Wil jij ook als vrijwilliger bijdragen aan deze prachtige plek in de bergen van Noord Portugal?

Kom je ook bij ons zomerteam?

Vrijwilligerswerk Noord Portugal 2023

 

Na 3 heftige jaren –  waarin alle corona restricties vaak onnodig roet in het eten gooide, maar waarin we ook alle tijd hadden om dichter bij onszelf te komen – staan we weer open voor een paar fijne vrijwilligers in ons kleine team.

Vanaf 2022 draai ik – Natascha – ´de boel´ weer alleen, zoals ik ook ooit hier ben begonnen – nu echter met zoontje Tiago die overal rondscharrelt en mijn prioriteiten toch nét even verlegt.
Begin 2023 kan ik eindelijk vast personeel contracteren en zo een vast team hebben.

Natuurlijk houden we plek voor de beste, fijnste, leukste vrijwilligers. Mensen die komen om bij te dragen aan deze mooie plek. Bijdragen aan het ´nu´- het vakantieplezier van onze natuur-liefhebbende gasten. En bijdragen aan het ´soon to come´-  waarbij regeneratie, sociale verbinding en natuurlijk onderwijs en leven een belangrijke plek zullen innemen.

Een aantal vrijwilligers plekken zijn al ingevuld door ´terugkomers´ – mensen die voor de 2de, 3de of 4de hierheen komen – waarvan we weten wat we aan elkaar hebben en wat niet. Heerlijk is dat altijd! Want vrijwilligerswerk, dat is altijd spannend, voor beide partijen! Ook al doe ik nog zo mijn best een redelijke indruk te geven middels mijn teksten, jouw en mijn verwachtingen kunnen tóch bezijdens de werkelijkheid zijn. Daarnaast is de sfeer ook grotendeels afhankelijk van de periode, het aantal en soort gasten, het weer, de rest van het team… van jou…. en van mij. Daarom werken we ook altijd met een proefweek.

How can I help?

 

Vrijwilligerswerk is een ruil. Een eerlijke ruil die hoort aan te voelen als een win-/winsituatie. Heel kort door de bocht komt het neer op: Jij krijgt accommodatie op een prachtige vakantieplek, eventueel ook boodschappen/maaltijden. En in ruil zet je je een vast aantal uren volledig in als hulp en steun bij allerhande taken.  In je vrije tijd ga je, net als een gast, zo veel mogelijk genieten van de omgeving. Wandelen, naar de markt, naar een van de historische steden, zwemmen etc.

In werkelijkheid, betekent vrijwilligerswerk hier op Quinta Rural vaak zo veel meer. Voor de vrijwilliger, als voor ons. Hechte vriendschappen zijn erdoor ontstaan. Mensen zijn bijgekomen van hun burn-out. Tot rust gekomen (ja, tot rust gekomen. Ondanks dat ze tijdens hun uren flink gas gaven. De omgeving, de simpelheid van bepaalde taken, het gezelschap).

Anderen hebben hier ruimte aan hun passie durven en kunnen geven en daarmee de eerste stap voor hun nieuwe bedrijfje of activiteit gezet (bv. Veldwandeling met biologe. Nachtwandeling sterrenkunde. Wandelcoaching. Yoga lessen. Catering. Fotografiewandelingen. Massage. Kinderactiviteiten. etc. )

Sommigen vonden de taken en de plek, de gasten veel te leuk en waren niet van de quinta af te slaan – altijd weer zagen ze iets nieuws dat ze nog wilden doen, organiseren, repareren of verbeteren. Heerlijk voor ons natuurlijk, maar soms moesten we ze toch even afremmen, verplichte rustdag, op uitje sturen.

Regelmatig was er een fijne klik – met een van ons, met de andere vrijwilligers, met gasten. Waardoor er als vanzelf ruimte ontstaat voor een gezamelijk uitje.

Ben je geinteresseerd? Ontdek dan gauw waar wij het meeste hulp bij kunnen gebruiken. Als je bij het lezen meteen ziet hoe jij kunt en wilt helpen, horen we graag snel van je. Voordat je mailt…. bekijk eerst onze site eens goed, de plek, de omgeving. Word je er helemaal blij van? Check dan even de vluchtprijzen (vliegen op Porto. Oftewel O Porto, of airport Sá Carneiro) en overleg met baas/partner/familie of je ook daadwerkelijk dan beschikbaar bent.  (Helaas ben ik veel tijd kwijt aan nodeloos mailen over vrijwilligerswerk omdat men dit nog niet gecheckt heeft).

