';

Verliefd op Noord Portugal

 

Ooit werd ik (Natascha) verliefd op een bijzonder stukje natuur bovenop de berg in Noord Portugal. Een verlaten vierkantsboerderij uit 1673, omgeven door honderden hectares rauwe natuur, vol ´verborgen parels´die op ontdekking wachtten. Het was de rust, de ruimte en het mooiste uitzicht ooit die het hem deden.  Tot tranen toe geroerd soms – en ik ben zeker niet de enige!  Dat jullie toekomstige vakantie plek in Noord Portugal zou zijn, dat stond als een paal boven water.

Wij, (Natascha, zoontje Tiago, honden, kat, kippen en 2 gepensioneerde paardjes ) wonen, leven en werken hier ondertussen al jaren met groot plezier aan onze droom, op één van de mooiste plekken van Portugal. Een bijzonder leven, in contact met de wilde natuur, het avontuur, de dieren en het echte authentieke Portugal. Dit pure, rustieke maar ook speelse leven delen we graag met onze gasten.

Dat vind je terug in onze voorzieningen en accommodaties.  Ik kiezen voor ruim. Geen massa, geen 10 accommodaties op een halve hectare maar alles ruim verdeeld over 5 hectare terrein, met een maximum aantal gasten welke we streng bewaken, zodat de rust, ruimte en privacy, maar ook de gezelligheid en goede sfeer gewaarborgd blijven.

Zo kiezen we ook voor zelfstandigheid -er ligt een uitgebreide, goed uitgewerkte infomap voor jullie klaar, zodat jullie zelfstandig de mooiste verborgen plekjes en de lekkerste restaurantjes kunnen vinden. Maar we kiezen ook voor persoonlijk: van tips op maat, duidelijke uitleg,  voor wie wil, samen de dieren voeren of een rondje terrein doen.

En als laatste, kies ik voor groen. Stapje voor stapje proberen we onze ecologische footprint te verkleinen en zetten ons in, tussen de werkzaamheden door, voor een zelfvoorzienender leven voor ons en voor de Quinta.  We planten bomen (van eikel, tot fruitboom tot 70 jarige olijf), we zaaien, bemesten, stekken en… doen een poging tot ´regeneratie´. Lees meer over onze visie, over ecologisch, duurzaam en regeneratief toerisme.

Natascha, 1978

Local Insider

Natascha is een goede local insider boordevol tips.  Ze is namelijk niet alleen goed geïntegreerd en spreekt vloeiend Portugees; ze is ook dól op struinen. Buiten spelen. Wandelen, ontdekken in de natuur. Interessante mensen ontmoeten. Verborgen pareltjes ontdekken. Net zoals haar zoontje (2015) Tiago.  Deze prachtige plekjes delen ze graag met jullie. Als persoonlijke gids wanneer de overige werkzaamheden het toelaten, spontaan op sleeptouw, of in een uitgebreide digitale gids met alle exacte locaties.

Duurzaamheid & vergroening

.

Tiago, 2015

 

Tiago is hier geboren en getogen. Gaat naar een regulier dorpsschooltje, spreekt uiteraard zowel Nederlands als Portugees. Heeft niet mijn liefde voor boeken, maar wél mijn ontdekkingszin meegekregen. Bioloog in de dop, gefascineerd door alle natuur die hem omringt. Van de bidsprinkhaan tot de wolf, van graniet tot mica.

Van kleins af aan struint hij in de bergen, klimmend, springend, lopend, zwemmend en plonzend. Hoewel meestal verlegen in het begin,  is hij overigens helemaal in zijn element als gids. Geen groter plezier voor hem dan zijn speciale plekjes en kennis te delen met leuke mensen.

Verder houdt hij van boogschieten, helpen in de keuken en hutten bouwen. En sinds enkele jaren is ook de mountain bike favoriet! Dit jaar starten we spelenderwijs met paardrijden. Voorlopig nog braaf in stap. Bergen zijn hard.

Met ´minder weer´ gaat hij los met tekenen, knutselen en ´dingen bedenken´, hij is aardig creatief en oplossingsgericht!

Waar hij vroeger vooral heel de zomer op het terrein wou blijven, spelend met de kinderen van gasten, trekt hij er nu vaak liever op uit of spreekt hij af met zijn Portugese vrienden.

En natuurlijk wordt ook hij ´een jaartje ouder´ en heeft hij ondertussen ontdekt dat lui op de bank met een filmpje ook best fijn is! ´Maaaahaaaam!

De vrijwilligers/zomerkrachten

Omdat we een kleinschalige camping zijn maar veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht & uitleg, gezellige sfeer, activiteiten en goede maaltijden, komen we al snel handen te kort. Zowel in het zomerseizoen als in de aan- en afloop. Daarom doen we regelmatig een oproep op zoek naar mensen die graag de handen uit de mouwen steken in ruil voor verblijf & maaltijden.

Ook op facebook zie je regelmatig onze oproepen voorbij komen. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk op Quinta Rural? Lees meer..