschaligheid garandeert de rust en ruimte. De persoonlijke aanpak staat voor een vrije, ongedwongen sfeer mét de beste tips voor uitstapjes en een keur aan activiiteiten.  Hier gaan het authentieke boerenleven, geschiedenis & wilde natuur hand in hand. We hebben er dan ook bewust voor gekozen het terrein zo natuurlijk mogelijk te houden.

 

Rust, ruimte, natuur, wonderwijds uitzicht en eigenwijze boeren gezelligheid onder de sterrenhemel

 • 5 hectare natuurlijk terrein

 • prachtig uitzicht

 • rustiek berglandschap

 • speels & avontuurlijk

 • honesty bar & zomer barbecues

 • wandelparadijs, puur natuur & authentiek bergleven

 • Ezels, paard, pony & honden.
  Knuffelmaatje of wandelgids.

nature retreat camping and glamping Portugal Quinta Rural

ruime kampeerplekken

Verspreid over 2,5 hectare vindt je  5 ruime kampeerplekken voor tenten, gedompeld in stilte, gelegen in een prachtig glooiend landschap, verdeeld over enkele grote terrassen, volledig ommuurd en met een adembenemend wijds uitzicht. Iedere plek heeft zijn eigen unieke kenmerken.
Verder deel je dit ‘domein’ met de gasten van de Boerenleeftenten, de eco-Lodge en de Mountain Log Cabins.

Autovrij

Tijdens de zomervakantie is de camping (m.u.v. laden en lossen) autovrij.  Rustiger, mooier & veiliger. Parkeren kun je gratis aan de voorzijde van de boerderij.  Kamperen bij Quinta Rural doe je het best met een tent; het terrein is niet geschikt voor campers of caravans.  Wel beschikken we over 1 kampeerplek speciaal voor een kleinere vouwwagen of kampeerbusje (bv. VW busjes).

DSC03829
Foto550-UQQWPRVH

Eten/drinken

Bij de rustieke Adega (honesty bar/bistro) kun je (enkel in juli en augustus) terecht voor info, gezelligheid, een verrassende barbecue, volledige maaltijd of een tussendoortje.  Verder zijn er enkele restaurants te vinden binnen een straal van 5 km. Voor de grote boodschappen kun je naar Cabeceiras de Basto (8 km) of één van de lokale markten.

Sfeer

De sfeer op de camping is los en vrij; (bijna) alles mag, niks moet. Rust, ruimte en gezelligheid. En daarmee voor elk wat wils. Vrijheid voor mens, dier en natuur. Een huishouden à la Jan Steen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
camping-met-zwembad-960x450_c

Zwemmen

In ons zwembadje (de bioplonsbak) van 7 x 4 x 1.50 kun je een heerlijk verfrissende duik nemen. Met een constante doorstroom van natuurlijk fris stromend bergwater. Daarnaast zijn er nog tal van natuurlijke zwemwatertjes in de buurt, al dan niet in combinatie met een wandeling. Bergbeken, meertjes of rivieren.

Kindvriendelijk

Quinta Rural is absoluut kindvriendelijk. En dat gaat als vanzelf; alle ´Quinta Rural´ jeugd wordt hier weer écht kind, gaan op onderzoek en avontuur uit, ravotten, bouwen brem-hutten, doen bommetjes in het zwembadje, spelen spannende weerwolf spellen bij het kampvuur, doen aan boogschieten, hagedissen vangen, tekenen de wereld door hun ogen, helpen bij de dieren, in degroentetuin en zelfs bij de barbecues etc.  Het allermooiste is dat dit niet ten koste van de rust gaat. Rustzoekende gasten zonder kinderen voelen zich hier minstens zo goed thuis.

kindvriendelijke camping en glamping in Noord Portugal
campingterrasquintaruralportugal

Nieuw & schoon sanitair

De vroegere veestal is in 2012 omgebouwd tot een mooie sanitairruimte met karakteristieke kenmerken. Ruime warme douches zónder douchemuntjes. En natuurlijk toiletpapier.

water & stroom

Op het terrein vind je ook nog een aantal eenvoudige watertap-punten,  ook te gebruiken als ‘boeren buitendouches’, 100% zonverwarmd; ecologisch verantwoord douchen met het beste uitzicht ooit.

Verspreid over het terrein zijn een tiental stroompunten. Meenemen van eigen verlengkabel is aan te raden. Grote stroomvreters zoals waterkokers en föhns kan onze stroomvoorziening helaas niet aan.

campingterrasquintaruralportugal
hondvriendelijke kampeerhoeve in de bergen van authentiek Noord Portugal

Bereikbaarheid

De toerit tot Quinta Rural is uitzonderlijk in Portugal; al die rust en ruimte en tóch direct bereikbaar vanaf de doorgaande weg. Hoewel een typische (relatief smalle) bergweg, is deze goed bereikbaar met de auto.  Met openbaar vervoer kun je tot op 8,5 km komen, tot Cabeceiras de Basto.  Wil je makkelijk meer van de omgeving zien, dan is eigen vervoer aan te raden.