Vrijwilligersprofiel: de Schoonmaker

Vooral tussen half mei en half oktober

 

Vaak zwaar ondergewaardeerd, maar oh wat is een goede extra poetsman of -vrouw waardevol voor de gasten, voor ons, onze naam!  En wat moet er veel gepoetst worden hier! Denk aan alle accommodaties, bij elke wissel. Smetteloos en warm verwelkomend, zo willen gasten hun verblijf zien. Net als het sanitair. En de bar. De keuken. Het terras. De picknick tafels. De tuin.
En denk eens aan alle wasjes die gedraaid moeten worden. Opgehangen om te drogen in de wind. (bij heerlijk uitzicht!)  Opvouwen en opbergen. Alle beddengoed, handdoeken, theedoeken voor alle huishoudens. Van de bar en de keuken. Van het poetsen.

Je begrijpt het al, je moet wel er wel echt lol in hebben om alles weer netjes en mooi te maken. Je er met de Franse slag vanaf maken, kan écht niet.

Natuurlijk is het hier de ´boerenbuiten´ , simpel, robuust en rustiek. Dat scheelt. Veel van je poetswerk is dan ook buiten of in contact met buiten. Verspreid over het terrein.
Wanneer je buiten het hoogseizoen komt, valt er veel minder te poetsen en te wassen. Véél minder. Je uren worden dan ook met andere taken aangevuld – afhankelijk van wat in jouw periode nodig is, en natuurlijk jouw eigen talenten. Dit kan tuinwerk zijn, terrein onderhoud, vertalen, pc werk, stal uitmesten, jam maken,  klussen, verven, etc.

Vrijwilligersprofiel: De Manus van Alles

Vanaf april tot en met eind oktober

 

In het toerisme, en zeker in een kleinschalig bedrijfje op het platteland (of, zoals in dit geval, hoog in de bergen), zijn de taken zeer divers. En sterk afhankelijk van het seizoen en periode. Dan is de hulp van een echte manus van alles hard nodig.

 • je bent breed inzetbaar
 • Kunt enerzijds prima een lijstje afwerken en anderzijds autonoom de dagelijks terugkomende taken uitvoeren
 • zult zelfstandig zien wat er nog moet/kan gebeuren
 • je bent niet te eigenwijs om mijn instructies op te volgen indien nodig
 • vind je het niet erg even bijspringen bij een ander team lid
 • ben je zeer handig, hebt bouw- en/of reparatie ervaring
 • bent niet bang om vies te worden
 • bent een aanpakker

Vuilnis afvoeren, schuren, beitsen, verven, kleine reparaties, timmerwerk, omheiningen, gootjes, doucheputten schoonmaken, tenten opzetten, stal uitmesten, dakpannen vervangen, waterbron schoonscheppen, brandhout, bosmaaieren. Maar mogelijk dus ook aangevuld met poetsen of bedienen – afhankelijk van de periode en jouw eigen talenten.

Vrijwilligersprofiel  – Keuken en bar hulp

juni tot en met september

 

In corona tijd heb ik nauwelijks gekookt. Te veel regeltjes en wijzelf te uitgeblust. Afgelopen zomer heb ik echter de Adega (bar), keuken en terras nieuw leven ingeblazen. Naast de gezamelijke maaltijden voor de gasten, de ontbijtjes en honesty bar, heb ik ook af en toe lunch voor buitenaf verzorgd, of een thema avond georganiseerd.  Dat wil ik in 2023 graag uitbreiden. Maar dat kan ik niet alleen – of maar een beetje, ik heb immers nog heel wat andere taken op mijn bordje liggen en wil graag ook nog tijd voor mijn moederschap overhouden. Daarom zoek ik een leuke partner in crime. Iemand die net als ik ervan houdt om de gasten te verwennen met (h)eerlijke boerenmaaltijden en een gezellige sfeer. Iemand die ook goed en snel voor groepen kan koken, in haar of zijn eigen bubbel, in een eenvoudige keuken.
In juni en september vanwege lagere bezetting \mogelijk aangevuld met andere taken.

