Vrouwenvakantie

Van vrouwen voor vrouwen, géén getut, géén gefrut

vrouwenvakantie portugal

 

Onze ‘vrouwelijke’ helft van de gasten heeft de toon gezet voor dit unieke voorjaarsprogramma.Stuk voor stuk bijzondere, sterke, stoere, lieve en gevoelige vrouwen die duidelijk hebben laten merken wát ze nou precies zo bijzonder vonden aan hun vakantie op Quinta Rural, en wat hierbij de hoogtepunten waren.

Hierbij stond met stip op 1, in 101 bewoordingen: de batterij weer opladen,  tot jezelf komen, tot rust komen, simpel en puur genieten, niets moet en alles mag. Dát is dan ook het uitgangspunt én het doel van deze junivakantie.

“Geen getut, geen gefrut maar gewoon doén en genieten!”

Ken je dat? Er gewoon eens éven uitwillen. Even geen dochter, moeder, partner of collega zijn. Even alles loslaten en weer opladen, denk je verzuchtend, zou niet slecht zijn. Maar dan probeer je het voor te stellen: in je eentje zie je niet echt zitten, met een goede vriendin kan leuk zijn maar je hebt ook geen zin om op elkaars lip te zitten. Dan maar aansluiten bij een groepsreis? Je twijfelt of dat inderdaad wel zo ‘aansluit’. En die vakantie speciaal voor vrouwen? Het programma belooft veel goeds, maar het komt toch allemaal net even te tuttig over.

Daarom vanaf nu jaarlijks minimaal 1 Quinta Rural ‘vrouwenvakantie’, voor de stoere vrouwen onder ons, de sterke vrouwen, de nuchtere vrouwen.. die toe zijn aan puur genieten, aan een goed gesprek, aan rust, aan uitdaging, en wie weet, aan nieuwe inzichten. Geen getut, geen gefrut, beloofd!

collage-2015-12-30Programma

 • Yoga-sessies ‘in the great outdoors’

  Op het terrein van Quinta Rural, met een wijds, rustgevend uitzicht of in de omgeving, bovenop de berg,  naast de kabbelende bergbeek, of bij een heuse waterval.  En of je nu een ‘first-timer’ bent qua yoga of een doorgewinterde yogiïst, zo stijf als een plank of de souplesse van een slangenmens hebt, dit wordt zálig!

 • Stevige wandeling in de bergen

  Natuurlijk, ook met tijd voor een lekkere lunch, een goed gesprek, een duik in het frisse bergwater en het maken van mooie foto’s. Maar toch, niks zo goed als eens stevig doorstappen: de drukte in je hoofd maakt bij de ritmische kadans van je voetstappen als vanzelf plaats voor de ervaring van al je zintuigen. Mooie uitzichten, alles bloeit en geurt, en je lichaam wordt weer eens goed wakker.

 • Erkende massage

  Onze massagetherapeute heeft zich jarenlang in verscheidene massagetechnieken verdiept (waaronder 7 jaar in India) en werkt ook op energetisch niveau. Een lekker lange massage die eeuwig mag duren.

 • Bezoek wijnboerderij

  Bezoek aan wijnboerderij, uiteraard met uitleg, rondleiding, proeven (!!) en wandeling door de wijngaarden. Proeven best als laatste.

 • Reiki

  Of je er zelf nu 100% achter staat of het ietwat bedenkelijk afdoet als ‘zweverig’ , tóch doet reiki iets voor je.
  Je ervaart namelijk een zeer diepe ontspanning in het lichaam met het gevolg dat lichaam en geest weer in balans komen.

 • Zwemmen in natuurlijk berg- en bronwater

  Waarom? Omdat het, naast heerlijk verfrissend en gezond, ook nog eens gewoon ouderwets leuk is. Weg met de blauwbetegelde chloor-zwembaden met anti-slipvloer en waterverwarming. Klauter over de oeroude granieten stenen, duik in het gezonde, natuurlijke water, laat je schouders masseren door de waterval, en ga liggen mijmeren op het gras, in het verwarmende zonnetje.

 • Stiltewandeling

  Ssssst!!!

 • Gezamelijke maaltijden & koken

  Moet dat? Nee, naturlijk niet. Het staat je altijd vrij om zelf in je eigen accommodatie te koken of op restaurant te gaan.
  Heb je er wel zin in, dan ben je van harte welkom in de adega-keuken, bij de barcecue en natuurlijk aan de lange boeren eettafels op het terras.

 • Op bezoek bij Luisa in authentiek herdersdorpje Uz.. of hoe het ook anders kan

  Graag laat ik jullie kennismaken met een goede vriendin van me, Luisa. En haar authentieke leven in het afgelegen herdersdorpje Uz.  Nog zo’n lieve, sterke, no-nonsense dame.

 • Tijd voor jezelf

  Moet dat? Já!! Natuurlijk neem je ook tijd voor jezelf. Met een boek in de hangmat, of tijdens een radicale buitensport activiteit, dat is geheel aan jou. Wij staan je graag bij met raad& daad en goede tips.

 • Eventueel verlenging

  Al dan niet in combinatie met een city trip (guimaraes, porto, braga, barcelos) of een activiteit (bv. paardrijden, zwemmen met paarden, 4×4 rijden)

 

 

Meer info:

Data: jaarlijks in juni en/of september. De exacte data zijn nog niet gekozen, dat laten we aan jullie over. De eerste reservering bepaalt de data (en dan wordt dit ook hier vermeld) of we kiezen in overleg. Doorgang bij minimaal 4 personen. Maximaal 12 p.  Uiteraard kun je ook als groep boeken op basis van jullie eigen gewenste data. Dit is mogelijk vanaf 4 personen en enkel in de maanden mei, juni, september en oktober.
Duur: 6 dagen, 5 nachten.
Accommodatie: Mountain Lodge, Boerenleeftent, eco-lodge of camping

 

Hoe kun je reserveren?

Ga naar onze reserveringspagina en kies je gewenste accommodatie en de data van je verblijf.  Selecteer het aantal personen, klik op de add-on ´Vrouwenvakantie´ en klik op reserveren. Je krijgt nu de totaalprijs te zien en kunt opnieuw op reserveren klikken.

Ben je bereid om je accommodatie met iemand te delen (en dus ook de accommodatiekosten), geef dit dan even aan bij reservering. Zodra een andere deelneemster ook graag de acccommodatie deelt, voegen we jullie reservering samen en krijg je tot wel 40% van de accommodatiekosten als korting.

 

 

Tarieven zijn inclusief:
• 6 dagen, 5 overnachtingen accommodatie
• half tot heel pension (ontbijt, lunchpakket/verzorgde lunch, aankomstdiner (excl. drankjes tijdens de maaltijd) en ingrediënten om gezamelijk in de adega, bij de barbecue of juist rustig in je eigen tent te koken)
• ALLE activiteiten

Tarieven zijn exclusief:

 • heen- en terugreis (ticket & transfer)
 • vervoer (we kunnen eventueel samen een taxi nemen en de kosten delen)
 •  persoonlijke bestedingen
 •  persoonlijke verzekeringen (bv. annuleringsverzekering, reisverzekering of ongevallen-)

Ook op dit verblijf zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • LinkedIN
Share