';

yoga vakantie ´Into the Wild´ Portugal

´Into the Wild´ Yoga vakantie Portugal

4 Elements Mountain  Yoga & Hike

 

Eigenzinnige, aardse & inspirerende Wandel/Yoga Retreat in de bergen van Noord Portugal.

data voor 2024 volgen binnenkort

 

Ons ´4 Elements Mountain  Yoga & Hike´ (het beestje moet een naam hebben) is nét een tikkeltje anders. Hier zul je geen zijden handschoentjes, volop pampering, Ibiza sfeer of BoHo chique decoratie vinden. Geen strakke yoga studio gevuld met India stijl kussentjes of kekke outfits.

Met Yoga & Hike trekken we naar buiten. Laten we het ´zachte comfort´los en geven we ons over aan de elementen. Op een aardse manier. Dompelen we ons onder in de natuur. Voelen en ervaren we de warmte van de zon, de verfrissing van de wind, de hitte van het vuur, de koude van het bergwater. Rollen we ons yoga matje uit waar de natuur ons lokt. Mediteer je op je zelfgekozen zonverwarmde rots, oergesteende. Op oude mystieke plekken naast resten van keltische rituelen. Bij het geruis van een waterval. Of het getinkel van de koeienbellen in de verte.

We zitten op 865 meter hoogte met – volgens ons en eerdere gasten – één van de mooiste, wijdste en verste uitzichten. Omgeven door puur natuur. Zonder buren. Op 5 hectare eigen terrein.

Wil je weten of deze 8-daagse puur natuur yoga vakantie bij jou past?

 

Bij deze yoga retreat is yoga simpelweg een middel, niet het doel. Het ware doel is dat je een fantastische vakantie hebt, waarbij je enerzijds volledig tot rust komt, en anderzijds weer flink oplaadt. Door de setting, rauw en ruig enerzijds, comfortabel en oogstrelend anderzijds, kun je eigenlijk niet anders dan contact maken. Aarden. Verbinden, met de natuur, met jezelf. Met jouw natuur.

We hebben geen strak programma maar nemen samen de tijd om te komen waar we moeten zijn. Met goed eten, prachtige wandelingen, unieke paradijselijke plekjes, goed gezelschap, no nonse, met veel yoga en veel natuur. Aangevuld met ruimte, vrijheid, lekker muziekje, knuffelhonden en -paarden, een vuurkring, goed gevulde boekenkast en .. tijd voor jezelf. Op een supermooie plek!

 

Even voorstellen: je gidsen

 

