Safaritenten in Noord Portugal : Boerse natuur glamping met het mooiste uitzicht ooit

Boeren Glamping
van 15 juni - 15 september
Self-Catering
Bergrestaurant op 4 km
Prachtig gelegen
Mega uitzicht, natuur, oude dorpjes & bergen
Enkel op reservering
Zomervakantie min. 1 week
Veel te zien & te doen
ontdek authentiek Noord Portugal met ´insider tips´
Kindvriendelijk
op een natuurlijke manier

Onze Safaritenten in Portugal: Bijzondere Boerse Natuur Glamping

Waarom zijn safaritenten en andersoortige ingerichte huur tenten zo populair, zeker in Noord Portugal? Wel, verblijven in een safaritent blijft één van de mooiste manieren om dicht bij de natuur en in alle vrijheid je vakantie te vieren. Maar ja, dan moet je ook slepen met al het kampeermateriaal, de boel opzetten, of word je midden in de nacht wakker van een lekkend luchtbed. Wanneer je met het vliegtuig komt, is het ondoenbaar om je kampeergerief mee te nemen. Met een ingerichte safaritent, heb je daar allemaal geen last van. Dan heb je niet de lasten,  wél de lusten.  Zodra je aankomt, kun je meteen helemaal tot rust komen bij ons prachtige uitzicht,  genietend van de rust en de stilte.  Bij aankomst wacht je een prettig welkom; het koelkastje staat al aan, de bedden zijn opgemaakt en de uitgebreide infomap ligt voor je klaar. Zelf hoef je enkel je koffers uit te laden. Dát is nog eens een fijne manier om je kampeer vakantie te beginnen!

Safaritenten in Noord Portugal :Bóven op de berg, midden in een natuurgebied

 

Onze safaritenten liggen verspreid over ons natuurkampeerterrein van ruim 2,5 hectare.  Hier vind je van juni t/m september de boerse  safaritenten, 1 unieke Eco Lodge, 3 stoere moutain log cabins en 2 ruime Kampeerplaatsen. Enkel onze natuurhuisjes ´ Mountain Log Cabins´  zijn jaarrond beschikbaar.

Glamping op een kleine natuur camping is nét even anders. Ver weg van alle drukte, natuurlijk gelegen in een mooi landschap en met goede maar eenvoudige voorzieningen. Kleinschalig maar met ruime plekken, zodat zelfs in het hoogseizoen je rust, ruimte en privacy gegarandeerd is (dus ook geen storende radio´s, drukke kantines of auto´s op het terrein).  Met persoonlijke aandacht en goede ´insiders tips & tricks´ zodat ook jullie de beste verborgen pareltjes van dit rauwe berglandschap en -leven kunnen ontdekken. En uiteraard: met oog voor duurzaamheid.

eco camping x natuurcamping x boerencamping x glamping

 

Feitelijk ´glampeer´ je tevens op een boeren camping.  Immers, grenzend aan de minicamping, op nog eens ruim 2 hectare, leven onze dieren: de paarden, ezels en de veehonden. Zeker in de zomermaanden komen de paarden en ezels graag even grazen op onze groene camping, gezellig tussen de tenten. Ze laten zich daarbij graag knuffelen, fotograferen en poetsen. En houden zich daarbij niet altijd aan de ´mensenregels´.  Af en toe trekken we als activiteit met de hele kudde de bergen in, even ´hoeder´ zijn.  Onze veehonden gaan sowieso graag met jullie mee op wandeling, handig én leuk!

Het is belangrijk om te weten dat de safaritenten op een eco camping / glamping staan. Dat betekent dat milieuvriendelijkheid voor ons hoog in het vaandel staat. Geen strakke asfaltpaden maar zandpaden met gras. Geen lantaarnpalen maar prachtige sterrenhemel en zaklampjes. Geen verwarmd zwembad met chloor maar een frisse plonsbak met 100% biologisch doorstromend bergwater. Geen grasmaaier maar ezels, geen kunstmest maar …. Elke winter zijn we hard aan de slag om het domein groener te maken, de bodem te verbeteren, een (voedsel-)bos aan te planten, de verdroging tegen te gaan. Tenslotte ´leven´ wij hier dankzij jullie van het land. Mogen we best wat teruggeven.

