Women only vakantie

Women only vakantie in de bergen van Noord Portugal

Een licht stoere vrouwenvakantie;  géén getut, géén gefrut

 

Iedere jaar in juni en september organiseren we op Quinta Rural ´een soort van women only vakantie´. Een vakantie in de bergen van Portugal, volop natuur, ontspanning, simpelheid en authenticiteit. Deze keer eens niet met familie, lief, man of kroost, maar stoer in je eentje of gezellig met je vriendin(nen). Alle tijd en ruimte om te genieten is er, je wordt volledig ontzorgd en vrijheid staat voorop!

 

half juni & half september 2020
(overige data in overleg vanaf 6 pers.)

Een ´soort van georganiseerde’ women only vakantie in Portugal

 

Vrouwenvakanties of vrouwvriendelijke vakanties, ze worden steeds populairder. Logisch, want soms wil je er gewoon even helemáál uit! Even geen dochter, moeder, partner of collega zijn. Tijd voor jezelf, om te zijn wie je altijd al was, maar waar je de laatste tijd opmerkelijk weinig aan toe komt. Even loslaten en de boel de boel laten, je koffers pakken, en onbezorgd en goed verzorgd je batterij weer opladen. Een excuus heb je niet nodig; onderzoek na onderzoek toont aan dat je bij terugkomst, een betere moeder, partner, dochter etc. zult zijn.

Maar dan probeer je het voor te stellen: in je eentje zie je niet echt zitten, met een goede vriendin kan leuk zijn maar je hebt ook geen zin om op elkaars lip te zitten. Dan maar aansluiten bij een groepsreis? Je twijfelt of dat inderdaad wel zo ‘aansluit’. En die vakantie speciaal voor vrouwen? Het programma belooft veel goeds, maar het komt toch allemaal net even te tuttig over, je krijgt er bijna de kriebels van.

Daarom vanaf nu jaarlijks 2 x een  Quinta Rural ‘vrouwenvakantie’, voor de stoere vrouwen onder ons, de sterke vrouwen, de nuchtere vrouwen.. die toe zijn aan puur genieten, aan een goed gesprek, aan rust, aan uitdaging, en wie weet, aan nieuwe inzichten. Geen getut, geen gefrut, en geen verplichtingen,  beloofd!

We nemen jullie op sleeptouw naar ´Natascha´s beste plekjes´ in de bergen

 

´Ooit ben ik hier als vrouw alleen gestart met een langverlaten boerderij en overwoekerd, onvruchtbaar terrein. Ondertussen ben ik nu naast campingeigenaar/boerin/gastvrouw/klusser/tuinvrouw/poetsvrouw/vertaler/websitebouwer/marketeer/tekstschrijver/kok/huisontwerper/dierenverzorger/administratie-miep …..ook partner van Timo en mama van Tiago. Meer te doen dan een dag uren heeft dus. De gedachte aan ´iets voor mezelf doen´ alleen al bezorgt me een knagend (schuld)gevoel.
En toch…af en toe móet ik gewoon even ontsnappen..guilty pleasures & precious moments hebben.  In stilte genietend van het uitzicht, in goed gezelschap een stevige wandeling door de bergen, een hartverwarmende ontvangst van lokale vrienden of kennissen, een stiekeme duik in het frisse bergwater, de tijd vergeten in het zonnetje. En héél soms, gun ik mezelf een lange massage, een uitgebreide Portugese lunch en een goed boek. Heerlijk!!! 

Al deze ´gestolen´ feel good momenten en -plekken die telkens weer in een mum van tijd je hoofd leegmaken en je batterij weer opladen, je gedachten weer helder maken en een glimlach op je gezicht toveren,  hebben we nu voor jullie gebundeld in een week lang genieten!´

Natuurcamping, back to basic glamping, eco-lodge of mountain lodge?

Op ´onze berg´ vind je verspreid over 2,5 hectare zowel ruime kampeerplekken,  ingerichte boerenleeftenten, een uniek stroleemhuisje als 3 zeer comfortabele luxe rondstam huisjes.  Duurzame camping en glamping, van back to basic tot stoere luxe. Welk verblijf je ook kiest, je bent gegarandeerd van een prachtig uitzicht, rust, ruimte en privacy.

Een soort van een programma

 

In vrijheid ontspan je het beste. Dus… geen verplichte activiteiten die je móet doorlopen, maar een hoop fijne, leuke, in- of ontspannende ervaringen waaraan je kunt deelnemen. En ook daarbij houden we geen strak schema aan. De vertrektijd spreken we af en verder doen we waar we zin in hebben. Blijven we op wandeling ´te´ lang plakken bij het meertje en de watervalletjes? Dan korten we de wandeling toch gewoon in? Of gaan nog even lunchen bij Maria. Of vervolgen de wandeling maar laten ons ergens ophalen. We gaan dus gewoon doen waar we zin in hebben!!!

Wandelen, mijmeren en zwemmen in de natuur

 

wandelen in de bergen van Noord Portugal

Natuurlijk, ook met tijd voor een lekkere lunch, een goed gesprek, een duik in het frisse bergwater en het maken van mooie foto’s. Maar toch, niks zo goed als eens stevig doorstappen: de drukte in je hoofd maakt bij de ritmische kadans van je voetstappen als vanzelf plaats voor de ervaring van al je zintuigen. Mooie uitzichten, alles bloeit en geurt, en je lichaam wordt weer eens goed wakker.