 1. De Berg.
  Je hoeft niet eens te kunnen mediteren. Gewoon zitten en in het verre niets staren en het begint. Op de berg verstillen je gedachtes als vanzelf.  Op een hele simpele, verhelderende manier. Met ruimte voor je gedachtestorm om even vrij te woeden, het begin van loslaten. Je hoofd ordent, en gooit al een deel weg waar je niks aan hebt. En dan, ineens, is er ruimte. Ga je over naar mijmeren. En eindig je in stilte.
  Geen goeroe, instructeur, meester of coach hoeft daarbij aan te pas te komen. De plek, de natuur, het uitzicht, de elementen zijn eigenlijk je ware begeleider.
 2. De Yoga-gids
  Yoga lessen en begeleiding krijg je van Nora, onze ´in house yoga juf´. Een stoer, warm, sprankelend, diep invoelend maar zeer nuchter, leuk en oprecht mens.
  De yoga sessies vinden afwisselend op en rond het uitgestrekte Quinta Rural terrein plaats, als op prachtige natuurlocaties in de omgeving.
 3. De Wandelgidsen
  Natascha gidst je langs de leukste paden naar de mooiste plekjes. The best of, qua wandelingen en verstopte paradijsjes.  Wie benieuwd is naar de lokale flora en fauna, of tradities en gebruiken, vraag maar raak. Natascha vertelt er graag over.
  Aan die idyllische plekjes gaan we natuurlijk niet zo maar voorbij. Daar waar het kan, nemen we wederom ruim de tijd. Voor een frisse duik in natuurwater. Om zon ´te snoepen´. Voor een gezonde lunch. En.. voor een unieke in de natuur ondergedompelde yoga ervaring!
 4. De Muziek-gidsen
  Muziek maakt wat los in een mens. Het kan ons vervullen met gevoelens blijdschap, vrolijkheid, saamhorigheid, motivatie maar ook melancholie, rouw en verdriet.  Een beetje akoestische live muziek hoort er daarom ook bij. De exacte invulling staat nog niet vast maar zoals het er nu naar uitziet zal de Frans/Spaans/Portugese zangeres Elya een avondje bij het kampvuur met haar gitaar voor mooie klanken zorgen.
  En krijgen we ´een soort van´ percursie les van Silvio, met handgemaakte Braziliaanse instrumenten, op Capoeira stijl.
 5. De dieren
  Stel jezelf eens voor met… Een kip aaiend in de hangmat. Knuffelend met de honden of starend naar paarden. Luisterend naar de zang van de vogels, het getjirp van de krekels, het gezoem van de bijen of de koeienbellen in de verte. Misschien de ´heksachtige´ krijs van de vos, of de huilende roep van een wolf in de verte. Je verwonderend over de vele vlinders, sprinkhanen, hagedissen en lieveheeresbeestjes. Dieren krijg je er hier gratis bij, in alle vormen en maten.
 6. De zon, de maan en de sterren.
  Vrij vroeg in de ochtend gloort de zon al over ons terrein. En houdt dit helemaal tot aan het einde van de dag vol: als wij haar weer onder kunnen zien gaan. Aan prana geen tekort.
  Bij heldere nachten – en die zijn er veel – kun je volop van de sterrenhemel genieten. Op en rond het terrein hebben we geen verlichting – geen enkele ´lichtvervuiling´dus. Oneindig veel fonkelende sterren en complete melkwegstelsel.
  Uiteraard gaan we ook een nachtelijke yoga sessie onder de sterrenhemel doen.
 7. Je eigen discomfort
  Niks beter als een beetje discomfort om met jezelf geconfronteerd te worden. Je lichaam goed te voelen. Je emoties, waardeoordelen, verwachtingen, denkpatronen voorgeschoteld te krijgen. Een prachtkans om het kaf van je koren te scheiden. En te herontdekken waar het voor jou om gaat. Discomfort kan als een katalysator voor positieve verandering werken. Praktische veranderingen. Maar ook mentale.
  Dus ja, het kan best zijn dat er een grassprietje vervelend onder de yogamat zit, of de rots waar je op mediteert niet glad, recht en zacht is. Misschien ben je gewend aan constante binnentemperaturen en vind je het heel vroeg in de ochtend net te fris, en een paar uur later weer net te warm. En ja, dat kristalheldere frisse bergwater  is bepaald geen warme douche. De vraag is wat je daarmee doet? Focus je je op het kleine ongemak? Of leer je je weer over te geven aan het moment, om volop te genieten. En je tijdens en achteraf zó ontzettend goed te voelen? Life ain´t perfect. It´s what you make of it! It´s ´just´ worth it!

Accommodaties van Quinta Rural

 

De accommodaties van Eco Lodge Cabreira – Quinta Rural zijn back to basic, simpel maar goed en gezellig. Een Jan Steen huishouden compleet met diens hartverwarmende gastvrijheid.

Je kunt kiezen tussen een gedeeld verblijf:

 • in één van de prachtige rondstamhuisje, de zogeheten Mountain Log Cabins.
 • In één van de simpele maar ruime boerenleeftenten
 • In het off grid natuurhuisje: het stroleemhutje.
 • Met je eigen kampeermiddel.

Wil je liever een privé accommodatie, dan kan dit middels een toeslag (Je draagt dan de accommodatiekost in je eentje i.p.v. deze te kunnen delen door 3 personen).

Prijs, beschikbaarheid en reserveren

 

De totaalprijs voor Yoga & Hike is opgebouwd uit  accommodatie +  maaltijden + verfrissingen + kok + yoga instructeur + wandelgidsen + live muziek + verplaatsing van quinta naar locaties. Welke acccommodatie je kiest, en in welke mate je bereidt bent deze te delen met een andere deelnemer, bepaalt mede je eindprijs.

Boek je de Yoga&Hike voor deelname van 2 personen of meer, dan krijg je samen automatisch een accommodatie voor jullie privé en ontvang je een kleine korting.

Gedeelde Boerenleeftent 2-persoonsbezetting: 1,050 euro p.p.
Privé Boerenleeftent 2-persoons bezetting : 985 euro p.p.
Privé Boerenleeftent 1-persoons bezetting: 1,295 euro p.p.

Gedeelde Straw Bale Cabin: 1,130 euro p.p.
Privé Straw Bale Cabin 2-persoons bezetting: 1,050 euro p.p
Privé Straw Bale Cabin 1-persoons bezetting:  1,510 euro p.p.

Gedeelde Mountain Lodge: 1,320 euro p.p. bij 2 pers. / 1,100 euro p.p. bij 3 persoonsbezetting.
Privé Mountain Lodge 2-persoons bezetting: 1,280 euro p.p.
Privé Mountain Lodge 1-persoons bezetting:  1,810 euro p.p.

