';

Women only vakantie: 20-24 juni & 12-16 september 2022

Omdat je jezelf best wel eens iets mag gunnen...

Unieke vrouwenvakantie in de bergen van Noord Portugal

Een 5 – daagse relaxte vrouwenvakantie;  géén getut, géén gefrut. Stoer en lief. Puur natuur.

 

 

Iedere jaar in juni en september organiseren we op Quinta Rural een vijfdaagse  ´soort van´ women only vakantie. Een vakantie in de bergen van Portugal, volop natuur, ontspanning, simpelheid en authenticiteit. Deze keer eens niet met familie, lief, man of kroost, maar stoer in je eentje of gezellig met je vriendin(nen). Alle tijd en ruimte om te genieten is er, je wordt volledig ontzorgd en vrijheid staat voorop!

 

20-24 juni  &  12-16 september 2022

Een ´soort van georganiseerde’ women only vakantie in Portugal

 

Vrouwenvakanties of vrouwvriendelijke vakanties, ze worden steeds populairder. Logisch, want soms wil je er gewoon even helemáál uit! Even geen dochter, moeder, partner of collega zijn. Tijd voor jezelf, om te zijn wie je altijd al was, maar waar je de laatste tijd opmerkelijk weinig aan toe komt. Even loslaten en de boel de boel laten, je koffers pakken, en onbezorgd en goed verzorgd je batterij weer opladen. Een excuus heb je niet nodig; onderzoek na onderzoek toont aan dat je bij terugkomst, een betere moeder, partner, dochter etc. zult zijn.

Maar dan probeer je het voor te stellen: in je eentje zie je niet echt zitten, met een goede vriendin kan leuk zijn maar je hebt ook geen zin om op elkaars lip te zitten. Dan maar aansluiten bij een groepsreis? Je twijfelt of dat inderdaad wel zo ‘aansluit’. En die vakantie speciaal voor vrouwen? Het programma belooft veel goeds, maar het komt toch allemaal net even te tuttig over, je krijgt er bijna de kriebels van.

Daarom vanaf nu jaarlijks 2 x een  Quinta Rural ‘vrouwenvakantie’, voor de stoere vrouwen onder ons, de sterke vrouwen, de nuchtere vrouwen.. die toe zijn aan puur genieten, aan een goed gesprek, aan rust, aan uitdaging, en wie weet, aan nieuwe inzichten. Geen getut, geen gefrut, en geen verplichtingen,  beloofd!

We nemen jullie op sleeptouw naar ´Natascha´s beste plekjes´ in de bergen

 

´Ooit ben ik hier als vrouw alleen gestart met een langverlaten boerderij en overwoekerd, onvruchtbaar terrein. Ondertussen ben ik nu naast campingeigenaar/boerin/gastvrouw/klusser/tuinvrouw/poetsvrouw/vertaler/websitebouwer/marketeer/tekstschrijver/kok/huisontwerper/dierenverzorger/administratie-miep …..ook partner van Timo en mama van Tiago. Meer te doen dan een dag uren heeft dus. De gedachte aan ´iets voor mezelf doen´ alleen al bezorgt me een knagend (schuld)gevoel.
En toch…af en toe móet ik gewoon even ontsnappen..guilty pleasures & precious moments hebben.  In stilte genietend van het uitzicht, in goed gezelschap een stevige wandeling door de bergen, een hartverwarmende ontvangst van lokale vrienden of kennissen, een stiekeme duik in het frisse bergwater, de tijd vergeten in het zonnetje. En héél soms, gun ik mezelf een lange massage, een uitgebreide Portugese lunch en een goed boek. Heerlijk!!! 

Al deze ´gestolen´ feel good momenten en -plekken die telkens weer in een mum van tijd je hoofd leegmaken en je batterij weer opladen, je gedachten weer helder maken en een glimlach op je gezicht toveren,  hebben we nu voor jullie gebundeld in een week lang genieten!´

Verblijf in een back to basic boeren glamping tent

 

of in een stoere mountain lodge

Deze womens only vrouwenvakantie is standaard met verblijf in een privé boerenleeftent. Een praktisch ingerichte, ruime tent op een houten platform, helemaal voor jou alleen.  Je 2-persoonsbed is bij aankomst al voor je opgemaakt, het flesje wijn staat al koud, de gemalen koffie staat al naast de fluitketel voor je eerste kopje koffie ´s morgens en …. je hoeft met niemand rekening te houden, heerlijk toch?!

