Kindvriendelijk Portugal

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”19941″ img_width=”48″]

glamping
verblijf

[just_icon icon=”dfd-icon-happy_3″ icon_size=”32″]

goed
gezelschap

[just_icon icon=”dfd-icon-plate” icon_size=”32″]

heerlijk
eten

[just_icon icon=”dfd-icon-compass_north_east” icon_size=”32″]
outdoor adventure
[just_icon icon=”dfd-icon-boots” icon_size=”32″]
leuke gidsen
[just_icon icon=”dfd-icon-mountains” icon_size=”32″]
avontuurlijke wandelingen

Noord Portugal met kinderen

– pagina momenteel in bewerking-

Excuses voor het ongemak.

 

 

Wie Portugal met kinderen wil bezoeken, gaat al snel op zoek naar expliciet kindvriendelijke accommodaties zoals kleinschalige quintas en vakantieparken. Wie verder dan het verwarmd zwembad met 3 glijbanen of het kinderanimatie team kan kijken, ontdekt al snel dat Portugal sowieso één grote natuurlijke speelplaats is. En de Portugezen ontzettend kindvriendelijk!

Portugal met kinderen

 

Quinta Rural is kindvriendelijk op een ietwat ruige manier. Zoals alle gasten, krijgen ook kinderen hier de ruimte. Om te spelen, te ravotten, te ontdekken. Zoveel mogelijk zelfstandig, samen met andere kinderen, op hun eigen manier. We hebben geen play station, geen rubber tegels en geen animatie team, maar een uitgebreide ´natuurlijke´ speeltuin, op de quinta en in de directe omgeving. Wandelen, klauteren, springen, zwemmen bij natuurlijke watervalletjes, picknicken bij het middeleeuwse bruggetje.

Op de boerderij kunnen ze, mits onze bezetting dat toelaat, een handje helpen. De ene helpt graag bij de dieren (inmiddels hebben we rubber laarzen in allerhande maten te leen), de ander geniet van volle teugen in de keuken of helpt graag bij de bar. Haantje de voorste blijkt een goede spel-leid(st)er te zijn bij het weerwolvenspel, het levend stratego of de speurtocht. Het stille kind verbaast iedereen wanneer zij/hij vol passie haar kennis over de natuur met anderen deelt. En ook de ouders worden weer kind. Samen een tipi hutje bouwen, hout sprokkelen voor het kampvuur,  een natuurlijke dromenvanger maken, crystal in het gebergte zoeken…of een speelse picknick bij een bergmeertje. Wanneer je als ouders ´even genoeg quality time´ hebt gehad, hoef je je alleen maar terug te trekken. Zeker tijdens de zomervakantie zijn er genoeg vriendjes en vriendinnetjes voor je kind.

Een aantal keer per jaar organiseren wij in Noord Portugal bijzondere outdoor- en wandelvakanties voor het hele gezin, telkens afgestemd op de behoeftes van een specifieke leeftijdsgroep. Bv. de kinderwandelvakantie zomer, herfst of de dreumesvakantie.

Omdat het terrein zo groot is en de accommodaties zo ruim verspreid, is er zelden tot nooit sprake van de zo gevreesde ´kinder-hinder´.  Of komt het misschien omdat we fijne gasten hebben, groot en klein, met respect voor de ander – mens, dier en natuur?

Speelse outdoor vakantie in Portugal met je kinderen

Speels, actief  en ontspannen familievakantie in het het mooiste gebied van Portugal

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in