Specifieke digitale projecten

Regelmatig krijg ik het verzoek om een (gasten!)accommodatie en maaltijden te gunnen in ruil voor wat neerkomt op een handjevol mooie foto´s, een leuke tekst en heeeeel misschien een kort verschijnen op een reel. Al dan niet in de vorm van een blogger of vlogger. Eerlijk is eerlijk, de meeste reclame hebben we verkregen middels ´verborgen bloggers´ – mensen die zelf investeerden in hun blog door een verblijf te boeken, en daarover te berichten. Mijn dank aan hen is groot! De ´barter deal bloggers´ echter…. poeh, dat waren wel teleurstellende ervaringen. Daar heb ik van geleerd. Tijd om het heft in handen te nemen en wat duidelijker te verwoorden waar ik wél iets aan heb, wat digitaal werk betreft.

 • Leuke gastartikels over je ´vakantie´, uitstapjes, wandelingen, de omgeving, interacties etc. (die je in je eigen tijd beleeft, op aansturing/in overleg met mij). Kennis van SEO toepassen is een absolute meerwaarde.
 • Foutloos en aantrekkelijk vertalen – Portugees, Spaans, Frans, Duits, Scandinavisch
 • Sterke marketingfilmpjes maken, incl. montage natuurlijk. Daarbij beschik je over je eigen materiaal voor fotografie, video, laptop, software. Drone is een meerwaarde. Onderwerpen, welke shots er zeker in moeten zitten, het verhaal dat het moet vertellen etc. bepalen we in overleg. Voor deze functie moet je wel je eerdere ervaring en projecten kunnen aantonen. Huis-, tuin-, keuken- en vakantiefilmpjes maken kan ik immers zelf al aardig.

Omdat het best een ´luxe functie´ betreft, (geen inspannend, saai of vies werk maar comfortabel op je laptop), is deze functie o.b.v. accommodatie.

Specifieke praktische projecten

Een schrift vol met ideeen, groot en klein, om deze plek nog mooier, handiger, zelfvoorzienender, ecologischer, fijner te maken… daar komen heel wat verschillende talenten bij kijken.  Herken je jezelf in één van deze talenten, heb je ook hands-on ervaring en raak je al geinspireerd door één of meerdere van de projectjes, laat dan zeker van je horen! Belangrijk om te weten is dat deze ´functie´ het beste past bij fysiek en mentaal sterke loners, die het heerlijk vinden om zelfstandig in de buitenlucht bezig te zijn en te creeeren. A bit of a lonely wolf(in) dus.

 • kippenverblijf en -ren
 • kinderspeelhuisje
 • zitbank hout met bergruimte
 • omheiningen en poortjes
 • houthokje
 • familieschommel
 • zandbak
 • pizza oven
 • vuurkring en zitbanken metselen van bergstenen
 • grof beeldhouwwerk in granieten muren
 • waterloop speeltuin
 • boomgaard aanleggen
 • watergoten uithakken en verder leiden
 • wild stuk terrein ontginnen
 • blotevoetenpaadje aanleggen
 • diy hot tub maken
 • stroom opwekken uit winter-waterstromen
 • stalen prieel lassen
 • houten bungalows verven
 • stenen paadjes aanleggen
 • moestuin aanleggen (nu gras!!!)
 • afvalscheiding en compostering

Op basis van accommodatie en ingredienten/maaltijden. Wanneer je met ´de pot´mee eet is het belangrijk om te weten dat ik meestal met vlees of vis kook.

Vrijwilligersprofiel `ik wil vooral mijn eigen ding aanbieden´

 

Denk je bepaalde passende talenten voor deze plek te hebben die je graag wil delen, dan horen we graag van je. Nee heb je, ja kun je krijgen.  Ben je bv. bioloog op veldwandeling? Kun je lesgeven in bushcraft? Ben je muzikant? Creatief? Goed met kinderen? Zelfvoorzienend? Coach? Timmerman?
Wil je anderen graag laten delen in je kennis en ervaring? En kun je dit ook zelfstandig in een activiteit gieten? Geef ons dan een zo compleet en concreet mogelijk beeld van jou en wat je wilt en kunt. Kunnen wij beter inschatten of er een match is.