Verblijf in één van onze andere accommodaties is tegen bijbetaling natuurlijk ook mogelijk. Op ´onze berg´ vind je naast onze ingerichte boerenleeftenten, namelijk ook nog  4 ruime kampeerplekken,  een uniek stroleemhuisje en 3 zeer comfortabele luxe rondstam huisjes.  Duurzame camping en glamping, van back to basic tot stoere luxe.    Welk verblijf je ook kiest, je bent gegarandeerd van een prachtig uitzicht, rust, ruimte en privacy.

Een soort van een programma

 

In vrijheid ontspan je het beste. Dus… geen verplichte activiteiten die je móet doorlopen, maar een hoop fijne, leuke, in- of ontspannende ervaringen waaraan je kunt deelnemen. En ook daarbij houden we geen strak schema aan. De vertrektijd spreken we af en verder doen we waar we zin in hebben. Blijven we op wandeling ´te´ lang plakken bij het meertje en de watervalletjes? Dan korten we de wandeling toch gewoon in? Of gaan nog even lunchen bij Maria. Of vervolgen de wandeling maar laten ons ergens ophalen. We gaan dus gewoon doen waar we zin in hebben!!!

De vijfdaagse vrouwenvakantie in Noord Portugal bestaat uit 4 overnachtingen en 3 activiteitendagen. Je zorgt dat je een beetje op tijd aan kunt komen, zodat je al meteen op je eerste dag alle tijd hebt om te genieten. Van het zonnetje, de rust, de ruimte, het uitzicht .. en een eerste goede maaltijd natuurlijk. Op de vertrekdag nuttigen we op ons gemak ons laatste ontbijt, uiteraard weer heerlijk buiten op het terras.
Lees snel verder om te ontdekken wat ik zoal voor jullie in petto heb.

Wandelen, mijmeren en zwemmen in de natuur

 

wandelen in de bergen van Noord Portugal

Natuurlijk, ook met tijd voor een lekkere lunch, een goed gesprek, een duik in het frisse bergwater en het maken van mooie foto’s. Maar toch, niks zo goed als eens stevig doorstappen: de drukte in je hoofd maakt bij de ritmische kadans van je voetstappen als vanzelf plaats voor de ervaring van al je zintuigen. Mooie uitzichten, alles bloeit en geurt, en je lichaam wordt weer eens goed wakker.

Zwemmen in natuurlijk berg- en bronwater

Waarom? Omdat het, naast heerlijk verfrissend en gezond, ook nog eens gewoon ouderwets leuk is. Weg met de blauwbetegelde chloor-zwembaden met anti-slipvloer en waterverwarming. Klauter over de oeroude granieten stenen, duik in het gezonde, natuurlijke water, laat je schouders masseren door de waterval, en ga liggen mijmeren op het gras, in het verwarmende zonnetje.

Yoga, massage, reiki en me-time

Vakantie met Yoga ‘in the great outdoors’

Op het terrein van Quinta Rural, met een wijds, rustgevend uitzicht of in de omgeving, bovenop de berg,  naast de kabbelende bergbeek, of bij een heuse waterval.  En of je nu een ‘first-timer’ bent qua yoga of een doorgewinterde yogiïst, zo stijf als een plank of de souplesse van een slangenmens hebt, dit wordt zálig!

 

Erkende massage / cranio-sacrale therapie / reiki

Onze massagetherapeute heeft zich jarenlang in verscheidene massagetechnieken verdiept (waaronder 7 jaar in India) en werkt ook op energetisch niveau. Een lekker lange massage die eeuwig mag duren.
Of je gaat voor reiki. Of je er zelf nu 100% achter staat of het ietwat bedenkelijk afdoet als ‘zweverig’ , tóch doet reiki iets voor je. Je ervaart namelijk een zeer diepe ontspanning in het lichaam met het gevolg dat lichaam en geest weer in balans komen.

 

Tijd voor jezelf

Moet dat? Já!! Natuurlijk neem je ook tijd voor jezelf. Met een boek in de hangmat, of tijdens een radicale buitensport activiteit, dat is geheel aan jou. Wij staan je graag bij met raad& daad en goede tips.

Een vleugje ´coleur local´

het authentieke bergleven van Noord Portugal ontdekken

 

Terwijl we op pad zijn, zullen we zeker ook een beetje van de colour local meepikken.  Graag laat ik jullie kennismaken met een goede vriendin van me, Luisa. En haar authentieke leven in het afgelegen herdersdorpje Uz.  Nog zo’n lieve, sterke, no-nonsense dame.
Of gaan we samen een stevige Portugese werkmanslunch nuttigen. Even struinen op de wekelijkse markt. Uiteraard geldt ook hier weer, alles in overleg.

