Wandelen in Portugal met kinderen

glamping
verblijf

goed
gezelschap

heerlijk
eten

outdoor adventure
leuke gidsen
avontuurlijke wandelingen

Noord Portugal met kinderen

Wie Portugal met kinderen wil bezoeken, gaat al snel op zoek naar expliciet kindvriendelijke accommodaties zoals kleinschalige quintas en vakantieparken. Wie verder dan het verwarmd zwembad met 3 glijbanen of het kinderanimatie team kan kijken, ontdekt al snel dat Portugal sowieso één grote natuurlijke speelplaats is.

Speelse wandel vakantie in Portugal met je kinderen

Speels, actief  en ontspannen familievakantie in het het mooiste gebied van Portugal

In Portugal wordt iedereen weer kind ….

 

Authentiek Noord-Portugal is namelijk één grote natuurlijke speelplaats, vol avontuurlijke en verborgen plekjes, vaak enkel bereikbaar via spannende wandel- en zelfs geitenpaden. Zeker onze Serra da Cabreira  nodigt uit tot het speels en actief ontdekken van dit ietwat ruige landleven. We hebben de mooiste routes en verborgen plekjes voor jullie  actieve vakantie met de kinderen uitgezocht. Deze tips liggen standaard voor je klaar in je accommodatie om op eigen houtje te ondernemen.

2 x per jaar maken we het nóg leuker: dan kun je met je kinderen deelnemen aan onze georganiseerde vakantie. Geen uitzoekerij, op basis van half pension met volop mogelijheden voor volpension, en…  samen met andere gezinnen op pad. Dus goed gezelschap voor ouders én kinderen, fijne zorgeloze begeleiding en toch lekker stoer in de natuur! Een kijkje in dit fotoalbum kan je al een duidelijke indruk geven van wat je kunt verwachten.

 

No nonsense, quality time met het gezin, midden in de natuur, back to basic met comfort, goed gezelschap voor ouder en kind, stoer, ruig, speels, verrassend, warm en lief tegelijk!

Wat kun je bij Quinta Rural van een actieve kindvriendelijke vakantie in Portugal verwachten?

 

De 7-daagse kindvriendelijke wandel vakantie op Quinta Rural is op basis van halfpension: inclusief accommodatie, uitgebreid ontbijt, lunchpakket/verzorgde lunch, welkomsdiner, wandelgids en activiteiten. Indien je je niet over eigen vervoer beschikt, zal er een kleine meerkost worden berekend voor (taxi-)transport.  Jullie verblijf bestaat uit een aankomst- en vertrekdag, 4 activiteitendagen en 1 vrije dag waarop jullie zelf uitstapjes kunnen maken of activiteiten kunnen ondernemen.

 

speelse wandelingen met de mooiste plekjes

Overdag maken jullie samen met een (wandel)gids en andere families prachtige tochten in de Serra da Cabreira.
Tijdens de (wandel-)actviteiten wordt je getrakteerd op een beetje van alles: Ongerepte natuur met magnifieke vergezichten, indrukwekkende kloven, manueel bewerkt boerenlandschap en heel veel groen. Als je veel geluk hebt, zie je nog wilde dieren, zoals paarden, roofvogels en vossen. We lopen over oude ossenkar- en Romeinse paden, langs eeuwenoude waterbevloeiingskanalen (levadas), ruïnes, watermolentjes en bergrivieren. We nemen ruim de tijd om te ontdekken, te leren, te ravotten, te eten, te drinken en uit te rusten. Tenslotte is het voor ieder kind (van 0-99 jaar) vakantie!

niveau

De wandelingen zijn gemiddeld 4 – 7 kilometer lang en goed te doen voor kinderen vanaf 8 jaar & hun sportieve ouders. Sommige wandelingen zijn korte loop-trails. Andere wandelroutes doen we gedeeltelijk, in combinatie met alternatief of gemotoriseerd transport. Zo doen we ook een gedeelte al abseilend, springend, zwemmend wanneer we de loop van een bergrivier volgen en gaan we met de ezels, veehonden en paarden op stap.

 terug op de boerderij

Terug op Quinta Rural kun je genieten van ‘ back to basic at its best’ zoals het een natuurcamping betaamt. Geen overbodige luxe maar wel prachtige natuur, gastvrijheid, rust en een ongedwongen sfeer. Kortom; genieten van de vrijheid en de natuur in het trage ritme van het Portugese platteland.

´s Avonds kun je je eventueel inschrijven voor een gezamelijke maaltijd, gezellig aan grote boeren picknicktafels. Overigens zijn alle Boerenleeftenten , de mountain log homes en de Eco-lodge uitgerust met een basis keukentje, zodat je ook zelf aan het kokerellen kunt slaan.
In de Adega kunnen jullie terecht voor een tussentijds hapje of drankje. Hier staat ook de goed gevulde boekenkast aangevuld met allerlei gezelschapsspelletjes en een stevig Portugees tafelvoetbalspel.
Een eenvoudige plonsbak (7×4 meter) met puur vers bergwater (dus zonder chloor!) zorgt voor heerlijke verfrissing tijdens de warmere dagen.
En een hele kudde ezels, paarden en hun veehonden wachten op het naburige terrein op aandacht.

Accommodatie

De accommodaties van Quinta Rural zijn back to basic, comfortabel, simpel maar goed en gezellig. Een Jan Steen huishouden compleet met diens hartverwarmende gastvrijheid.  Je kunt kiezen tussen een verblijf in één van de ruime boerenleeftenten, in het stroleemhuisje of in een heuse mountain log cabin.

Kies je ´versie´

Zoals je al kon lezen, organiseren we al jaren een zomer- en herfstversie, het meeste geschikt voor gezinnen met kinderen van 8 tot 14 jaar.  Daarnaast hebben we nu voor het eerst een buitenvakantie voor gezinnen met (heel) jonge kinderen, een baby/peuter/kleuter versie dus.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share