Safaritenten in Noord Portugal :Bóven op de berg, midden in een natuurgebied

 

Vakantie vieren in een safaritent is na al die jaren nog steeds erg populair, zeker in Portugal. Verblijven in een ingerichte huurtent blijft immers één van de handigste manieren om dicht bij de natuur en in alle vrijheid je vakantie te vieren.  Wel het kampeergevoel, maar geen gesleep met al het kampeermateriaal, de boel opzetten, of wakker worden door een leeglopend luchtbed. Wanneer je met het vliegtuig komt, is het sowieso ondoenbaar om je kampeergerief mee te nemen. Met een ingerichte safaritent, heb je daar allemaal geen last van. Dan heb je niet de lasten,  wél de lusten.

 

Onze safaritenten liggen verspreid over ons natuurkampeerterrein van ruim 2,5 hectare.  Hier vind je van juni t/m september de boerse  safaritenten, 1 unieke Eco Lodge, 3 stoere moutain log cabins en 2 ruime Kampeerplaatsen. Enkel onze natuurhuisjes ´ Mountain Log Cabins´  zijn jaarrond beschikbaar.

Glamping op ons bergdomein is nét even anders. Ver weg van alle drukte, natuurlijk gelegen in een mooi landschap en met goede maar eenvoudige voorzieningen. Kleinschalig maar met ruime plekken, zodat zelfs in het hoogseizoen je rust, ruimte en privacy gegarandeerd is (dus ook geen storende radio´s, drukke kantines of auto´s op het terrein).  Met persoonlijke aandacht en goede ´insiders tips & tricks´ zodat ook jullie de beste verborgen pareltjes van dit rauwe berglandschap en -leven kunnen ontdekken. En uiteraard: met oog voor duurzaamheid.

Niet camping. Niet Glamping. Maar Bamping. 

 

Glamping, zoals ze dat 15 jaar geleden genoemd werd. Een samentrekking van de Engelse woorden camping en glamourous.  Ondertussen is het beeld van glamping zo veranderd, dat er vaak minstens een privé jaccuzi en een ensuite badkamer verwacht wordt. Dus heeft met weer een nieuw woord verzonnen: Bamping. Een samentrekking van, je raadt het al, back to basic glamping. Wél de gemakken van glamping, zonder het overdreven luxueus gedoe, dicht bij de natuur.

Hoe je onze simpel ingerichte safaritentent ook wilt noemen, zodra je hier aankomt, kun je meteen helemaal tot rust komen bij ons prachtige uitzicht,  genietend van de rust en de stilte.  Bij aankomst wacht je een prettig welkom; het koelkastje staat al aan, de bedden zijn opgemaakt en de uitgebreide infomap ligt voor je klaar. Zelf hoef je enkel je koffers uit te laden. Dát is nog eens een fijne manier om je kampeer vakantie te beginnen!

Hoe zijn onze safaritenten ingericht?

 

 • Een 2-persoonsbed en twee 1-persoonsbedden incl. beddengoed, opgemaakt en wel.
 • Eettafeltje met stoelen
 • Keukenblokje met 2-pits gaskookstel
 • basis keukenbenodigdheden
 • Koelkastje, nachtlampje en stroom
 • Boerenpicknicktafel met schaduwnet
 • Eenvoudige buitendouche/watertappunten verspreid over het terrein

Lees onze algemene voorwaarden

 • 1 – 4 pers.

 • 2-persoonsbed 1.40 m en 2 individuele bedden

 • mini koelkast

 • robuuste kitchenette

 • gedeeld sanitair

eco camping x natuurcamping x boerencamping x glamping

 

Feitelijk ´glampeer´ je tevens op een boeren camping.  Immers, grenzend aan de minicamping, op nog eens ruim 2 hectare, leven onze dieren: de paarden, katten, kipjes en de veehonden. Zeker in de zomermaanden komen de paarden graag even grazen op onze groene camping, gezellig tussen de tenten. Ze laten zich daarbij graag knuffelen, fotograferen en poetsen. En houden zich daarbij niet altijd aan de ´mensenregels´.  Af en toe trekken we als activiteit met de hele kudde de bergen in, even ´hoeder´ zijn.  Onze veehonden gaan sowieso graag met jullie mee op wandeling, handig én leuk!

Het is belangrijk om te weten dat de safaritenten op een eco camping / glamping staan. Dat betekent dat milieuvriendelijkheid voor ons hoog in het vaandel staat. Geen strakke asfaltpaden maar zandpaden met gras. Geen lantaarnpalen maar prachtige sterrenhemel en zaklampjes. Geen verwarmd zwembad met chloor maar een frisse plonsbak met 100% biologisch doorstromend bergwater. Geen grasmaaier maar ezels, geen kunstmest maar …. Elke winter zijn we hard aan de slag om het domein groener te maken, de bodem te verbeteren, een (voedsel-)bos aan te planten, de verdroging tegen te gaan. Tenslotte ´leven´ wij hier dankzij jullie van het land. Mogen we best wat teruggeven.

Faciliteiten

We mogen dan wel kleinschalig zijn, toch hebben we best aardig wat faciliteiten voor nog meer zelfstandig vakantieplezier en -gemak.  Bekijk hier welke faciliteiten we je kunnen bieden en lees meer over onze 350+ jaren oude boerderij, onze honesty bar, het terras, de biologische plonsbak, de mooie wandelingen, de lieve paarden, de lekkere maaltijden, de outdoor activiteiten en meer.

Kleinschalige vakantie boerderij voor een wandel en natuurvakantie in Noord Portugal

top 10 Noord Portugal

Daar een week al snel te kort is, hebben we een ´top 10 Portugal´ voor jullie samengesteld met de mooiste plekken en de leukste activiteiten. Zo ontdek je makkelijk zelfstandig het authentieke Portugal, de pittoreske dorpjes, ga je zwemmen bij de watervallen, trek je de bergen en natuurgebieden in  (te voet, te paard, te water, met 4×4 of buggy) etc. Tussen het vakantie vieren door valt er genoeg te beleven.

Ook de uitgebreide infomap ligt voor je klaar,  boordevol outdoor activiteiten, historische steden, natuur en wandelingen. Daarnaast organiseren we in de zomervakantie ´field trips´ met de leukste wandelroutes, traditionele lunches en landelijke workshops. Samen ontdekken we het pure bergleven. In het laagseizoen zijn deze trips ( & andere, zoals wilde bergpaarden spotten met 4×4) enkel ruim op voorhand te boeken.

klik op het icoon
wandelen
natuur
bergleven
outdoor
Porto e.d.
wine+dine

Kindvriendelijke camping / glamping

Glamping Portugal : welcome to our quirky FarmCamp in the mountains of North Portugal