Wandelen in Noord Portugal

Wandelvakantie Noord Portugal

Verborgen in het hart van de Minho, Noord-Portugal, ligt de Serra da Cabreira met haar wonderschone natuur. De Serra vormt de poort naar het harde, eerlijke bergleven en het authentieke Portugal. Quinta Rural, vlakbij het oude herdersplaatsje Juguelhe, is een perfecte uitvalbasis om niet alleen de Serra da Cabreira maar ook de natuurparken van de Peneda de Geres en de Alvao te ontdekken. Niet alleen vanwege de prachtige natuur en de middeleeuws aandoende dorpjes maar ook vanwege de ligging (865meter hoogte, dus aangename temperaturen voor buitensporten).

Een fantastisch wandelparadijs met meer dan 25 uitgestippelde wandeltochten. (En dan tellen we niet eens de wandelingen van de Geres en de Alvao !) Je kunt natuurlijk ook heerlijk op eigen houtje dwalen. Wie denkt dat wandelen saai is, zal na één van deze avontuurlijke routes zeker van het tegendeel overtuigd raken!
De routes verschillen in lengte, stijgingspercentage en niveau. Zo is er voor jong en oud een geschikte route te vinden.  Fervente wandelaars moeten zeker ook eens ons aanbod van groepswandelvakanties bekijken. We hebben ook een speciaal wandelprogramma voor ouders met kinderen (vanaf 8 jaar. Lees ook eens onze tips over wandelen met kinderen)

Wandelen in de Serra da Cabreira

Quinta Rural is gelegen op de grens van twee werelden:
Enerzijds het lagergelegen charmante Tamega wijndal, anderzijds de ruige puurheid van de bergen ´Serra da Cabreira´.

Walking here often means leaving the beaten path and exploring new ways, finding those hidden gems we keep talking about.  The rural and mountain areas are well tucked away from mass tourism, thus lacking the general ‘touristic facilities & logistics’.

wanderlust = wonderlust

Tijdens de wandelingen wordt je getrakteerd op een beetje van alles:
Ongerepte natuur met magnifieke vergezichten, indrukwekkende kloven, manueel bewerkt boerenlandschap en heel veel groen. Je ziet er nog wilde dieren, zoals paarden, roofvogels en zelfs wolven. Je loopt over oude ossenkar- en Romeinse paden, langs eeuwenoude waterbevloeiingskanalen (levadas), watermolentjes en bergrivieren..en leert dit adembenemend gebied van binnenuit kennen!

Hou er rekening mee dat wandelen in de bergen meer van je conditie vergt dan het gemiddelde Nederlandse bospad. Start daarom met een korte wandeling en bouw het zo naar je eigen kunnen op.
Kijk bij de inschatting van de tijd die je erover doet, ook naar je behoeftes: doe je het liefst lekker rustig aan, met ruim de tijd om te pauzeren, eten, drinken, mijmeren, fotograferen, ontdekken, spelen of zwemmen? Of wil je als een ware kilometervreter aan je conditie werken en zo ver mogelijk komen?

De meeste wandelingen zijn, zeker in het laagseizoen, ook mogelijk met lokale gids. Ofwel wijzelf, Nederlands sprekend, ofwel erkende Portugese gidsen, tevens Engels sprekend.
Sommige wandelingen zijn enkel als dagvullend programma mogelijk, met gids en heerlijk uitgebreide lunch, op zijn Portugees.

hiking trails mapped

each guest receives a detailed hiking map. Full of trails, maps, area info, and ‘good to knows’

family hiking

playful and adventurous trails for keep hiking fun for the entire family

off track hiking adventures

our detailed military maps will help you find your way if you’re ready to leave the beaten track

baby & toddler friendly

 baby and toddler carriers and strawlers at your disposal

 organised hiking holidays

because sometimes it’s just more fun to share your adventure with like-minded

 couples & solo-travelers

Stel je ideale wandelvakantie in Portugal zelf samen

Met Quinta Rural als vakantie adres, kun je je eigen individuele wandelvakantie in Noord Portugal samenstellen. In overleg met ons kiezen jullie de routes, de accommodaties en de mate van catering en services: van self-catering tot volpension, van eigen vervoer tot transfer.

Wat je ook kiest, terug van wandeling kom je hier heerlijk ‘thuis’. Op Quinta Rural kun je genieten van ‘ back to basic at its best’ zoals het een natuurcamping betaamt. Geen overbodige luxe maar wel goede faciliteiten,  prachtige natuur, gastvrijheid, rust en een ongedwongen sfeer. Kortom; genieten van de vrijheid en de natuur in het trage ritme van het Portugese platteland.

Als je liever in gezelschap wandelt, kun je ook deelnemen aan onze groepwandelvakanties.

en als je dan eindelijk toch eens uitgewandeld bent….?
dan valt er nog steeds veel moois te ontdekken