 

Tarieven zijn inclusief:

 • ophalen in Cabeceiras de Basto
 • 7 overnachtingen, 8 dagen
 • accommodatie inclusief beddengoed, handdoeken, keukentextiel, toiletpapier, zeep, koffie, thee
 • 7 x ontbijt
 • 6 x lunch(-pakket)
 • 7 x avondmaaltijd
 • 9 x verfrissingen en fruit
 • 15 yoga-sessies met instructrice
 • 3 x wandeling met gids
 • transport tot externe yoga-locaties / wandeling, i.v.t.
 • 2 x live muziek
 • gebruik van alle faciliteiten zoals:
 • vuurkring
 • plonsbak met bronwater
 • knuffelhonden- en paarden
 • 5 hectare tuin omringd door vrije natuur
 • mooiste uitzicht ooit
 • bar met uitgebreide boekenkast

Tarieven zijn exclusief:

 • heen- en terugreis (ticket & transfer)
 • persoonlijke consumpties en bestedingen
 • reis- en annuleringsverzekering

 

 

HOE RESERVEER JE?

 

Controleer eerst altijd even of er nog beschikbaarheid is. Dit kan online. Stuur vervolgens een mailtje dat jullie willen deelnemen aan de dreumesvakantie met jullie gezin. Vermeld hierin duidelijk:

 1. Welke ´editie´ (data)
 2. Welke accommodatie en in welke mate je wilt delen/privé
 3. Naam, adres en telefoonnummer van de ´hoofdboeker´
 4. Indien je met meer personen komt, graag ook even hun namen.
 5. Eventuele bijzonderheden waar we rekening mee moeten houden

Wij maken vervolgens jullie reservering aan en deelname aan en sturen jullie een betaallink. Let op! Wanneer het minimaal aantal deelnemers/accommodaties voor de Yoga & Hike nog niet bereikt is, maken we eerst een optie voor je aan. Het betaalverzoek sturen we pas wanneer we voldoende deelnemers hebben.

Jullie reservering is pas definitief nadat we de 50% aanbetaling hebben ontvangen. De resterende helft kan tot 2 maand voor aankomst worden voldaan. Voor eventuele vragen kunnen jullie natuurlijk altijd even contact met ons opnemen via mail.

Maaltijden tijdens je yoga reis

 

Volpension betekent 3 maaltijden per dag vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek. Koffie, thee, water & fruitsap inbegrepen. Overige drankjes zijn verkrijgbaar aan de bar.

Aanschuiven aan het ontbijt kan tussen 09.00 en 10.00 uur. Tijdens het ontbijt zijn ook alle ingrediënten aanwezig om je eigen lunchpakket samen te stellen. ‘s Avonds dineren we op Quinta Rural rond 19.30 uur met heerlijke gerechten met een Portugees tintje, gaan we barbecueën en pannenkoeken maken. Om alles soepel te laten verlopen, helpt iedereen een beetje bij het tafeldekken, afruimen en afwassen.
Eventuele diëten en allergieën kun je bij reservering aan ons doorgeven.

De reis

 

Vliegen op (O) Porto, soms ook airport Sá Carneiro genoemd. Vliegtickets± www.ryanair.nl vanaf Eindhoven, Dusseldorf Weeze, Maastricht, Brussel Charleroi. Verder ook TAP en Transavia vanaf Amsterdam.
Autohuur: het loont de moeite om de prijzen van de verschillende maatschappijen te vergelijken. O.a. http://www.economycarrentals.com/go/car-rental/portugal/porto/? gclid=CMqu-bG4mLYCFeXLtAodTEkAIg http://www.easyterra.nl/portugal/porto/autohuur-porto-airport.html http://www.europcar.com/car-rental-PORTUGAL-PORTO.html http://www.sunnycars.nl/huurauto/porto-luchthaven.html en nog vele anderen. (google op autohuur airport Porto)
Openbaar vervoer: afhankelijk van je startlocatie, zijn er verschillende mogelijkheden. Lissabon – Cabeceiras de Basto: www.citiexpress.eu of www.redeexpressos.pt Porto – Cabeceiras de Basto: www.transdev.pt of rechtstreeks van vliegveld Porto naar Guimaraes met www.getbus.eu, vervolgens van Guimaraes tot Cabeceiras met transdev of citiexpress.
In overleg kunnen we ook de transfer vliegveld-quinta verzorgen.

Aanmelden:

 

Aanmelden kan via het contactformulier. Vermeld aub je leeftijd, of je al dan niet ervaring hebt met Yoga en naar welke accommodatie je voorkeur uitgaat.
De yogaweek vindt doorgang vanaf 5 deelnemers.

Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIN
Share
Tagged in