Vrijwilliger terrein onderhoud Noord Portugal

Stoere solitaire landwerker
winter / voorjaar 2022

 

Update: vanaf april hebben we weer plek voor iemand. We doen het zelf ook heel graag. Buitenwerken. In de zon, de wind, de mist, de regen, de heldere hemel. Soms een beetje tuttelen (zaaien en planten), regelmatig even flink aanpoten. Geen gedoe aan je hoofd, alleen maar verwondering over hoe goed de natuur in elkaar zit. Blijdschap vanwege de ruimte en vrijheid. Rust en helderheid.

Met 5 hectare ecologisch beheerd terrein is de hulp van een stoere ´landwerker´ altijd mooi meegenomen. Het hoeft niet, maar het kan/mag wel.  We noemen het overigens bewust geen tuinieren – 5 hectare gedegradeerde berg/landbouwgrond/wild in regeneratie is bepaald geen rozenstruikjes snoeien.

Zie jij jezelf al in de buitenlucht, hakken, slepen, bemesten, zagen, scheppen en meer? Hou je ervan om met de elementen te leven, come rain, come sun? Kun je genieten van je eigen gezelschap? Lees dan vooral verder.

Je ´plek´

 

Op een berghelling in natuurgebied Serra da Cabreira, 865 meter hoogte. Volledig in contact met de elementen. Winkels en beperkt openbaar vervoer op 8,5 km. Oneindige wandel en mountainbike mogelijkheden. Dichtstbijzijnde cafeetje/restaurant op 4 km.

Op de quinta hebben we een handjevol honden, paarden, kippen en katten. Een flink uitgebreide boekenkast, fictie en ´how to´ boeken over natuur, regeneratie, sociologie, psychologie, bouwen, landschap, koken, wildpluk, medicinaal etc. Een grote keuken om zelf uit te proberen. Een mountain bike om te lenen. Een uitgebreide informatiemap met alle verborgen watervalletjes, lekkere restaurantjes, mooie plekken, musea etc.

De winter boven op de berg is niet voor iedereen geschikt. Sommige dagen werken we buiten in T-shirt, andere dagen hebben we 3 lagen kleding aan in huis en kun je je maar beter buiten ´warm bewegen´  i.p.v. stil binnenzitten en flink te moeten stoken.
Bovendien is de winter dé periode bij uitstek voor retro- en introspectie. Net als de natuur vertragen we, keren we naar binnen. Minder gasten, meer tijd voor zelf en gezin.
Heel anders dan de ´zeer sociale´zomer: volop gasten en wij zijn heel de dag, elke dag, van ´s morgens tot ´s nachts beschikbaar en zichtbaar.

Je ´werk´

 

Je ´werkt´ 20 uur per week. Je werkuren bepalen we in overleg – rekening houdend met het weer, de ´to do list´ en jouw eigen vrijetijdsplannen.  Bosmaaieren, snoeien en zagen. Brandhout zagen, kloven en stapelen. Watergootjes uithakken. Paardenstal leegscheppen en met de kruiwagen naar de moestuin verrijden. Composteren. Houtwallen maken. Plantgaten scheppen voor bomen en struiken. Etc. Berg op, berg af. In alle weersoorten. Je zult dus fysiek sterk moeten zijn. Geen plek voor prinsjes of prinsesjes.

Hoewel we heus af en toe zij aan zij werken, zul je ook vaak solitair aan de gang zijn. De winter is voor ons een periode dat we ´elk lekker ons eigen ding doen´, tijd aan ons gezin besteden, en alles bijwerken wat in de zomer is blijven liggen.

Je verblijf

 

De ideale persoon is een buitenmens, fysiek en mentaal sterk, met behoefte aan een ´hutje op de hei´ervaring.
In ons geval is het een hutje op de berg. Een back to basic off grid stroleemhuisje. Met kacheltje en een buiten compost toilet. Regulier sanitair op 50 m. Geen tv. Geen wifi.

Je kookt zelf en zorgt voor je eigen brandhout. Wij leveren het stroleemhuisje, stroom, kookgas, warm water, ons terrein en natuurlijk alle info over fijne wandelingen en mooie plekken om te ontdekken.

Glamping eco lodge Norte de Portugal

Wil je meteen reageren?

 

Niet doen!!! Laat het eerst even bezinken. We krijgen de laatste tijd wel erg veel aanvragen van dromers en eigenaren van een roze bril. Soms gaat hier erg veel tijd aan verloren.

  • Vraag je af of je hier écht blij van wordt. Zet de roze bril af. Ben je wel écht een stoer buitenmens? Of zie je jezelf vooral graag zo? Wil je écht graag iets bijdragen aan deze plek? Of ben je vooral op zoek naar een escape, een pauze, een alternatieve vakantie? Kun je goed tegen alleen zijn? Of voel je je dan eenzaam en afgesloten? En wat doe je normalieter als het regent of koud is? Sluit je jezelf dan lekker thuis op, verwarming aan, dekentje op de bank? Of trek je je regenlaarzen en -jas aan en ga je op pad?
  • Ben je eigenlijk wel echt beschikbaar? Wanneer en hoe lang?
  • Heb je al nagedacht over hoe je tot hier komt en bijbehorende kosten? Vliegtuig op Porto? Eigen auto? Trein?

Nog steeds enthousiast? Dan horen we graag meer van jou. Hoe uitgebreider en duidelijker je mail is, hoe beter wij kunnen inschatten of dit de perfecte match is, en we hier allen blij van worden. (Of dat je wellicht beter past bij een andere functie, periode. Of zelfs plek – wellicht bij één van onze bevriende concollega´s in Portugal).

Over ons en onze plek kun je ontzettend veel informatie vinden. Andersom zijn wij voor onze beeldvorming afhankelijk van de informatie die je ons stuurt. Zorg dus a.u.b. dat deze zo volledig mogelijk is.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in