Gezamelijke maaltijden & keuvelen in de keuken

 

Voor de avondmaaltijden zijn alle verse ingredienten aanwezig om een lekkere Portugese maaltijd – aangepast aan onze smaakpapillen –  op tafel te zetten.  We nodigen jullie graag uit voor een handje hulp in de keuken. Nou ja, keuken ..  die tomaten kun je net zo goed buiten op het terras schillen, in het zonnetje.  Vele handen maken licht werk .En ondertussen leer je ook nog eens een typische Portugese maaltijd te bereiden.
Moet dat? Nee, naturlijk niet. Het staat je altijd vrij om zelf in je eigen accommodatie te koken of op restaurant te gaan. We hebben allemaal onze eigen mate van behoefte aan persoonlijke tijd en ruimte.
Heb je er wel zin in, dan ben je van harte welkom in de adega-keuken, bij de barbecue en natuurlijk aan de lange boeren eettafels op het terras.

Tarieven en reserveren van je womens only vrouwenvakantie

 

Deze relaxte 5-daagse vrouwvriendelijke natuurvakantie kost 689 euro p.p.  op basis van een 2-persoonsbezetting van een boerenleeftent / stroleemhuisje of een 3-persoonsbezetting van een Mountain Lodge.  Privé-accommodatie mogelijk tegen bijbetaling. 

We hebben er bewust voor gekozen dit programma kleinschalig te houden: minimaal 3 accommodaties en maximaal 12 deelneemsters.
Je kunt je aanmelden door een mailtje naar ons te sturen met: de aankomst en vertrekdata (zodat wij weten of je aan de juni of de september editie deelneemt, en of je eventueel langer op Quinta Rural wil verblijven).  Je volledige naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en het mailadres.
Je reservering is pas definitief nadat de aanbetaling van 50% ontvangen is. Het restant dient 1 maand voor de aankomstdatum te worden voldaan.

Prijs is inclusief:

 • 5 dagen, 4 overnachtingen
 •  verblijf in een privé boerenleeftent
 • inclusief beddengoed (opgemaakte bedden)
 • flesje wijn in de koelkast
 • handdoeken
 • theedoek, vaatdoek
 • toiletpapier
 • ecologische zeep
 • 4 x avondmaaltijd (gezamelijk koken & lokaal restaurant)
 • 4 x ontbijt (incl. koffie, thee, melk, sap)
 • 3 x lunch (zelf voorbereiden tijdens ontbijt)
 • 3 activiteitendagen
 • 1 yoga sessie
 • 1 massage sessie
 • vervoer tijdens je verblijf

Prijs is exclusief:

 • vliegticket
 • transfer vliegveld – quinta rural ( en terug). Transfer kost ongeveer 100 euro per taxi. Kosten kunnen door meerdere deelnemers gedeeld worden.
 •  drankjes tijdens de maaltijden en andere persoonlijke bestedingen
 •  persoonlijke verzekeringen (bv. annuleringsverzekering, reisverzekering of ongevallen-)

Ook op dit verblijf zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Corona – het ziet ernaar uit dat we voorlopig nog wel met allerlei corona maatregelen opgescheept zitten. Eens hierboven bij ons op de berg, lijkt het een ver-van-je-bed show, iets van een andere wereld. De stadse wereld. Zeker met alle ruimte en outdoor mogelijkheden die we hier hebben. Stel nu dat we de enorme pech hebben dat er ten tijde van de vrouwenvakantie een reisverbod zou worden uitgevaardigd voor het gebied waar wij zitten (district Braga), dan nemen we contact met jullie op. En zoeken we gezamenlijk naar een alternatieve datum. Lukt dat niet, dan krijg je een voucher ter waarde van het betaalde bedrag welke je later ook voor een ´gewone´ vakantie kunt inzetten.  Wil je zelf annuleren, dan gelden de algemene voorwaarden.

Wat andere corona maatregelen betreft, zoals social distancing en maximale groepsgroottes –  die houden we op een relaxte en nuchtere manier in acht. We hebben alle ruimte en die gebruiken we ook.

 

Groepen en / of andere data

 

Zie je deze vrouwenvakantie helemaal zitten maar ervaar je dit het liefste wél met je vriendinnen, dochters, buurvrouwen, dochters of nichtjes? En worden zij ook helemaal enthousiast bij de gedachte?
Maar komt de data jullie niet uit? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden. Minimaal 3 accommodaties.

Contact

Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIN
Share
Tagged in