Glamping à la 1953: Rollalong Traveler Caravan

conversion glamping in Portugal

Nostalgisch ‘glamperen’ in een zeldzame Traveler Caravan
– meet “Yury” –

Vanaf 1 juli 2018 kun je op Quinta Rural  terecht voor een verblijf in een bijzonder zeldzame  Rollalong travellers caravan uit 1953.
Onze “Yury”, vernoemd naar zijn ‘redder’, is volledig privé genesteld op een groot (!!!) eigen stuk terrein, met buitenkeuken, vuurkring, composttoilet, buitendouche en overdekt boerenterras. Ideaal voor  de avontuurlijke romantici onder ons.

Je verblijft midden in het Noord Portugese berglandschap.  Aan de ene zijde kijk je uit over de bergen, over de granieten muurtjes, de koeien met de grote horens en de zacht tingelende belletjes. En aan de andere kant ligt de paardenvallei, bevolkt door twee paarden, en een uiterst knuffelige ezelfamilie.
Gewoon zitten, kijken en mijmeren.

Volledig privé maar wel met het gemak van onze seizoensfaciliteiten, zoals ontbijt, barbecues, bar, excursies, outdoor activiteiten etc.

Into the wild met vers brood om de hoek

Vol charme, ingericht met de originele meubels en voorzien van een beetje extra comfort, biedt Yury nu een charmant en romantisch vakantie verblijf voor twee. Eens binnen, wil je nergens anders meer zijn. Voeg daar nog een snorrend houtkacheltje voor de koudere wintermaanden bij, een ruim comfortabel bed, en een lekkere kop thee… Die kop thee of koffie, die kun je zowel binnen, op het originele fornuisje zetten, als in je buitenkeuken.  De vroegere openstal is nu namelijk ook van jou, een soort ruim overdekt terras (42 m2) waar je heerlijk tot rust kunt komen. Om de ervaring af te maken, heeft Yury heeft geen interne badkamer maar een rustieke composttoilet en buitendouche. Natuurlijk kun je ook gewoon gebruik maken van de sanitairruimte  in de boerderij.  Als je het leuk vindt om s morgens door een ezelin en haar veulen te worden begroet, zet je gewoon het hekje naar jouw terrein open. Ze komen graag bij je op bezoek en vinden extra aandacht maar wat fijn!

Overnachten in een heus Restauratie Object - met 10 / 20 % Sneak Preview Korting -

voor de vroege boekers ( & daarmee mederealisatoren!)

Yury is een vrij recente bewoner van Quinta Rural. Hoewel hij hier goed gedijt, mag hij nog wel zijn portie aandacht krijgen vooraleer hij jullie een warm welkom kan geven. Daarom tonen de fotootjes enkel het mooie stekje, de ruwe diamant van een nog in ongerestaureerde staat zijnde Rollalong Meteor, en van een blinkende andere (gelijksoortige) caravan als einddoel.

Lastig om een nieuwe accommodatie te promoten als deze nog niet klaar en fotogeniek is. Niet iedereen kan hier doorheen prikken.

Daarom 10%  sneak preview korting zolang Yuri nog  niet in zijn  nieuwe jasje op de site staat.
Prijs

10 juli – 30 augustus  750 euro / week,  7 nachten of langer
1 mei tot 10 juli  en 1 september tot 15 oktober  450 euro/week of 75 euro per nacht, minimaal 2 nachten.
rest van het jaar 350 euro / week of 60 euro per nacht, self-catering

Op basis van 2 personen. Yury is hoofdzakelijk ingericht als romantische getaway maar we kunnen bij verblijven langer dan 4 nachten graag tegen betaling een bijzetbed of een opgooi tentje bijplaatsen. (40 euro per week / 10 euro per nacht per extra persoon).

Inclusief welkomstdrankje, opgemaakte bedden, kookgas, water, douche, sprokkelhout (zelf sprokkelen op ons terrein), administratiekosten.

Exclusief 35 euro eindschoonmaak.

Indeling binnen

woonkamer met houtkachel, bank, eettafeltje en -stoelen
aparte & afsluitbare keuken
achterin comfortabel 2-persoons bed in een aparte slaapkamer
een dubbele entree: 1 toegang rechts in de woonkamer en 1 toegang links welke in de keuken uitkomt

Extra buiten

overdekte boeren terrasruimte met zit, hang en kookplek
ruim prive terrein
composttoilet en buitendouche
vuurkring (voor buiten het droge seizoen)

Reguliere faciliteiten

Hoog- en middenseizoen: ontbijt, bar, barbecues, activiteiten, informatie, ezelwandelingen, excursies etc. Lees meer…
Laagseizoen self-catering.

WP Simple Booking Calendar: Invalid calendar ID.

Zeer onverwachten liepen we onze “Yury” tegen heht lijf.  Hij is een zeldzame en historische Britse  travelers caravan, een Rollalong Meteor uit 1953. Het was liefde op het eerste gezicht, voor ons en al snel hadden we het perfecte plekje voor hem in gedachten, en het vakantieplezier dat hij onze gasten zou kunnen schenken.  Hij is redelijk goed geconserveerd maar verdient nog geen schoonheidsprijs. Niks dat niet met een liefdevolle restauratie te verhelpen viel/valt.

stukje historie

Deze Rollalong Meteor uit 1953 is een unieke naoorlogse Engelse traveltrailer, geinspireerd op de Amerikaanse Airstream Trailers.
Deze – zeker voor destijds-  overmaatse caravan werd gebruikt als woonwagen. Niet voor de rondtrekkende zigeuners maar puur als mobiele behuizing voor de vele dakloos geworden burgers in het Engeland van na de tweede wereldoorlog.