Glamping Portugal : welcome to our quirky FarmCamp in the mountains of North Portugal

Back To Basic Safaritenten in Noord Portugal

Onze Boerenleeftenten (ook wel safari tenten of glamping tenten genoemd) zijn ruime ingerichte huurtenten voor 4 personen, 5de mogelijk.  Geplaatst op een houten platform.

Hier geen strak naast elkaar gepropte safaritenten met  enkel uitzicht op het canvas van je buren,  maar eenvoudige en comfortabel ingerichte ´Boerenleeftenten´, zeer ruim verspreid over het terrein, voor optimaal genieten. Rust, ruimte, privacy en genieten van het mooie uitzicht.

 

Basic glamping tent met privé sanitair

 

In ´normale omstandigheden´ beschikken de safari tenten overigens  niet over privé-sanitair maar wordt een toilet met 1 andere accommodatie gedeeld. Nu, in ´corona tijden´ willen we jullie maximale veiligheid bieden.

Dit doen we o.a. door maximaal de helft van de boerenleeftenten en kampeerplekken aan te bieden.  Zo kunnen we, indien gewenst, tegen een kleine meerprijs, elk reisgezelschap privé sanitair te bieden. Een eigen douche cabine en toilet ruimte, in een toch al goed geventileerde sanitair blokje. Wil je hier gebruik van maken, dan moet je dit even aangeven bij reservering.

De recente en schone toilet-, was- en doucheruimtes zijn op loopafstand. De douches zijn heerlijk heet, we doen niet aan douchemuntjes en je hoeft ook niet met een rol toiletpapier over de camping te lopen. Verspreid over het terrein vind je enkele watertappunten met kraakvers bergwater.

Je auto kun je na het uitladen van je koffers bij de tent, gratis aan de voorzijde van de vakantieboerderij parkeren. Zo houden we het domein zo veel mogelijk autovrij.

Hoe zijn onze safaritenten ingericht?

  • Een 2-persoonsbed en twee 1-persoonsbedden incl. beddengoed, opgemaakt en wel.
  • Eettafeltje met stoelen
  • Keukenblokje met 2-pits gaskookstel
  • basis keukenbenodigdheden
  • Koelkastje, nachtlampje en stroom
  • Boerenpicknicktafel met schaduwnet
  • Eenvoudige buitendouche/watertappunten verspreid over het terrein

Lees onze algemene voorwaarden

Faciliteiten van ons kleinschalige ´vakantiepark´

We mogen dan wel kleinschalig zijn, toch hebben we best aardig wat faciliteiten voor nog meer vakantieplezier en -gemak.  Bekijk hier onze faciliteiten en services en lees meer over onze 350+ jaren oude boerderij, onze honesty bar, het terras, de biologische plonsbak, de mooie wandelingen, de lieve ezels, de lekkere maaltijden, de outdoor activiteiten en meer.

Kleinschalige vakantie boerderij voor een wandel en natuurvakantie in Noord Portugal

top 10 Noord Portugal

Daar een week al snel te kort is, hebben we een ´top 10 Portugal´ voor jullie samengesteld met de mooiste plekken en de leukste activiteiten. Zo ontdek je makkelijk zelfstandig het authentieke Portugal, de pittoreske dorpjes, ga je zwemmen bij de watervallen, trek je de bergen en natuurgebieden in  (te voet, te paard, te water, met 4×4 of buggy) etc. Tussen het vakantie vieren door valt er genoeg te beleven.

Ook de uitgebreide infomap ligt voor je klaar,  boordevol outdoor activiteiten, historische steden, natuur en wandelingen. Daarnaast organiseren we in de zomervakantie ´field trips´ met de leukste wandelroutes, traditionele lunches en landelijke workshops. Samen ontdekken we het pure bergleven. In het laagseizoen zijn deze trips ( & andere, zoals wilde bergpaarden spotten met 4×4) enkel ruim op voorhand te boeken.

klik op het icoon
wandelen
natuur
bergleven
outdoor
Porto e.d.
wine+dine

Kindvriendelijke camping / glamping

Portugal met kinderen

 

Quinta Rural is kindvriendelijk op een ietwat ruige manier. Zoals alle gasten, krijgen ook kinderen hier de ruimte. Om te spelen, te ravotten, te ontdekken. Zoveel mogelijk zelfstandig, samen met andere kinderen, op hun eigen manier. We hebben geen play station, geen rubber tegels en geen animatie team, maar een uitgebreide ´natuurlijke´ speeltuin, op de quinta en in de directe omgeving. Wandelen, klauteren, springen, zwemmen bij natuurlijke watervalletjes, picknicken bij het middeleeuwse bruggetje.

