';

Groepswandelvakantie voor genieters

Kleinschalige wandelvakantie in Noord Portugal

 

Deze vijfdaagse kleinschalige groeps wandelreis in Noord Portugal is speciaal voor de genieters. We doen het rustig aan en gaan zeker geen ´kilometers vreten´. Wel wandelen we tussen de 8 en 12 km per dag en nemen we ruim de tijd om te genieten.  We gaan met minimaal 4 personen en maximaal 8 personen op stap.  We hebben gemerkt dat dit de ideale groepsgrootte is voor een fijne sfeer, een prettig tempo en voldoende ruimte om in te spelen op persoonlijke wensen (bv. qua wandeling: niveau, afstand, duur, route).

We starten telkens vanaf de Quinta en gaan direct van het gebaande pad af.  We komen langs oude herdersdorpjes, lopen onder de wijnranken, zoeken de verstopte watervallen op, worden getrakteerd op wijdse vergezichten, duiken de kloven in, groeten de herder en diens geiten, en volgen stukjes oude ossenkarpaden.  Wanneer de route geen loop trail is, zorgen wij voor het vervoer. Een auto huren is dus eigenlijk niet nodig!

 

Data wandelvakanties Noord Portugal 2024 worden binnenkort bekend gemaakt

 

Voorbeeldprogramma (wijzigingen voorbehouden):
Dag 1: aankomst op Quinta Rural
Vanaf 16.00 uur op eigen gelegenheid (auto, openbaar vervoer of transfer). Aanschuiven bij avondmaaltijd om 19.30 uur.

Dag 2: Watervallen van Moscoso
Via een breed zandpad komen we op de oude karrenpaadjes tussen de velden terecht, die ons op hun beurt weer naar het kleine oude dorpje Formigueiro leiden. Vanaf daar krijgen we een spannend pad met prachtig uitzicht over de riviervallei. Her en der kun je tussen het struikgewas ruïnes van watermolentjes ontwaren. Op een kwart en op de helft van de wandeling zoeken we watervalletjes met natuurlijke zwembekkens waar we even de tijd nemen.
Halverwege ligt ook het cafeetje van Maria waar we een stevige Portugese maaltijd nuttigen.
De terugweg loopt makkelijk. Eerst via paadjes langs ommuurde weides (het lijkt schotland wel!) en stapstenen, dan over een breed zandpad tussen de dennebomen.

Dag 3: Oud-Cambezes
Via een breed pad begin je aan de afdaling naar Cambezes. Aangekomen in het modernere stuk van het dorp, sla je één van de smalle straatjes in naar het oude gedeelte van Cambezes, wederom met mooie granieten huizen, de gemeenschappelijke wasplaats die nog dagelijks in gebruik is, de bergweides met de oude hoogstam wijndruiven en natuurlijk, de kleine kerkjes. Een allercharmantst dorp,zó uit de geschiedenisboeken weggeslopen.
Jullie worden tijdens deze wandeling begeleid door Projeto Raizes, erkende gidsen met veel kennis van de lokale flora, fauna én geschiedenis. Tussendoor gaan we in Cambezes even een terrasje doen en kun je wederom een lekkere lunch verwachten.

Dag 5: Uz, volta a terra
Op deze dag worden we opgehaald door Nuno en Diana, 2 Engelssprekende dynamische biologen die jullie zullen gidsen doorheen het legendarische dorpje Uz, op zo’n 10 km van Quinta Rural. Zoals de meeste dorpen, is ook Uz geteisterd door de leegloop. De bevolking is massaal geëmigreerd, op zoek naar werk & inkomen. Tegenwoordig telt het dorp slechts 49 inwoners, die grotendeels bestaan van de kleinschalige (en ouderwetse) landbouw.
Wij hadden Uz al in ons hart gesloten vanwege haar trotse, verenigde, eigenwijze maar lieve inwoners. Sinds vorig jaar zijn de Uzenaren echter mini-bekenden geworden. In 2015 is er namelijk een (leuke en goede!) docu-film over Uz, de herinneringen aan het verleden en de hoop voor de toekomst uitgekomen. “Volta à Terra” toont het verloop van het leven van enkele ‘Uzensers’ doorheen de vier jaargetijden. Zo leren we Antonío in deze film kennen, een emigrant die zijn droom om terug te keren naar zijn ‘grond’ heeft weten te realiseren, en die zich nu wijdt aan de voorbereidingen voor het dorpsfeest. Zo ook Daniel, een jonge herdersjongen, die ongeduldig uitkijkt naar het ontmoeten van de liefde van zijn leven. (In de loop van jullie verblijf zullen we de film tonen.)

We voeren jullie door bergweides, over rauwe vlaktes en doorheen dit typische dorp en diens oude schoolgebouwtje, alwaar Luisa, een talent op gebied van een ouderwets Portugees potje koken, jullie stevige lunch verzorgd.