Aan welke ´deelnemers/leerlingen´ moet je dan denken?

 • Zomermaanden: gasten, individuen, koppels en vrienden, allerlei nationaliteiten. Schoolvakantie zomer: vooral Nederlandstalige gezinnen met jonge of basisschoolkinderen.
 • Vanaf  half september 2022- half juni 2023:  voorzichtige start Mountain School Portugal, klein collectief van kinderen in basisschoolleeftijd en hun ouders,  alternatief unschooling project in pril begin.
 • Vanaf september 2023: start Tussenjaar Natuurlijk Leven

Retreats en workshops

Overigens, regelmatig worden we gecontacteerd als retraite accommodatie. Wanneer je volledig zelfstandig je retraite, inclusief programma, marketing, reis en deelnemers kunt organiseren, heb je het meeste aan complete of gedeeltelijke venue hire. Al dan niet met catering.

Ben je wel een uitstekende instructeur, heb je iets prachtigs en unieks te delen maar ben je bepaald niet goed in organiseren en/of marketing? Schroom niet om te mailen. Wederom, nee heb je, ja kun je krijgen. Soms zien we enorm potentieel dat enkel wat praktische ondersteuning nodig heeft. Als het dan verder ook klikt op samenwerkingsniveau, zijn er partnerschapmogelijkheden.

Vrijwilligersprofiel  – De Wandelaar / Fietser op vakantie

april tot en met september met sterke voorkeur voor mei/juni

Regelmatig krijg ik aanvragen van vrijwilligers die ´het wel leuk lijkt om met gasten te gaan wandelen´ tijdens hun 2-weekse ervaring.  Wat zij feitelijk zoeken, is een gratis wandelvakantie met leuk gezelschap op andermans kosten. Dat kan natuurlijk niet.  Niet alleen komt men dan enkel halen en draagt men niks bij aan deze plek, ook zou het totaal onverantwoord zijn!!  Ten eerste kent men de omgeving niet, de routes, de paden. Ten tweede weet men niks over de historie, cultuur, flora en fauna te vertellen. En ten derde spreekt men de taal niet i.g.v. een noodgeval. Ten vierde hebben de niet Nederlands-/Engelssprekende gasten er niks aan.  Ten vijfde zijn we sowieso te kleinschalig om iemand enkel voor wandelingen te hebben.  Al met al, geen win-/win samenwerking. Daar hebben we dus niks aan.

Wanneer hebben we dan wel iets aan een wandelaar/mountainbiker?

Wanneer je een flinke bijdrage kunt leveren aan deze plek als zelfstandige wandelbestemming! Elke wandeling die je doet, ´log´ je. Dat houdt in dat je de wandeling correct loopt met meerdere applicaties zoals Wikiloc, dat je de wandeling uitwerkt op de militaire stafkaart. Daar hoort natuurlijk een goede omschrijving bij. GPS coordinaten. Marketing waardige foto´s en korte video opnames (met je mobiele telefoon) om later te verwerken tot een aantrekkelijk youtube filmpje.

 • je moet een heuse kilometervreter zijn
 • je laat je niet tegenhouden door de natuurlijke elementen (zon, wind, regen, mist.. het heeft allemaal zijn eigen ritme en charme)
 • je kunt goed uit de voeten met wandel en trail applicaties en gps wandelen en MTB
 • je kunt met militaire stafkaarten werken
 • je komt met juiste uitrusting (schoeisel, kleding voor elk weer)
 • je maakt graag goede foto´s en video´s waarin je de schoonheid of de uitdaging van de trails toont – mocht je over de capaciteiten beschikken deze ook zelf te verwerken heeft dit wederom meerwaarde
 • weet je je route beschrijving ook te vertalen, weer een pluspunt
 • ideeen over hoe deze mooie omgeving als wandelbestemming te vermarkten, contacten en praktische uitvoering heeft zeker meerwaarde

Hoe werkt het?