Op de boerderij kunnen ze, mits onze bezetting dat toelaat, een handje helpen. De ene helpt graag bij de dieren (inmiddels hebben we rubber laarzen in allerhande maten te leen), de ander geniet van volle teugen in de keuken of helpt graag bij de bar. Haantje de voorste blijkt een goede spel-leid(st)er te zijn bij het weerwolvenspel, het levend stratego of de speurtocht. Het stille kind verbaast iedereen wanneer zij/hij vol passie haar kennis over de natuur met anderen deelt. En ook de ouders worden weer kind. Samen een tipi hutje bouwen, hout sprokkelen voor het kampvuur,  een natuurlijke dromenvanger maken, crystal in het gebergte zoeken…of een speelse picknick bij een bergmeertje. Wanneer je als ouders ´even genoeg quality time´ hebt gehad, hoef je je alleen maar terug te trekken. Zeker tijdens de zomervakantie zijn er genoeg vriendjes en vriendinnetjes voor je kind.

Een aantal keer per jaar organiseren wij in Noord Portugal bijzondere outdoor- en wandelvakanties voor het hele gezin, telkens afgestemd op de behoeftes van een specifieke leeftijdsgroep. Bv. de kinderwandelvakantie zomer, herfst of de dreumesvakantie.

Omdat het terrein zo groot is en de accommodaties zo ruim verspreid, is er zelden tot nooit sprake van de zo gevreesde ´kinder-hinder´.  Of komt het misschien omdat we fijne gasten hebben, groot en klein, met respect voor de ander – mens, dier en natuur?

Onze overige glamping accommodaties

Onze 6 back to basic safaritenten, net als onze 4 natuurkampeerplaatsen en onze eco lodge zijn enkel van juni tot en met september beschikbaar. Wil jij graag Noord Portugal buiten de zomermaanden ontdekken, dan kun je jaarrond zéér comfortabel terecht in één van onze robuuste rondstam glamping chalets, onze Mountain Lodges.

Image
Solo reizigers, koppels & vrienden
het paradijs dat laagseizoen heet
Laagseizoen betekent flink lagere prijs, plus nóg meer rust en ruimte.
Geen georganiseerde avondmaaltijden of groepswandelingen, maar wel unieke excursies en meet&greets.
Image
Away with the kids
met de kinderen naar Quinta Rural
Vriendschappen sluiten, samen ravotten, wandelen, klimmen, zwemmen, kampvuur, knuffelen met de dieren, helpen op de boerderij, in de keuken of achter de bar. Het duurt soms even, dat afschakelen van ipod/pad/gsm of tablet, maar het is de moeite waard! Gewoon weer even ´ouderwets´ spelen en ontdekken. Afgewisseld met speelse of avontuurlijke uitstappen. Wij hebben alvast de beste tips, voor elke leeftijd.

During summer holidays, Quinta Rural naturally transforms into a 'childriendly family camping'. No fenced playgrounds here, just 'true adventure' and old fashioned outdoor playing.

Image
flinke ´uitzet´ voor dreumessen
oudervriendelijk
Onze eigen peuter Tiago heeft ons goed geleerd hoeveel ´zooi´ je moet meeslepen voor je baby/peuter. Dat gesleep willen we jullie graag besparen.
* Voor de allerjongsten hebben we een zeer handig en uitgebreid baby/peuter pakket te huur.
* Te leen: Wandelwagens, baby foon, buik- en rugdragers, badjes, potjes, petjes, opzetzwembadjes, speeldekens, speelgoed, boekjes.
* Goede tips voor mini-uitstapjes & mooie natuurplekjes, uit eigen ervaring