 

Dag 7: Vertrek/verlenging
Vertrek na afscheidsontbijt.

Verlengopties
Je verblijf op Quinta Rural verlengen:
Gewoon, om te relaxen en te ontspannen
Om op eigen houtje één van de andere mooie routes te lopen
Op zoek naar spanning en unieke ervaringen tijdens een outdoor adventure activiteit
Als uitvalsbasis voor Porto, Guimaraes, Barcelos of Braga
Om middels mooie autoroutes de Minho en Trás-os-Montes of de Geres te verkennen

Peneda de Geres & Alvão

Verblijf in back to basic glamping of eco lodges

Tarieven en reserveren wandelvakantie Noord Portugal

 

Deze all inclusive relaxte 5-daagse wandel- en natuurvakantie kost 599 euro p.p.  op basis van een 1-persoonsbezetting van een boerenleeftent (enkel in juni en september mogelijk)  of op basis van 2 personen per mountain lodge: je deelt deze met een andere deelnemer.   Een privé mountain lodge is mogelijk tegen bijbetaling van 280 euro.  Wees dan wel op tijd met reserveren!

Mocht je overigens samen met je gezin willen deelnemen aan deze wandelvakantie , dan wordt er uiteraard een korting op het verblijfsgedeelte toegepast en wordt de p.p. prijs lager.

 

Kleine groepen

 

We hebben er bewust voor gekozen dit programma kleinschalig te houden: minimaal 3 en maximaal 8 wandelaars.

Reserveren van je wandelvakantie

Je kunt je aanmelden door een mailtje naar ons te sturen met: de aankomst en vertrekdata (zodat wij weten aan welke editie je deelneemt, en of je eventueel langer op Quinta Rural wil verblijven).  Je volledige naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en het mailadres. Wij plaatsen de reservering in het systeem en sturen een mailtje met alle benodigde info voor de aanbetaling. Je reservering is pas definitief nadat de aanbetaling van 50% ontvangen is. Het restant dient 1 maand voor de aankomstdatum te worden voldaan.

Prijs is inclusief:

 • 5 dagen, 4 overnachtingen
 •  verblijf in een privé boerenleeftent , eco lodge  stroleemhuisje of een gedeelde mountain lodge
 • inclusief beddengoed (opgemaakte bedden)
 • flesje wijn en water in de koelkast
 • handdoeken
 • theedoek, vaatdoek
 • toiletpapier
 • ecologische zeep
 • 4 x avondmaaltijd
 • 4 x ontbijt (incl. koffie, thee, melk, sap)
 • 3 x lunch (zelf voorbereiden tijdens ontbijt)
 • 3 wandeldagen met gids
 • vervoer tijdens je verblijf mits we in de Serra da Cabreira wandelen. Voor wandelingen in de Geres en de Alvao wordt er een bijdrage voor het transport gevraagd.

 

Prijs is exclusief:

 • vlieg- of treinticket
 • transfer vliegveld – quinta rural ( en terug). Transfer kost ongeveer 100 per taxi. Kosten kunnen door meerdere deelnemers gedeeld worden. Je kunt ook met het openbaar vervoer tot Cabeceiras de Basto komen, waar wij je oppikken.
 • drankjes tijdens de maaltijden en andere persoonlijke bestedingen
 •  persoonlijke verzekeringen (bv. annuleringsverzekering, reisverzekering of ongevallen-)

Ook op dit verblijf zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

Ben je al een klein groepje?

 

Misschien maak je wel al deel uit van een ´wandelgroepje´ ?! Vraag dan even naar de mogelijkheden qua data en korting. Regelmatig krijgen we hier op Quinta Rural kleine groepjes. 3 generaties gezinnen op wandelvakantie,  vriendinnen met hun kinderen die jaarlijks samen een avontuurlijke buitenvakantie beleven,  een vrienden/wandelclub.  Speciaal voor hen bieden we dit programma – in overleg –  ook op andere data aan. Met de mogelijkheid om de wandelvakantie af te stemmen op jullie persoonlijke wensen.

Zie je deze kleinschalige actieve vakantie in het authentieke Noord Portugal helemaal zitten maar ervaar je dit dus het liefste wél met ´jouw groepje´?  En worden zij ook helemaal enthousiast bij de gedachte? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.  Minimaal 6 volwassen personen of 3 accommodaties.

 

Verlengen

Je verblijf op Quinta Rural verlengen:
Gewoon, om te relaxen en te ontspannen
Om op eigen houtje één van de andere mooie routes te lopen
Op zoek naar spanning en unieke ervaringen tijdens een outdoor adventure activiteit
Als uitvalsbasis voor Porto, Guimaraes, Barcelos of Braga
Om middels mooie autoroutes de Minho en Trás-os-Montes of de Geres te verkennen

Contact

Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIN
Share
Tagged in