Voordat je een route kunt loggen, moet je in staat zijn deze in 1 x goed te lopen/fietsen. Omdat jij als ´toerist´ nog totaal onbekend bent met dit gebied, moet je zelf eerst even tijd investeren in het verkennen van de omgeving. Dat doe je als fervent buitensporter in je eigen tijd. Ik geef je een bepaald gebiedje aan, waar jij zelf gedeeltelijk zult moeten ontdekken hoe en waar je de deel-paden op elkaar aan kunt laten sluiten. Zo kom je op de mooiste plekken! Heb je de route eenmaal ´af´, dan starten de uren van het ´vrijwilligerswerk´. Je loopt/fietst en verwerkt de route en beeldmateriaal (of stuurt dit door).

Deze vrijwilligersvacature is enkel op basis van simpele accommodatie – ingerichte tent, kleine caravan, stroleemhuisje. In hoog seizoen enkel mogelijk met eigen camper/tent.  Je zorgt dus zelf voor je maaltijden.

Selectie procedure

Daar deze optie nogal populair is, wil ik graag op voorhand weten welk vlees er in de kuip zit. Daarom hoor ik graag hoe je het wil aanpakken. Welke ervaring je hebt qua trails uitzetten en loggen.  In welk formaat je de mtb trails of wandelroutes wil verwerken om vervolgens aan te bieden aan onze gasten. Dat moet zowel een digitale als een papieren versie zijn. Tenslotte moeten we enerzijds meegaan met de tijd maar komen veel gasten anderzijds juist om even af te schakelen van de digitale wereld.

Wat krijg je terug voor je inzet als vrijwilliger?

Een mooie ervaring in Noord Portugal

Allereerst de ervaring als geheel. Onderdeel van een leuk team te zijn, samen iets creeeren, gasten blij maken, iets te leren. En dat op een mooie, afgelegen plek in de bergen, met fijne mensen om je heen.  In je vrije tijd kun je gaan wandelen, één van onze verhuur mountain bikes lenen om bv. naar de watervallen te gaan, of naar de markt in Cabeceiras. Aldaar de bus te nemen naar Guimaraes.  Als wij tijd hebben, nemen we je graag een keertje mee ‘uit’ wandelen, of een mooie autotocht, of zetten je ergens af. (in het hoogseizoen hebben we daar vaak de tijd niet voor, maar kunnen we het combineren met een uitstap van de gasten, een excursie waar je deel aan kunt nemen etc. )
We zien je in je vrije tijd het liefst zo min mogelijk op de quinta: alleen zo kun je ook echt vrij zijn (anders is er altijd wel iemand die toch ‘ff’ beroep op je doet, waardoor het moeilijk ontspannen is) en alleen zo kun je de mooie omgeving en de lieve mensen ontdekken.

Slapen, eten, drinken

En een warme douche. De eerste levensbehoeftes 🙂 Je bent welkom om met eigen kampeermiddel te komen, je eigen tent, camper of caravan. We zoeken er wel een mooi plekje voor. Graag zelfs.
Heb je geen eigen kampeermiddel, dan kunnen wij voor eentje zorgen. Tot nu toe hebben we enkel kleine opgooitentjes,  een kleine caravan, grote (oudere) boerenleeftenten die je mogelijk met een andere vrijwillig(st)er deelt, een oude en enkel in sommige periodes het stroleemhuisje.

Ontbijt is ‘elk voor zich’ (voor de koffie geen gezeur ;-). Op je werkdagen lunchen we soms samen, m.u.v. het hoogseizoen, dan eet elk wanneer hij/zij kan. Het avondeten is zelfstandig, waarvoor je wekelijks een gevulde boodschappen krijgt met basisingredienten.

Praktische info vrijwilligerswerk op Quinta Rural

 

 • Minimale duur: 2 weken. Liefst langer voor keuken/bar
 • Proefperiode 1 week.
 • Aantal uren per week afhankelijk van je behoeftes. Hoe minder je nodig hebt, hoe minder je in ruil hoeft te geven.
 • Uren en vrije dagen invulling in overleg, rekening houdend met piekmomenten en -dagen.
 • Enkel volledig en uitgebreid ingevulde aanvragen worden beantwoord.

 

Optie 1: Kampeerplek, self-catering, 15 uur/week

Je komt met eigen kampeermiddel en uitrusting, doet je eigen boodschappen en koken. Feitelijk krijg je van ons dus enkel je kampeerplek op een prachtig terrein, een plek voor je koelkastje, een warme douche, sanitair met wc-papier. In ruil zet je je 15 uur per week met veel plezier in.

