yoga vakantie

Yoga vakantie Portugal

 

Eigenzinnige & inspirerende Yoga-Week in de bergen van Noord Portugal

 

– programma en pagina in bewerking –

 

Niet zelden wordt Quinta Rural en haar pure berglandschap omschreven met lovende woorden zoals sereen, inspirerend, mystieks, wijds, grenzeloos. Het kon dan ook niet lang uitblijven of sommige gasten begonnen weg te dromen bij het idee hier speciaal te komen om hun persoonlijke batterij te herladen, lichamelijk bezig te zijn en innerlijk tot rust te komen. Yoga werd vele malen genoemd en het idee was geboren.

Deze week staat in het teken van in balans komen.  Op een rustige aardse wijze wordt elke dag yoga beoefend.

Wat is er zo anders aan een yoga wandelvakantie bij Quinta Rural?

 

De  yoga week van Quinta Rural beslaat 8 dagen en is op basis van volpension. Dit betekent inclusief accommodatie, volpension , yoga-instructeur, aanvullende activiteiten en plaatselijk vervoer indien nodig.

Jullie verblijf bestaat uit een aankomst- en vertrekdag, 5 yogadagen en 1 vrije dag waarop jullie zelf uitstapjes kunnen maken of activiteiten kunnen ondernemen.

Je dag begint hier in Noord Portugal allereerst met een overweldigend uitzicht. Dat gevoel houden we vast wanneer we in het ochtendzonnetje starten met yoga/meditatie.
Daarna wordt er uitgebreid & gezond ontbeten op het terras.
Om 10 uur begint de tweede yoga-sessie van de dag, nu wat pittiger. Voor deze sessies trekken we het terrein in; deze wondermooie en goed verborgen locaties garanderen een onvergetelijke yoga ervaring. Aansluitend zullen we hier ook lunchen, een lekker ouderwetse picknick. Tot 17.00 uur ben je vrij. Wellicht wil je nog wat meer tijd doorbrengen bij de waterval, een actieve wandeling maken of juist relaxen op de quinta.

Om 17.00 kun je meedoen met de avondsessie, de oefeningen zijn rustiger van aard, we ´bouwen de dag af´. Na de avondyoga is er tijd om je eventueel om te kleden voor het avondeten van 19,30 uur.

Extra activiteiten yoga reis:

deelnemen / toeschouwen korte paardencoachingsessie
Timo zal een ‘satsang’ een gesprek met een spiritueel tintje houden over Levensgeluk
wandeling Serra da Cabreira

 

Programma yoga vakantie Portugal

dag 1: aankomst deelnemers
dag 2 t/m 7: 08.00 – 09.00 uur yoga/meditatie
09.00 – 10.00 uur ontbijt
10.00 – 12.00 uur yoga
13.00 – 14.00 uur lunch
14.00 – 17.00 uur vrij (zwemmen, wandelen, fietsen, etc*)
17.00 – 19.00 uur yoga.
19.00 – 20.30 uur diner
dag 8: vertrek na ontbijt of verlenging van verblijfLees meer over je instructrice Nicole van De Yoga Hoos

 

Accommodaties van Quinta Rural

 

De accommodaties van Quinta Rural zijn back to basic, simpel maar goed en gezellig. Een Jan Steen huishouden compleet met diens hartverwarmende gastvrijheid.

Je kunt kiezen tussen een verblijf in één van de gezellig gastenkamers in de hoeve, in één van de ruime boerenleeftenten, in de eco-lodge of met je eigen kampeermiddel.

Mocht je toch prijs stellen op een luxueuzer verblijf, dan weten we enkele lokale ‘dorpshotelletjes’ aan te raden.

Maaltijden tijdens je yoga reis

 

Volpension betekent 3 maaltijden per dag vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek. Koffie, thee, water & fruitsap inbegrepen. Overige drankjes zijn verkrijgbaar aan de bar.

Aanschuiven aan het ontbijt kan tussen 09.00 en 10.00 uur. Tijdens het ontbijt zijn ook alle ingrediënten aanwezig om je eigen lunchpakket samen te stellen. ‘s Avonds dineren we op Quinta Rural rond 19.30 uur met heerlijke gerechten met een Portugees tintje, gaan we barbecueën en pannenkoeken maken. Om alles soepel te laten verlopen, helpt iedereen een beetje bij het tafeldekken, afruimen en afwassen.
Eventuele diëten en allergieën kun je bij reservering aan ons doorgeven.

Tarieven zijn inclusief:

• 7 overnachtingen
• vol pension (ontbijt, lunchpakket, diner, basis drankjes tijdens de maaltijd)
• yoga-sessies met instructrice, 3 x per dag
• transport tot externe yoga-locaties / wandeling, i.v.t.
• deelname wandeling & paardencoaching

Tarieven zijn exclusief:
• heen- en terugreis (ticket & transfer)
• persoonlijke bestedingen
• verlenging verblijf (voorafgaand of aansluitend aan de groepswandelreis tegen reduceerd tarief, informeer naar de mogelijkheden.)
• eventuele persoonlijke uitgaven (bv. Tijdens jullie vrije dag)

Meenemen

yoga-matje
prettige yoga-kleding
handdoeken & badlaken (kunnen ook hier gehuurd worden)
prettige wandelschoenen
zwemkleding
zonnehoed/ -bril & -creme
warm fleecevestje voor eventuele kilte in de late avond- of vroege ochtend

De reis

 

Vliegen op (O) Porto, soms ook airport Sá Carneiro genoemd. Vliegtickets± www.ryanair.nl vanaf Eindhoven, Dusseldorf Weeze, Maastricht, Brussel Charleroi. Verder ook TAP en Transavia vanaf Amsterdam.
Autohuur: het loont de moeite om de prijzen van de verschillende maatschappijen te vergelijken. O.a. http://www.economycarrentals.com/go/car-rental/portugal/porto/? gclid=CMqu-bG4mLYCFeXLtAodTEkAIg http://www.easyterra.nl/portugal/porto/autohuur-porto-airport.html http://www.europcar.com/car-rental-PORTUGAL-PORTO.html http://www.sunnycars.nl/huurauto/porto-luchthaven.html en nog vele anderen. (google op autohuur airport Porto)
Openbaar vervoer: afhankelijk van je startlocatie, zijn er verschillende mogelijkheden. Lissabon – Cabeceiras de Basto: www.citiexpress.eu of www.redeexpressos.pt Porto – Cabeceiras de Basto: www.transdev.pt of rechtstreeks van vliegveld Porto naar Guimaraes met www.getbus.eu, vervolgens van Guimaraes tot Cabeceiras met transdev of citiexpress.
In overleg kunnen we ook de transfer vliegveld-quinta verzorgen.

Aanmelden:

 

Aanmelden kan via het contactformulier. Vermeld aub je leeftijd, of je al dan niet ervaring hebt met Yoga en naar welke accommodatie je voorkeur uitgaat.
De yogaweek vindt doorgang vanaf 5 deelnemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in