Zwemmen in natuurlijk berg- en bronwater

Waarom? Omdat het, naast heerlijk verfrissend en gezond, ook nog eens gewoon ouderwets leuk is. Weg met de blauwbetegelde chloor-zwembaden met anti-slipvloer en waterverwarming. Klauter over de oeroude granieten stenen, duik in het gezonde, natuurlijke water, laat je schouders masseren door de waterval, en ga liggen mijmeren op het gras, in het verwarmende zonnetje.

Stiltewandeling

 

 

 

tot rust komen op een relax-vakantie

3 x Yoga-sessie ‘in the great outdoors’

Op het terrein van Quinta Rural, met een wijds, rustgevend uitzicht of in de omgeving, bovenop de berg,  naast de kabbelende bergbeek, of bij een heuse waterval.  En of je nu een ‘first-timer’ bent qua yoga of een doorgewinterde yogiïst, zo stijf als een plank of de souplesse van een slangenmens hebt, dit wordt zálig!

1 x erkende massage en/of cranio-sacrale therapie

Onze massagetherapeute heeft zich jarenlang in verscheidene massagetechnieken verdiept (waaronder 7 jaar in India) en werkt ook op energetisch niveau. Een lekker lange massage die eeuwig mag duren.

1 x Reiki

Of je er zelf nu 100% achter staat of het ietwat bedenkelijk afdoet als ‘zweverig’ , tóch doet reiki iets voor je. Je ervaart namelijk een zeer diepe ontspanning in het lichaam met het gevolg dat lichaam en geest weer in balans komen.

Tijd voor jezelf

Moet dat? Já!! Natuurlijk neem je ook tijd voor jezelf. Met een boek in de hangmat, of tijdens een radicale buitensport activiteit, dat is geheel aan jou. Wij staan je graag bij met raad& daad en goede tips.

het authentieke bergleven van Noord Portugal ontdekken

 

Bezoek wijnboerderij

Bezoek aan wijnboerderij, uiteraard met uitleg, rondleiding, proeven (!!) en wandeling door de wijngaarden. Proeven best als laatste.

Op bezoek bij Luisa in authentiek herdersdorpje Uz

Graag laat ik jullie kennismaken met een goede vriendin van me, Luisa. En haar authentieke leven in het afgelegen herdersdorpje Uz.  Nog zo’n lieve, sterke, no-nonsense dame.

Gezamelijke maaltijden & koken

Moet dat? Nee, naturlijk niet. Het staat je altijd vrij om zelf in je eigen accommodatie te koken of op restaurant te gaan.
Heb je er wel zin in, dan ben je van harte welkom in de adega-keuken, bij de barcecue en natuurlijk aan de lange boeren eettafels op het terras.

Eventueel verlenging

Al dan niet in combinatie met een city trip (guimaraes, porto, braga, barcelos) of een activiteit (bv. paardrijden, zwemmen met paarden, 4×4 rijden)

 

 

Hoe kun je reserveren?

Ga naar onze reserveringspagina en kies je gewenste accommodatie en de data van je verblijf.  Selecteer het aantal personen, klik op de add-on ´Vrouwenvakantie´ en klik op reserveren. Je krijgt nu de totaalprijs te zien en kunt opnieuw op reserveren klikken.

Ben je bereid om je accommodatie met iemand te delen (en dus ook de accommodatiekosten), geef dit dan even aan bij reservering. Zodra een andere deelneemster ook graag de acccommodatie deelt, voegen we jullie reservering samen en krijg je tot wel 40% van de accommodatiekosten als korting.

 

Meer info:

Data: jaarlijks in juni en/of september. De exacte data zijn nog niet gekozen, dat laten we aan jullie over. De eerste reservering bepaalt de data (en dan wordt dit ook hier vermeld) of we kiezen in overleg. Doorgang bij minimaal 4 personen. Maximaal 12 p.  Uiteraard kun je ook als groep boeken op basis van jullie eigen gewenste data. Dit is mogelijk vanaf 4 personen en enkel in de maanden mei, juni, september en oktober.
Duur: 6 dagen, 5 nachten.
Accommodatie: Mountain Lodge, Boerenleeftent, eco-lodge of camping

 

 

 

Tarieven zijn inclusief:

• 6 dagen, 5 overnachtingen accommodatie
• half tot heel pension (ontbijt, lunchpakket/verzorgde lunch, aankomstdiner (excl. drankjes tijdens de maaltijd) en ingrediënten om gezamelijk in de adega, bij de barbecue of juist rustig in je eigen tent te koken)
• ALLE activiteiten

 

Tarieven zijn exclusief:

  • heen- en terugreis (ticket & transfer)
  • vervoer (we kunnen eventueel samen een taxi nemen en de kosten delen)
  •  persoonlijke bestedingen
  •  persoonlijke verzekeringen (bv. annuleringsverzekering, reisverzekering of ongevallen-)

Ook op dit verblijf zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share