Optie 2: Kampeerplek met kost  20 uur/week

Kom je weliswaar met eigen kampeermiddel en -uitrusting maar heb je behoefte aan boodschappen en/of maaltijden, dan vragen we een ruil van 20 uur/week.

Optie 3: Accommodatie, 25 uur/week

Welke accommodatie, is sterk afhankelijk van de periode. In de zomermaanden zal dit een (mogelijk gedeelde) ingerichte tent zijn, een klein caravannetje, of een ruimte in de boerderij.
In de rest van de maanden is soms het stroleemhuisje ook beschikbaar voor een mooie ruil. Bij de accommodatie hoort ook beddengoed en wissels, handdoeken, bedden, sanitairgebruik etc.  Bij deze optie kies je ervoor om wel zelf boodschappen te doen en te koken. Wij voorzien je kooktoestelletje, kookgas en gerief. Campingkoken.

Optie 4: Kost en inwoning, 30 uur/week

Bedje gespreid, voorraadrek gevuld, aanschuiven wanneer er gemeenschappelijke maaltijden zijn of we in toerbeurten koken. Dit is voor jou de meest ´ontzorgde´ vorm. Buiten je rugzak met kleren hoef je niets mee te nemen en als je genoeg hebt aan gezonde maaltijden hoef je niks te kopen.  Je krijgt meer, dus je geeft ook meer : 30 uur per week

Pas je binnen onze sfeer?

 

Op onze kleinschalige boerderij-camping hangt een intieme sfeer van rust en gastvrijheid, overgoten met een grote liefde voor kinderen en dieren. Een plaats waar iedereen zich welkom en veilig voelt en vooral zichzelf mag zijn zonder enige beperking.  Ook in drukke tijden zoals  het hoogseizoen staat het behoud van deze sfeer bovenaan. Het is belangrijk om te beseffen dat élke maand weer andere werkzaamheden (en weer en sfeer en activiteiten) met zich meebrengt.  Hoogseizoen of laagseizoen is een wereld van verschil. Ook of je je inzet voor het eco toerisme, of voor de mountain school.

Als vrijwilliger moet je jezelf afvragen of je in staat bent een bijdrage te leveren aan deze bijzondere sfeer. Het is voor ons (eigenaren, personeel & vrijwilliger) immers flink aanpoten in de zomer. Aanpakken, doorpakken, afmaken, zien, doén, je prioriteiten afwerken en toch altijd gastvriendelijk zijn.

 

De Gouden Vrijwilligers

 

Gelukkig mogen we alle jaren weer rekenen op de terugkomst van minstens 1 (en soms allen!) van onze ‘gouden vrijwilligers. Mensen die hier geweest zijn met hart en ziel, open en eerlijk, hard werkend en genietend, bij vertrek altijd weer vrienden geworden.  Zij zijn de reden dat we doorgaan met vrijwilligers!  Lieve, goede, nuchtere, kwetsbare en sterke,  en humorvolle mensen.  Je zult het met ons eens zijn wanneer je hen ontmoet.

De  ‘ideale’ vrijwilliger

 

 • je hebt weinig tot geen begeleiding nodig
 • je bent een aanpakker én doorpakker
 • je hebt ervaring met een deel van de werkzaamheden,  de rest pik je snel op. Mensen met aantoonbare ervaring in de bouw , land- en tuinbouw en toerisme genieten uiteraard onze voorkeur. Doch inzet, enthousiasme en leergierigheid zijn minstens zo belangrijk.
 • je ziet zelf werk, kunt zelfstandig aan de slag en hebt geen constante sturing nodig
 • je bent mensgericht en gastvriendelijk. Empatisch vermogen en ‘will to please’
 • bij voorkeur liefde voor mens, dier én natuur
 • in bezit van een flinke dosis humor, relativeringsvermogen, creativiteit en zelfspot
 • je gaat voor de ervaring, je draait je hand niet om voor de minder plezierige/zware taken en geniet volle teugen van de leuke taken en de sfeer binnen het team
 • je  beseft bovendien dat vrijwillig niet gelijk is aan vrijblijvend. We kunnen dus op je rekenen.

Belangrijk om te weten!!!

 

 vrijwilligerswerk in afgelegen, dun bevolkt Noord Portugal

 

Onze vakantieboerderij is gelegen in de bergen van Noord Portugal, op 865 meter hoogte. Het dichts bij gelegen plaatsje is Cabeceiras de Basto, op 9 km, in het dal. Er is enkel openbaar vervoer tot Cabeceiras, niet tot aan de kampeerhoeve. Praktisch betekent dit, dat je het meeste uit je verblijf op Quinta Rural Farm Camp & Mountain Glamping haalt als je a) een fervent wandelaar of natuurliefhebber of mountain biker met gespierde kuiten bent   en/of  b) met eigen vervoer komt.

Hoe bereik je ons?

 

Het handigste is per vliegtuig naar Porto. Vanaf Amsterdam met Transavia en Tap, met Ryanair vanaf Eindhoven, Maastricht,  Dusseldorf Weeze en Brussel Charleroi.
Vanuit Porto kun je met openbaar vervoer tot Cabeceiras de Basto reizen (90 km, ongeveer 10 euro), waar wij je komen oppikken. Let wel, de bus gaat slechts enkele malen per dag, met rond 17.00 uur reeds de laatste bus. Komt je vlucht later aan, dan kun je best in Porto overnachten (hostel) en de volgende dag de bus nemen. Bekijk meer reisinformatie.

Aanmeldformulier vrijwilligerswerk Portugal

Alles gelezen en je ziet het helemaal zitten om mee te draaien  in de bergen van Noord Portugal, op Quinta Rural? Neem dan even de tijd om onderstaand formulier in te vullen. We zien je reactie graag tegemoet!

 • Van wanneer tot wanneer ben je beschikbaar, en voor welke duur?
 • Heb je ervaring en/of kennis van eerder gennoemde werkzaamheden? Of heb je aanvullende ervaring die ook zeer handig is voor Quinta Rural? We horen het graag.
 • Vertel ons iets meer over je motivatie. Waarom vrijwilligerswerk, waarom bij ons. Of in andere woorden, waar ben je naar op zoek? Wat zijn je verwachtingen?
 • Graag horen we of je met eigen kampeermiddel komt (bv. tent of camper) of dat je accommodatie van ons nodig hebt. (in welk geval we eenvoudige Decathlon tentjes beschikbaar hebben, of een grote ruime leeftent welke je mogelijk deelt met andere mensen van ons team).
 • Oftewel, hoe tikt jouw klokje het best? Waar de een het best functioneert in teamverband, kan de ander het best alleen aan de slag. De een ontpopt zich tot een ware gastheer, terwijl de ander vooral achter de schermen floreert. Sommigen zoeken bevestiging, of opbouwende kritiek, terwijl een ander bij de minste geringste opmerking in de stress schiet. Zo hebben we allemaal onze ´EIGEN-(ON)-AARDIGHEDEN. En dat is mooi, zolang we maar weten wat we aan elkaar kunnen hebben (en ook wat niet!). Des te beter kunnen wij inschatten of we samen voor een mooie ervaring kunnen zorgen.
 • Goed om te weten is of je gezond bent van lichaam en geest. Waarom? Wel, stel dat je ons vertelt dat je een zwakke rug hebt, hoofdpijn krijgt bij drukte, of last van een lage suikerspiegel hebt - dan kunnen wij hier rekening mee houden met de werkverdeling. Tenslotte draaien we ´de boel´ samen, een team effort, waarbij we ernaar streven dat we allen doen wat we (aan)kunnen, waar we goed in zijn en wat we leuk vinden. Zo is het ook belangrijk om je geestelijke gesteldheid redelijk te kunnen inschatten. Herstellend van bv. een burn-out, trauma, depressie etc.? Een mooi ´diagnose-stickertje´ gekregen? Vertel het ons. Wij doen niet aan hokjes denken maar houden wel aan helderheid en transparantie. Dat mag je ook van ons verwachten. Alleen zo maken we er een echte win/win ervaring van.
 • Vermoedelijk is dit formulier al het meest uitgebreide vrijwilligersverzoek dat je bent tegengekomen. Mochten we toch iets belangrijks vergeten zijn of heb je nog vragen voor ons, laat het even weten.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIN
Share
Tagged in